Zoeken

Aloë Vera: gevaarlijk of wondermiddel?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. En sinds kort is Aloë Vera weer helemaal in. Niet zozeer omdat er nieuwe goede kanten aan de plant zijn ontdekt, maar eerder doordat veel aanbieders zich op de markt voor dit product hebben gestort. Ook het internet staat vol met verhalen over dit schijnbaar fantastische wondermiddel.

Wat men soms vergeet te vermelden is dat er ook nadelen aan het gebruik kunnen zitten. Zo werken sommige Aloë Vera-producten bijvoorbeeld laxerend bij inwendig gebruik. Ze mogen daarom niet langdurig worden gebruikt en worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Begeleiding van een arts kan soms wenselijk zijn. De gel voor uitwendig gebruik is wel veilig.

Wat is nu waar van dit wondermiddel? Hoe zit het met het aanbod van producten? Heb je ervaring met Aloë Vera? 

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Vettig eten verhoogt je cholesterol Wist je dat?

Je met een verhoogd cholesterolgehalte meer risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten loopt? Dit risico is nog groter als je al een hart- of vaatziekte hebt, of als je diabetespatiënt bent. Met een gezond eet- en leefpatroon en eventueel met medicijnen kan het cholesterol verlaagd worden. Hoe je dat doet, lees je in het Dossier Cholesterol.

Wist je dat?

Anticonceptie na bevallingJe na de bevalling niet meer de ‘pil’ kunt gebruiken tijdens de periode van borstvoeding? Dit komt doordat de pil oestrogeen en progestageen bevat en deze combinatie aan hormonen ervoor zorgt dat de melkproductie wordt onderdrukt. Je zou dan onvoldoende melk hebben om je baby te voeden. 

In het dossier Anticonceptie na bevalling zetten we op een rijtje welke anticonceptiemiddelen je wel en niet na de geboorte van je kind kunt gebruiken. Ook vertellen we wanneer je weer met anticonceptie moet starten als je na de bevalling niet meteen weer zwanger wilt raken.  

Reacties

 • Sil

  Annette1980

  Wie heeft er ervaring met het drinken van de Aloë Berry in combinatie met het slikken van carmazepine (tegen epilepsie)?

  Reageer
 • Sil

  Yvonne

  Dus Aloë Vera crème smeren tijdens de zwangerschap mag wel?

  Reageer
 • Sil

  Mieke

  ik gebruik nu 3 maanden Aloe Vera Gel/Juice en de Gelly (creme)voor mijn acne/allergie op mijn gezicht en ik heb er erg veel baat bij. Kan iemand vertellen waarom het produkt niet zo lang achter elkaar gebruikt mag worden?

  Reageer
 • Sil

  B.

  Ik gebruik dit als huidcreme
  en het bevalt uitstekend

  Reageer
 • Sil

  Rene

  Hallo beste top sante,

  Naar aanleiding van het stukje over de ALOE VERA wil ik het volgende kwijt.
  De Aloe KAN van alles maar omdat ieder mens anders is kan de uit(werking) verschillent zijn.
  Je hoeft er niet helemaal mee te stoppen als je aan de dunne bent, je kan gewoon minderen met de doseering.

  De term agresieve verkoopSlaat nog kant nog wal.

  Directe verkoop d.m.v. productinfo(avonden)is een ander systeem dan men gewend is.

  Reageer
 • Sil

  Mevr. H.

  Wij gebruiken de aloe vera al 20 jaar. Onze eerste kennismaking was een tweede graats verbranding die in een week tijd zo goed als verdwenen was, de tweede ervaring was ons dochtertje met luier uitslag, een billetje werd met aloe ingesmeerd, de ander met dokters zalf. Het aloe billetje was binnen een week genezen
  het dokterszalf billetje genas niet, dus na een maand ook maar aloe gebruikt en toen was het binnen een week weg. een kennis had veel last van aambeien hij kon een keer per week naar de wc dat ging met veel pijn gepaard. Hij ging aloe vera gebruiken,na een paar dagen kwam de stoelgang goed op gang hij is een week lang goed aan de diaree geweest, waarna ondanks de hoge dosering die hij bijft gebruiken de stoelgang zich genormaliseerd heeft, de aambeien zijn nooit meer terug gekomen. Ook wij zijn via multilevelmarketing aan de producten gekomen, maar van agressie hebben wij nooit iets gemerkt wij hebben wat producten gratis gekregen en uitgeprobeerd. Toen we binnen een paar dagen de positieve resultaten zagen, ook van de andere producten, hebben wij ons gelijk laten inschrijven. Ons hele gezin is al 20 jaar niet meer bij de huisarts geweest en hebben al 20 jaar geen griep meer gehad.

  Reageer
 • Sil

  Boas

  Ook ik heb Aloe Vera een tijd lang gebruikt tegen de strepen (zgn. striae) om mijn kuiten. Het zag er gewoon niet charmant uit. De strepen zijn er beduidend minder zichtbaar door geworden, en het lijkt zelfs alsof ze ook minder zijn.

  Reageer
 • Sil

  Mw. Oerlemans (43)

  Ook ik het het middel drie maanden
  gebruikt,maar dan voor de ziekte M.S.
  Helaas ik merkte er niets van,maar dan
  ook helemaal niets.Ik ben gestopt,heb
  netjes mijn geld teruggekregen.
  Ook daarna heeft mijn lichaam niet gereageerd.

  Reageer
 • Sil

  Erna (33)

  mijn dochtertje van toen 5 weken had eczeem.omdat ik vroeger zelf eczeem heb gehad wilde ik niet met haar gaan dokteren en de huid met allerlei zalven dichtsmeren. ik heb aloë vera gelly in zalf en drankvorm gebruikt en het resultaat was na een week verbluffend. mijn dochtertje was van haar jeuk verlost en haar huid zag er weer mooi uit. en wat voor alles geldt gebruik het niet te lang, maar begin er zonodig opnieuw mee. de uitwendige gel helpt trouwens ook goed bij het doorkomen van de tandjes. een perfect middel. groet, Erna

  Reageer
 • Sil

  Karen (37)

  Ook ik gebruik al een jaar Aloe Vera juice vanwege mijn overgevoelige huid. Het eczeem werd de eerste weken veel erger, maar daarna is mijn huid veel beter geworden. In de zomer heb ik helemaal geen last, nu in de winter heb ik wat plekjes op mijn hand maar dat is niets vergeleken met wat ik eerder had. Ik loop ook al jaren bij de homeopaat, in het begin hielp het, toen weer niet, toen weer wel en op het laatst wisten we niet meer wat we er aan moesten doen. Ik ben gewoon ontzettend allergisch voor alles en nog wat en gebruik alleen maar hypo-allergene make-up en dag- en nachtcreme enz. Aloe vera juice gebruik ik nu een keer per dag, 3 eetlepels in een beetje sap (vanwege de smaak) 's ochtends voor het ontbijt. Het is echt aan te raden als je erg last van je huid hebt.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

83 - 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je een mitella aan?

Bekijk de video