Zoeken

Aloë Vera: gevaarlijk of wondermiddel?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. En sinds kort is Aloë Vera weer helemaal in. Niet zozeer omdat er nieuwe goede kanten aan de plant zijn ontdekt, maar eerder doordat veel aanbieders zich op de markt voor dit product hebben gestort. Ook het internet staat vol met verhalen over dit schijnbaar fantastische wondermiddel.

Wat men soms vergeet te vermelden is dat er ook nadelen aan het gebruik kunnen zitten. Zo werken sommige Aloë Vera-producten bijvoorbeeld laxerend bij inwendig gebruik. Ze mogen daarom niet langdurig worden gebruikt en worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Begeleiding van een arts kan soms wenselijk zijn. De gel voor uitwendig gebruik is wel veilig.

Wat is nu waar van dit wondermiddel? Hoe zit het met het aanbod van producten? Heb je ervaring met Aloë Vera? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Sofie

  Hoi,

  ikzelf ben distributeur van aloë vera producten in pure vorm. Ik wil wel even benadrukken dat dit GEEN geneesmiddel is, enkel een hulpmiddel. Het kalmeert en voedt de huid waardoor het genezingsproces bevorderd wordt.

  Reageer
  • Sil

   Eric

   Als je distributeur bent dan weet je dat aloë vera meer is dan enkel een ondersteuningsmiddel. Alexander de Grote gebruikte het op z'n veldslagen. En kan je adviseren om je te verdiepen in de persoonlijke ervaringen van Michael Poyser, een groot Mexicaans chemicus en oprichter van de aloë vera producten waar al redelijke tijd goedkope aftreksels van op de markt zijn, die wel de ongezonde stof aloïne hebben.

   Reageer
 • Sil

  Nelly

  Op een beurs in Roeselare werd bij de producten een lipstick (kleurloos) cadeau gedaan. Eerste gewaarwording: helemaal verschillend van een gewone lipstick, hij is korrelig en droog, maar bij intens gebruik bij opkomende koortsblaasjes bijzonder nuttig en aangenaam! Het vervangt wel degelijk de dure koortsblaas werende zalf!

  Reageer
 • Sil

  Jolanda

  Ik vind de werking van Aloe Vera heel fijn, maar waar goed op gelet moet worden is inderdaad welke delen ze gebruiken van de plant. Dat moet op de verpakking staan en anders niet kopen. Mijn huid is duidelijk meer zacht en niet meer zo schraal.

  Reageer
 • Sil

  Ximone

  Ik heb zelf een Aloe Vera plant, die een genezende werking heeft, maar niet voor consumptie geschikt.
  Ik gebruik een blad/stengel waarvan ik de gelachtige binnenkant smeer op (brand)wondjes, zonnebrandplekken, onrustige huid en puistjes. Het kan overdag onder de make-up aangebracht worden of je brengt het snachts aan.
  Het werkt verkoelend en verbeterend.

  Reageer
 • Sil

  Dave 83

  Ik heb een ernstige huidaandoening en gebruik nu sinds 8 maanden Aloe producten welke ik op Curacao heb gekocht. Curaloe, super goede spullen voor inwendig en uitwendig gebruik. Kent iemand het product? Ik zag dat ik het ook online kan bestellen... thanks!

  Reageer
  • Sil

   Karin

   Ik koop al jaren dat product, geweldig. Is nu ook te krijgen in Nederland en ik volg er een massageopleiding. En hij is via mij hiermee in contact gekomen.

   Reageer
 • Sil

  jvd

  Hey

  Toevallig ben ik hier terechtgekomen nadat ik op zoek ben gegaan naar reviews voor aloe vera care tabletten tegen acne. Daarin staat dat je max 3 tabletten per dag mag van innemen. Zijn er nadelen aan verbonden aan dit middel? Is het een zogezegd wondermiddel tegen acne?

  Grtjes

  Reageer
 • Sil

  Claude

  Artikel begint al onzorgvuldig want Aloe vera is geen vetplant. Met hun puntige en stekelige bladeren lijken aloë's op vetplanten of cactussen, maar dat zijn het niet. Aloë's zijn lelieachtigen, net als de ui, de knoflook, de tulp – en de lelie uiteraard.

  Reageer
 • Sil

  Anneke

  Toevallig was ik afgelopen week op Lanzarote bij een fabriekje waar aloë vera wordt verwerkt. Er werd heel duidelijk uitgelegd dat er aan de onderkant waar het blad vast zit aan de stam een bepaald goedje zit, hiermee beschermt de plant zich tegen insecten enz. Dit spul moet je dus niet binnen krijgen omdat dit heel erg laxerend kan werken. Als je voor de rest er voorzichtig mee omgaat, 't meeste is toch bedoeld voor de buitenkant, dan kan het weinig kwaad.

  Reageer
  • Sil

   Eric v

   Dat goedje heet aloëine dat dus in al het groen zit niet enkel in de stam. Dus oppassen met goedkooop namaakspul.

   Reageer
 • Sil

  Ellen

  Ik wil graag weten hoe je de aloë vers plant moet gebruiken bij de ziekte van Crohn. Hoeveel moet je nemen en hoe maak je het klaar. Ik heb zelf een grote plant. Gebruik hem uitwendig maar wist niet dat je hem ook ter verlichting van Crohn kan gebruiken.

  Reageer
  • Sil

   Philip

   Je kan het sap gewoon in de natuurvoedingswinkel kopen. Kijk naar de ingrediënten en kies sap met enkel aloë vera en niets anders, dit zal het beste werken.

   Reageer
  • Sil

   Scarlett

   Ellen, er zijn drinking gels van aloe vera. Tussen het blad en de bladfilet zit bij de plant een dun laagje aloïne. Deze stof is erg bitter en zorgt ervoor dat de plant niet door dieren gegeten wordt. De aloïne heeft een laxerend effect en moet er zoveel mogelijk uit gehaald worden. Dit is een ingewikkeld/kostbaar proces dat jij thuis niet kunt doen. Bovendien loopt de werkzaamheid van de stoffen snel terug na de oogst (na 6 uur gehalveerd en na 12 uur verdwenen). Daarom kun je beter tot een drinking gel overgaan om je gezondheid te verbeteren. Dit moet je wel langzaam opbouwen en gedurende langere tijd drinken.

   Sommige drinking gels hebben onder andere het Institut Fresenius keurmerk, een van de strengste keurmerken op de markt die garandeert dat de kwaliteit continu erg hoog is. De werking van aloë vera is viervoudig oftewel de vier O's: ontslakken, ontzuren, ontvetten, ontgiften. Het werkt bij consumptie in je spijsverteringskanaal en daarmee ook in de rest van je lichaam. Als je darmen in orde zijn is je huid dat ook want deze twee staan met elkaar in verbinding. Bovendien moet je kijken welke soort aloë vera gebruikt wordt. De aloë vera barbadensis miller is de beste. Er zijn heus wel meer en goedkopere aloë vera dranken te koop maar je hebt de meeste baat bij het hoogste aandeel aloë vera.

   Reageer
 • Sil

  Jane

  Een vriendin is bij een party van Forever Living geweest en vertelde dat er ook iets was voor rusteloze benen. Ze wist echter niet meer wat dit was. Kan iemand mij hieraan helpen. Ik heb nl. veel last van rusteloze benen.

  Reageer
  • Sil

   Marlies

   Hai Jane, ik zal het voor je uitzoeken. Groet Marlies

   Reageer
  • Sil

   Vke

   Hoi heb je ondertussen al iets gevonden voor je rusteloze benen?

   Reageer
  • Sil

   Scarlett

   Hoi Jane,

   Aloë Vera met honing (90% aloë vera, 9% honing) als je onder de 35 bent en als je daarboven zit aloë vera met brandnetelextract (90% aloe vera, 7% honing en brandnetelextract).

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

43 + 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Afsluiting linker hartoor bij boezemfibrilleren

Bekijk de video