Zoeken

Kunstgebit of implantaat?

Een kunstgebit is niet altijd een pretje om te dragen. Het kauwen gaat lastig, omdat je gebit uitvalt en dus moet je weer aan de haal met kleefpasta. Je hebt een droge mond of juist te veel speeksel. Soms kan de gebitsprothese een plekje in je mond dusdanig irriteren, dat je dat ding liever zo snel mogelijk weer uit wilt doen. Maar helaas, kauwen zonder kiezen of iets afbijten zonder tanden is niet eenvoudig.

Heb jij ervaring met een kunstgebit, of krijg je er binnenkort één? Heb je veel last ervan, of ben je juist blij? Sommige mensen kiezen voor implantaten, is dat fijner dan een kunstgebit? 

Reageren
Delen

 

Reacties

 • Sil

  Elisa

  Wie weet wat het in totaal gaat kosten voor vier implantaten en een daarop passende brug of iets dergelijks voor de bovenkaak? Ik heb net van de zorgverzekeraar een bericht terug gehad dat ze het tot hun spijt niet kunnen vergoeden. Aanvraag en de bijbehorende beet is door mijn kaakchirurg daar naartoe verstuurd. Kaakchirurg begreep mijn probleem heel goed (pijn, moeite met eten, gebit thuis uitdoen, moe in de mond etc. etc.). Niet te geloven dat je op jonge leeftijd al zo naar door het leven moet. Heeft misschien iemand ook een tip waar ik ze kan laten zetten mocht het bedrag meevallen??

  Reageer
 • Sil

  Dolly

  Geen pretje onderste prothese.

  Reageer
 • Sil

  Wendy

  Goedemiddag, ik heb een vraagje.. Ik heb vier dagen geleden een prothese gekregen. Maar nou als ik moet spoelen en ik wil het onderste gebit erin doen verga ik van de pijn. Weet iemand of dit normaal is? En hoe lang duurt het voordat ik pijnloos mijn onderste gebit erin kan doen?

  Reageer
 • Sil

  Monique

  Ik zie hier dat de meesten alle tanden hebben laten trekken onder narcose. Ik moet binnenkort ook een gebit en heb gevraagd of dat onder narcose kan, omdat ik ook een angsthaas ben. Maar mij werd gezegd dat dat niet kon, dan moest ik alle kosten zelf betalen en zij deden dat niet. Dan moet ik naar de kaakchirurg en werd daar alles gedaan en zijn alle kosten voor mij. Als ik het bij de tandarts laat doen onder en boven moet ik zelf nog 1500 euro betalen terwijl anderen zeggen dat dat veel te veel is. Kan iemand mij hier iets over vertellen?

  Reageer
 • Sil

  Netpasgeholpen

  Ik ben afgelopen woensdag in het ziekenhuis geweest om alles onder narcose te laten trekken bij de kaakchirurg, omdat ik als de dood was om het zonder narcose te laten doen. Gebit werd tijdens de operatie gelijk geplaatst, werd dus wakker met kunstgebit in mijn mond wat een heel raar gevoel was en nog steeds een raar gevoel geeft.

  Gistermiddag bij de kaakchirurg terug geweest voor controle en die zei dat ik hem afgelopen nacht uit moest doen. Heb ik ook gedaan alleen vanochtend met veel pijn weer terug gedaan in m'n mond, eten lukt nog voor geen meter, koffie, ijs en soep lukt gelukkig aardig. Heb gelukkig ook geen last van braakneigingen als ik iets drink of als ik een ijsje eet.

  Aankomende nacht haal ik het gebit er weer uit om mijn mond wat rust te geven en volgende week maandag ga ik terug naar diegene die de prothese heeft gemaakt om daar ook nog een controle te laten uitvoeren en in oktober ga ik samen met mijn kaakchirurg kijken voor implantaten. Hopelijk kan ik wel weer wat vast voedsel gaan eten alleen weet ik nog niet hoe omdat het erg wennen is.

  Reageer
 • Sil

  Nini

  Ik heb ook twee klikgebitten, boven en onder. Boven geen last maar het onderste doet gewoon altijd pijn, eten of niet. Van de implantaten heb ik geen last maar dat gebit zou ik het liefst in de vuilnis gooien, maar ja wat dan? Lispelen en niet kunnen bijten. Ik heb voor de twee telkens 3600 euro betaald, zonder implantaten, per stuk 700 euro, ben ik bij de duurste stomatoloog terecht gekomen? Tja het moest wel want al mijn wortels van mijn tanden waren aangetast door een of andere bacterie, dus wat moet je dan? Ik zou toch zo graag nog eens normaal zijn!!

  Reageer
 • Sil

  Hs

  Nu een clickgebit van boven en onder, had ik het maar eerder gedaan, beter dan een kunstgebit. Boven implantaten en beneden ook. 2014 erin gezet. En kan alles weer eten, zelfs noten en een appel.

  Reageer
 • Sil

  Lilian

  Mensen a.u.b. begin nooit aan een kunstgebit, ik heb implantaten maar heb nu een los ondergebit, het is echt een nachtmerrie. Ik heb vreselijke tongpijn en mijn sociale leven is helemaal weg, doordat ik zoveel pijn heb bij het praten ben ik mijn baan al verloren. Ik heb zo'n spijt..

  Reageer
 • Sil

  Kokhals

  Kunstgebit? Ik heb er al tien jaar last van wat een K. ding. Al drie nieuwe gehad en steeds weer terug om opnieuw pas te laten maken. Het is net of de tandartsen niet willen luisteren naar mijn probleem en hoe ik het voel. Voor mijn gevoel een dikke rand op mijn gehemelte waar mijn tong van zeer doet. Ding wipt in mijn mond.
  Kokhalzen. Thuis heb ik hem niet in. Onbegrijpelijk dat ze nog steeds met dat plastic werken. Zal wel het meeste aan te verdienen zijn. Tandartsen? Voor mij zijn het potentaten.

  Reageer
  • Sil

   Overdonderd

   Ik sinds augustus. Ik heb nu mijn tweede en ik heb ook het gevoel dat het pijn blijft doen! Dan weer onder, dan weer boven, dan rechts, dan weer links! Ik ben pas 44, maar heb er een hard hoofd in dat ik hier ooit gelukkig en ontspannen mee kan leven.

   Reageer
  • Sil

   Deboy

   Ik heb anderhalf jaar met de verzekering in de clinch gelegen met een probleem aan mijn bovenkaak, namelijk dat de prothese niet blijft zitten. Na veel bezwaarschriften en ook door mijn tandarts en diverse tandartsen van de verzekeringen te hebben bezocht en mijn probleem te hebben uitgezocht gaan zij nu alles vergoeden voor een klikgebit. De implantaten zijn nu ingebracht en nu moet alles helen voor de nieuwe klik.
   Je moet blijven zeuren dat een probleem heb.

   Reageer
 • Sil

  Marlboro

  Gisteren 6 maart 2015 boven alles laten trekken en kunstgebit erin gekregen. Was eerst toch zenuwachtig voor het trekken, maar niets van gevoeld. Had een heel slecht bovengebit waar de snijtanden bijna al ontbraken. Dus had ik geen keuze om zo nog langer rond te blijven lopen.

  Nu 24 uur verder. Heb goed geslapen, wel veel bloed, geen pijn. Wel veel slijm en kokhalzen. Heel vervelend en hoop dat ik er snel aan wen! Eten gaat gewoon nog niet. Het kauwen wil niet, zodra ik iets in m'n mond doe moet ik kokhalzen. Als ik in de spiegel kijk heb ik het idee dat m'n bovenlip dikker is en dat mijn kunstgebit er tegenaan drukt. Hoop zo dat dit de juiste keuze is geweest! Want terugdraaien kan niet meer. Positieve is dat als ik lach er mooie (nep)tanden te zien zijn!

  Reageer
  • Sil

   Cb

   Weet iemand waar ik mijn kiezen kan laten trekken en direct een kunstgebit kan laten plaatsen? Dank u.

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 + 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat is PMS en wat kun je eraan doen?

Bekijk de video