Zoeken

Ook last van mannenborsten?

Veel mannen die wat gewicht hebben verloren, komen maar niet af van die ‘mannenborsten’. Zij ervaren vaak emotionele problemen en willen bijvoorbeeld niet douchen na het sporten omdat ze zich schamen. Hun zelfvertrouwen is gedaald. 

Hoe het precies komt dat de ene man ‘borsten’ krijgt en de andere niet, is vooralsnog onduidelijk. Wel weten onderzoekers dat bepaald medicijngebruik een rol kan spelen en op sommige mannen heeft een ongezonde levensstijl meer impact dan op anderen.

Het beste is natuurlijk om die ‘mannenborsten’ te voorkomen met een gezonde levensstijl: genoeg beweging, gezonde voeding, niet roken en matig zijn met alcohol. Maar wat doe je als je ze eenmaal hebt? Helpt afvallen en stoppen met roken dan nog? Wat is jouw ervaring? En zou je bereid zijn ze operatief te laten verwijderen? 

Reageren

Volgende paginaInteressante artikelen

Vorige paginaPatiƫntverhalen

Delen
Praat mee over borstkanker!

Forum borstkankerHeb je te maken met borstkanker, in je familie, in je directe omgeving of bij jezelf? En heb je er vragen over of wil je er graag eens over te praten? Praat met lotgenoten op ons forum. Ga naar het borstkanker-forum >>

Wist je dat?

Bij uitgezaaide borstkanker ga je een lang behandelingstraject inRuim 20% van de mensen met borstkanker met uitzaaiingen te maken krijgt? De meeste uitzaaiingen worden later ontdekt, vaak pas jaren nadat de borstkanker behandeld is. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe het kan dat de ene persoon uitzaaiingen krijgt en de andere niet. Wel zijn er steeds meer technologische mogelijkheden die de kans op uitgezaaide borstkanker kunnen voorspellen. Meer hierover en over de emotionele impact die met de diagnose gepaard gaat, lees je in het dossier Uitgezaaide borstkanker.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

34 - 4 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Afsluiting linker hartoor bij boezemfibrilleren

Bekijk de video