Zoeken

Griep, verkoudheid en weerstand

Bij een verlaagde weerstand ben je eerder vatbaar voor griep en verkoudheid

Bijna iedereen heeft wel eens griep of is verkouden. In deze special lees je alles over griep, verkoudheid en weerstand. Je weerstand is belangrijk om niet ziek te worden en, als je dan toch ziek wordt, om snel beter te worden. Je kunt hier lezen wat de oorzaak van griep en verkoudheid is en wat je kunt doen om het te voorkomen en hoe je snel weer beter wordt. Ook kun je hier meer lezen over een verstopte neus en wat je er tegen kan doen. 

Wist je dat?

Griep en verkoudheid door twee verschillende virussen veroorzaakt worden? Een (stevige) verkoudheid is dus wezenlijk iets anders dan de griep. Beiden zijn echter te voorkomen met een goede weerstand. Het is daarom belangrijk om je weerstand op peil te houden. Lees meer over weerstand.

Discussie

Wat doe jij om je weerstand op peil te houden? 

Vooral in de herfst en winter denken veel mensen eraan: werk aan je weerstand. Want een verkoudheid, flinke griep of andere typische winterklachten ontstaat gemakkelijk als je weerstand laag is. Wat doe jij om je weerstand op peil te houden?

Discussieer mee!

Wat is verkoudheid?

Wat gebeurt er in de neus en keel tijdens een verkoudheid? Wanneer moet je een huisarts raadplegen en wat kun je zelf doen tegen verkoudheidsklachten? Kijk de video voor de antwoorden! 

Mijn verhaal

"Ik ben altijd verkouden"

Kenny (26) is accountmanager bij een mediabedrijf. Al sinds zijn jeugd is hij zeer regelmatig en langdurig verkouden.

Lees het verhaal van Kenny! 

Volgende paginaWat is griep?

Delen