Zoeken

Kunstgebit of implantaat?

Een kunstgebit is niet altijd een pretje om te dragen. Het kauwen gaat lastig, omdat je gebit uitvalt en dus moet je weer aan de haal met kleefpasta. Je hebt een droge mond of juist te veel speeksel. Soms kan de gebitsprothese een plekje in je mond dusdanig irriteren, dat je dat ding liever zo snel mogelijk weer uit wilt doen. Maar helaas, kauwen zonder kiezen of iets afbijten zonder tanden is niet eenvoudig.

Heb jij ervaring met een kunstgebit, of krijg je er binnenkort één? Heb je veel last ervan, of ben je juist blij? Sommige mensen kiezen voor implantaten, is dat fijner dan een kunstgebit? 

Reageren

Vorige paginaPatiƫntverhalen

Delen

 

Wist je dat?

Gezondheidsplein ook een vraag- en antwoordrubriek 'Tanderosie' heeft? Je kan hier gratis al je tandvragen stellen aan een deskundige of tussen de eerder gestelde vragen van andere bezoekers zoeken om te kijken of je vraag er soms al tussen staat. Neem snel eens een kijkje! 

Wist je dat?

Dossier Voedingsschema babyAls je borstvoeding geeft, je jouw baby de eerste drie maanden het beste extra Vitamine K kunt geven? Dit zit namelijk onvoldoende in moedermelk en is wel van belang voor de groei en ontwikkeling van je baby. Meer tips over extra vitamines of voeding vind je in het dossier Voedingsschema baby. Zo lees je bijvoorbeeld meer over wanneer je de overstap kunt maken van vloeibare naar vaste voeding. 

Reacties

 • Sil

  Hetty

  Ik heb zo'n last van dat gebit. Te veel speeksel, hoofdpijn en continu kokhalzen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Wie heeft tips?

  Reageer
 • Sil

  isaha

  Goedenmiddag lotgenoten.
  Ik ben een vrouw van 66 en heb 4 maanden geleden onder een klik gebit gekregen er zijn 2 wortels blijven zitten zodat er later mocht het nodig zijn implantaten op konden omdat ik bijna geen kaakbot heb zou dat het gebit misschien beter op zijn plaats houden.....nou het waren 4 ellendige maanden ,kan nu nog niet normaal eten dan vliegt mijn gebit door mijn mond en omdat ik een paar keer van tafel moet om het schoon te maken gaat uit eten ook niet. Het enige voordeel is dat ik ben afgevallen....het gedoe om een boterham te eten maakt dat ik minder eet omdat ik het zat ben stop ik dan.
  Tig keren terug geweest maar het kan nu niet meer opgevult worden en was het beter om de twee implantaten te plaatsen.... Ben nu 2000 Euro kwijt voor alleen ellende en nu nog eens 300 euro neer tellen voor plaatsen van 2 implantaten
  dat zit me toch wel tegen want wat als het dan nog steeds niet goed is?
  Het zachte laagje dat als opvulling is gebruikt word steeds zachter met gevolg dat restjes eten er in gaan zitten bah bah.
  Na vier maanden hoop ik dat het einde in zicht is maar ik denk het niet want mijn tandarts zegt telkens voor alles okay is zijn we een jaar verder. nou ja als me dat van te voren was gezegd had ik de 6 tanden die ik onder nog had laten opknappen natuurlijk

  Reageer
 • Sil

  simon

  Beste lotgenoten

  Ik heb maagklachten wellicht als gevolg van het loszitten van de onderste prothese Ik moet nog wachten op de klikprothese. Heeft iemand hiermee ervaring en zo ja wat kan hieraan gedaan worden? Helpt Motilium of Primperan

  Met vriendelijke groeten


  Simon

  Reageer
 • Sil

  Ansje

  Bij mij zijn 2 weken geleden al mijn tanden en kiezen onder narcose getrokken. In de 1e instantie leek het allemaal wel te gaan, totdat... op de pijn was ik wel voorbereid maar uiteindelijk was de pijn (en dan vooral onder) zo heftig dat ik het gebit eruit heb gehaald. Dat voelde fijn zeg. Nu konden de wonden gaan genezen. Echter nu heb ik het volgende probleem. Ik kan mijn gebit niet eens in doen zonder pijn en kokhalzen. Ook niet nadat het bijgeslepen is. Ik ben nu dus 2 weken verder en mijn grootste angst is dat ik het gebit dus nooit meer in zal kunnen houden. Is het normaal dat je eerst niet hoefde te kokhalzen en nu keer op keer en komt dit ooit nog goed? Ik moet er wel bij zeggen dat ik een watje ben en niet tegen pijn kan!

  Reageer
 • Sil

  Jessica

  Hallo.
  Ik heb 3 weken geleden mijn tanden laten trekken en een volledig kunstgebit gekregen. De kiezen waren met tussenpozen van 2 weken daarvoor al getrokken. Het bovengebit zit eigenlijk best wel goed. Onder absoluut niet. Heb last van drukplekjes en blaren. De tandarts slijpt 2x per week bij. Maar de plekjes 'verplaatsen' als het ware. Ik kan niets kauwen. Maak alles heel fijn. Wie kan mij vertellen wanneer ik weer kan kauwen en daarna afbijten?

  Reageer
 • Sil

  Angelwings

  Ik ga 18 december onder narcose voor boven prothese. Ik ben vreselijk bang. Hoe ga ik eruit zien? Kan ik wel tegen het plaatje tegen mijn gehemelte?! Ik durf hem niet uit te doen in het bijzijn van de kinderen en man. Hoe ga ik dan die pijn doorstaan waar jullie het over hebben? Ik ben zo bang..

  Reageer
 • Sil

  Mams

  Beste lotgenoten,
  Ik ben 48 jaar en heb 5 nov. een volledig gebit gekregen onder narcose. Alles eruit laten trekken, niks van gemerkt en toen ik wakker werd had ik mijn tandjes in, geen napijn gehad. Maar nu dag 6 veel pijn, drukplekje onder en een blaartje, eten heb ik sinds 5 nov. niet gedaan, alleen gepureerde troep gegeten want ik kan echt niet kauwen door de verse wonden en hechtingen. Pffff.
  vraag 1. hoelang duurt het voordat ik weer kan kauwen?
  vraag 2. wanneer gaan die oploshechtingen eruit?
  vraag 3. hoelang duurt het voordat je tandvlees weer de normale dikte heeft?
  Ik hoop dat iemand deze vragen kan beantwoorden. Ik weet dat het bij iedereen anders is, maar toch.
  Alvast bedankt

  Reageer
 • Sil

  Chrystalltarro

  Ik heb net mijn tanden moeten laten trekken omdat ze aan het uitgroeien waren. Heel vervelend want ik ben maar 53 jaar. En ik had geen gaatjes of rotte tanden. Vind het heel erg. Nu moet ik nog weken wachten en ondertussen wordt dan de maat genomen voor mijn eerste valse gebit. Leuk is anders. Ik heb heel mijn leven mijn tanden netjes gepoetst, maar ik heb dus echt pech. Ik weet niet hoe mijn mond gaat genezen, want ik heb heel veel pijn gehad van het trekken. Hoop nu dat mijn valse tanden niet te veel pijn gaan doen.

  Ik vraag mij nu af hoe en met wat ik mijn tandvlees verder moet verzorgen. Voor nu. Maar ook als ik mijn valse tanden ga hebben. Want die haal je eruit om te poetsen. Hoe onderhoud ik dan mijn tandvlees? Hoe onderhouden andere mensen hun mond?

  Reageer
 • Sil

  Iris

  Hallo, volgende week een afspraak gesprek bij de tandarts voor een gebit of klikgebit. Moet boven en onder. Ben 45 jaar advies en tandarts + verzekerd. Geen idee wat de kosten zijn. Graag reactie. Alvast bedankt.

  Reageer
 • Sil

  Edje

  Ik heb sinds dinsdag boven en onder een prothese. Ik vind het erg tegenvallen. Mijn gezicht is erg gezwollen, wat me verbaasd is dat het bij mijn rechteroog elke dag dikker word terwijl mijn kaak al begint te slinken. Ook doet het zeer in mijn neus en wang. Vannacht de onderkant uitgedaan. Ik heb namelijk nog geen oog dicht kunnen doen van de pijn. Ben ondertussen ontzettend moe en hang maar een beetje op de bank. Ik hoop dat het niet te lang meer duurt en ik mijn lippen ook kan bewegen om mijn tanden te kunnen zien. Voor nu sterkte voor iedereen.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

27 - 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat is een hersenvliesontsteking?

Bekijk de video