Zoeken

Kunstgebit of implantaat?

Een kunstgebit is niet altijd een pretje om te dragen. Het kauwen gaat lastig, omdat je gebit uitvalt en dus moet je weer aan de haal met kleefpasta. Je hebt een droge mond of juist te veel speeksel. Soms kan de gebitsprothese een plekje in je mond dusdanig irriteren, dat je dat ding liever zo snel mogelijk weer uit wilt doen. Maar helaas, kauwen zonder kiezen of iets afbijten zonder tanden is niet eenvoudig.

Heb jij ervaring met een kunstgebit, of krijg je er binnenkort één? Heb je veel last ervan, of ben je juist blij? Sommige mensen kiezen voor implantaten, is dat fijner dan een kunstgebit? 

Reageren
Delen

 

Reacties

 • Sil

  Kokhals

  Kunstgebit? Ik heb er al tien jaar last van wat een K. ding. Al drie nieuwe gehad en steeds weer terug om opnieuw pas te laten maken. Het is net of de tandartsen niet willen luisteren naar mijn probleem en hoe ik het voel. Voor mijn gevoel een dikke rand op mijn gehemelte waar mijn tong van zeer doet. Ding wipt in mijn mond.
  Kokhalzen. Thuis heb ik hem niet in. Onbegrijpelijk dat ze nog steeds met dat plastic werken. Zal wel het meeste aan te verdienen zijn. Tandartsen? Voor mij zijn het potentaten.

  Reageer
  • Sil

   Overdonderd

   Ik sinds augustus. Ik heb nu mijn tweede en ik heb ook het gevoel dat het pijn blijft doen! Dan weer onder, dan weer boven, dan rechts, dan weer links! Ik ben pas 44, maar heb er een hard hoofd in dat ik hier ooit gelukkig en ontspannen mee kan leven.

   Reageer
 • Sil

  Marlboro

  Gisteren 6 maart 2015 boven alles laten trekken en kunstgebit erin gekregen. Was eerst toch zenuwachtig voor het trekken, maar niets van gevoeld. Had een heel slecht bovengebit waar de snijtanden bijna al ontbraken. Dus had ik geen keuze om zo nog langer rond te blijven lopen.

  Nu 24 uur verder. Heb goed geslapen, wel veel bloed, geen pijn. Wel veel slijm en kokhalzen. Heel vervelend en hoop dat ik er snel aan wen! Eten gaat gewoon nog niet. Het kauwen wil niet, zodra ik iets in m'n mond doe moet ik kokhalzen. Als ik in de spiegel kijk heb ik het idee dat m'n bovenlip dikker is en dat mijn kunstgebit er tegenaan drukt. Hoop zo dat dit de juiste keuze is geweest! Want terugdraaien kan niet meer. Positieve is dat als ik lach er mooie (nep)tanden te zien zijn!

  Reageer
  • Sil

   Cb

   Weet iemand waar ik mijn kiezen kan laten trekken en direct een kunstgebit kan laten plaatsen? Dank u.

   Reageer
 • Sil

  Wielie

  Sinds mei 2014 heb ik nu mijn tweede kunstgebit. Het eerste noodgebit was niets, maar dit is nog minder. Ben doodongelukkig en heb al bijna een jaar niet meer normaal kunnen eten. Ik ben een alleenstaande man en kom al bijna acht maanden de deur niet meer uit. Stop ik een vinger tussen mijn kiezen en bijt doet het zeer, stop ik er een eenvoudige kauwgom tussen krijg ik hem niet in tweeën gebeten. Hoe in godsnaam kan ik weer eens een fatsoenlijk stuk vlees eten. Word er erg depri van sorry.

  Reageer
 • Sil

  Pip

  Ik heb op 26 januari 2015 een volledig gebit gekregen. De eerste twee weken waren een hel! Ben de eerste week twee keer naar de tandarts terug geweest om de drukpunten bij te laten slijpen. Nou dat lucht even op. Toen ben ik zelf maar iedere keer als het zeer deed aan de gang gegaan met een scherp mesje! Mag natuurlijk niet, maar was wel weer gelijk van de pijn af! Eind tweede week was ik zo zat van vloeibaar voedsel en ben ik begonnen met brood te eten (in blokjes), ging niet makkelijk maar lukte wel.

  Ben nu dus vier weken verder en als ik nu wat wil eten moet ik veel kleefpasta gebruiken (anders ligt m'n gebit dubbel in m'n mond) maar kan alles wel kauwen. Iets afbijten is een ander verhaal, want heb de kracht niet in mijn kaken. Vind het nog steeds heel erg lastig, want heb een gevoel dat ik hele dag een volle mond heb en het eten smaakt toch niet zo lekker als voor die tijd. Mijn tandarts zei dat het drie maanden duurt voor je gewend bent, nou het zal mij benieuwen. Hoop dat ik dan gewoon iets af kan bijten, want alles eerst in stukjes moeten snijden ben ik nu ook wel zat.

  Reageer
 • Sil

  Swetlana

  Mensen vanuit mijn ervaring: plaats nooit een kunstgebit in jullie mond, anders het is geen leven meer! Een hel!

  Reageer
  • Sil

   Overdonderd

   Als je geen andere keuze hebt zul je wel moeten!

   Reageer
 • Sil

  Donberg

  Ik ben een man van 40 en heb al jaren problemen met mijn gebit. Net donderdag 5 februari 2015 geopereerd, bot uit heup gehaald en in bovenkaak geplaatst. Ik had eerst 4 implantaten, maar na 2 jaar kwamen alle 4 de implantaten los, werden opnieuw geïmplanteerd, maar weer kwam een implantaat los. Nu nog 3 over, heb het gevoel na de operatie dat alles weer los is gekomen en heb op het moment meer last van mijn onderkaak dan van mijn heup en mijn bovenkaak is om gek van te worden.

  Reageer
 • Sil

  Cornelis

  Ik had in mijn onderkaak 2 implantaten. Dat zijn 2 schroeven die in je onderkaak worden vastgezet. Na een week of 6 is er nieuw bot om de schroeven gegroeid en zit het spul vast. Daarna zet de tandtechnicus er een brugje op en in je gebit zit een ijzer staafje wat over het brugje heen geklikt word. In een woord GEWELDIG. Maar helaas voor mij na 7 jaar ligt het hele spul er weer uit. 1 van de implantaten kwam los en een kaakchirurg heeft nu ook de 2e verwijderd. Het gaat voor mij heel lang duren ,als dat al mogelijk is ,om ooit weer nieuwe te plaatsen. Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die dit overkomt. Ik kan iedereen adviseren om het te laten doen. Veel mensen in mijn omgeving hebben het ook laten doen en zijn er zeer tevreden over. Gewoon zonder na te denken spareribs eten bijvoorbeeld. Heerlijk idee toch.

  Reageer
 • Sil

  Hetty

  Ik heb zo'n last van dat gebit. Te veel speeksel, hoofdpijn en continu kokhalzen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Wie heeft tips?

  Reageer
  • Sil

   Jan

   Mijn ervaring is dat als je hem een tijdje in hebt, het kokhalzen steeds minder wordt. Om het makkelijker in te kunnen houden, zuig ik op dropjes. Door het zuigen, zuig je ook je gebit vast en door het bewegen van je tong bij het zuigen heb ik geen kokhalsneigingen. Nu begin ik 's morgens met een dropje en als ik merk dat het weer iets minder gaat (bijvoorbeeld droog) dan neem ik weer een dropje. Bij mij werkt dat erg goed.

   Reageer
 • Sil

  isaha

  Goedenmiddag lotgenoten.
  Ik ben een vrouw van 66 en heb 4 maanden geleden onder een klik gebit gekregen er zijn 2 wortels blijven zitten zodat er later mocht het nodig zijn implantaten op konden omdat ik bijna geen kaakbot heb zou dat het gebit misschien beter op zijn plaats houden.....nou het waren 4 ellendige maanden ,kan nu nog niet normaal eten dan vliegt mijn gebit door mijn mond en omdat ik een paar keer van tafel moet om het schoon te maken gaat uit eten ook niet. Het enige voordeel is dat ik ben afgevallen....het gedoe om een boterham te eten maakt dat ik minder eet omdat ik het zat ben stop ik dan.
  Tig keren terug geweest maar het kan nu niet meer opgevult worden en was het beter om de twee implantaten te plaatsen.... Ben nu 2000 Euro kwijt voor alleen ellende en nu nog eens 300 euro neer tellen voor plaatsen van 2 implantaten
  dat zit me toch wel tegen want wat als het dan nog steeds niet goed is?
  Het zachte laagje dat als opvulling is gebruikt word steeds zachter met gevolg dat restjes eten er in gaan zitten bah bah.
  Na vier maanden hoop ik dat het einde in zicht is maar ik denk het niet want mijn tandarts zegt telkens voor alles okay is zijn we een jaar verder. nou ja als me dat van te voren was gezegd had ik de 6 tanden die ik onder nog had laten opknappen natuurlijk

  Reageer
 • Sil

  simon

  Beste lotgenoten

  Ik heb maagklachten wellicht als gevolg van het loszitten van de onderste prothese Ik moet nog wachten op de klikprothese. Heeft iemand hiermee ervaring en zo ja wat kan hieraan gedaan worden? Helpt Motilium of Primperan

  Met vriendelijke groeten


  Simon

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 - 9 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Afsluiting linker hartoor bij boezemfibrilleren

Bekijk de video