Zoeken

Aloë Vera: gevaarlijk of wondermiddel?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. En sinds kort is Aloë Vera weer helemaal in. Niet zozeer omdat er nieuwe goede kanten aan de plant zijn ontdekt, maar eerder doordat veel aanbieders zich op de markt voor dit product hebben gestort. Ook het internet staat vol met verhalen over dit schijnbaar fantastische wondermiddel.

Wat men soms vergeet te vermelden is dat er ook nadelen aan het gebruik kunnen zitten. Zo werken sommige Aloë Vera-producten bijvoorbeeld laxerend bij inwendig gebruik. Ze mogen daarom niet langdurig worden gebruikt en worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Begeleiding van een arts kan soms wenselijk zijn. De gel voor uitwendig gebruik is wel veilig.

Wat is nu waar van dit wondermiddel? Hoe zit het met het aanbod van producten? Heb je ervaring met Aloë Vera? 

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Wist je dat?

Doe de gratis voedingstestEen tekort aan glucosamine kan zorgen voor pijnlijke gewrichten? Wil je weten of je voldoende glucosamine binnenkrijgt? Doe dan gratis de voedingstest en krijg advies over welke supplementen je het best kunt gebruiken. Doe snel de voedingstest!

- advertorial -

Wist je dat?

Doe de gratis voedingstestJe voedingssupplementen kunt kopen die precies op jouw individuele eet- en leefgewoonten zijn afgestemd? Door online een voedingstest in te vullen, wordt berekend welke aanvullingen je nodig hebt om gezond en fit te blijven. Vervolgens kun je het supplement online bestellen. Iets voor jou? Doe dan snel de voedingstest!

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Ellen

  Ik wil graag weten hoe je de aloë vers plant moet gebruiken bij de ziekte van Crohn. Hoeveel moet je nemen en hoe maak je het klaar. Ik heb zelf een grote plant. Gebruik hem uitwendig maar wist niet dat je hem ook ter verlichting van Crohn kan gebruiken.

  Reageer
 • Sil

  Jane

  Een vriendin is bij een party van Forever Living geweest en vertelde dat er ook iets was voor rusteloze benen. Ze wist echter niet meer wat dit was. Kan iemand mij hieraan helpen. Ik heb nl. veel last van rusteloze benen.

  Reageer
  • Sil

   Marlies

   Hai Jane, ik zal het voor je uitzoeken. Groet Marlies

   Reageer
 • Sil

  A

  Het is belangrijk om zeker te zijn dat het om de goede Aloë Vera plant gaat, daarbij moet de inhoud van het blad in de producten zijn verwerkt en niet het blad zelf. Het gehele blad werkt inderdaad laxerend. Ook moeten Aloë Vera producten geen extra bestanddelen hebben, Aloë moet als hoofdbestanddeel gebruikt worden en dat is in veel producten niet het geval.

  Reageer
 • Sil

  Vera Aloe

  Dag, Aloë Vera, ik las erover dat het helend zou zijn betreffende littekens. Dus, ik heb een Aloë Vera in de tuin. In een pot. Het is per ongeluk niets anders dan een Aloë Vera. Ik maakte een papje met de binnenkant van het blad door dit te raspen, te mengen met wat baby-olie. Even roeren en smeren op een paar littekens die keurig dicht zijn. Ik stond in de fik. Vreselijk! Pijn en ontstellende jeuk. Dus geen aanrader om zelf te dokteren met verse Aloë Vera!

  Reageer
 • Sil

  Tonny

  Ik ben deze week begonnen met aloe vera. 's Morgens met citroen en kaneel, ''t is laxerend maar niet met een vervelend gevoel, met krampen en zo. Zo is 't wel goed vol te houden.

  Reageer
 • Sil

  Nelly

  Super de cleanbox. Je valt zonder wat te doen minimaal 6 kilo af in 9 dagen.

  Reageer
 • Sil

  Annette

  Ik heb van veel mensen te horen gekregen dat Aloe vera erg goed zou werken tegen last van de huid, schimmels, en ook goed zou zijn voor darmen enzovoort. Echter heb ik nu een maand of 8 Aloe vera gedronken (niet te vaak), en krijg ik er integendeel extra veel last van aan me huid, rode plekken en verschijnselen die ik nooit eerder heb gehad. Ook krijg ik veel last van buikpijn. Ik ben niet echt te spreken over dit product.

  Groetjes Annette

  Reageer
  • Sil

   Stephanie

   Ik vraag me af of je wel goed advies heb gekregen, en of je wel de beste Aloe Vera drinkt.

   Reageer
  • Sil

   Marleen

   Ik heb dezelfde opmerking als Stephanie. En je moet weten dat vooraleer het verbetert je aandoening eerst zal verergeren als je aloë vera gaat drinken om vervolgens merkelijk te verbeteren. Aloë vera is puur natuur. Let op met mensen die belangen hebben gelinkt aan de pharma-industrie.

   Het enige dat ik zelf uit ervaring weet dat ik veel geld kwijt was aan veel-beloven-weinig-resultaat producten uit de apotheek, supermarkt of parfumerie. En na dan nog een onderzoek door test-aankoop over het waar of niet waar gehalte van vele geneesmiddelen was voor mij de maat vol. Ik ben teruggevallen op aloë vera en mijn kwalen en jarenlange pijn zijn weg. Leg het maar uit.

   Reageer
 • Sil

  Najram

  Snel werkend middel als verzachter bij zonverbrande huid. Een klein stukje van de plant afsnijden, doorns eraf, dan stukje in de lengte doorsnijden, en smeren maar. Het werkt echt als een trein. In no time is de gevoeligheid weg en de roodheid ook. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen :-)
  Ik gebruik het ook na het douchen. Schoon gezicht, insmeren met stukje blad, daarna paar druppels amandelolie in handen warm wrijven, dan op de aloë Vera doen en je hebt een hele zachte huid. Probeer maar eens.

  Reageer
 • Sil

  Tkzg

  Voor alle mensen die zich afvragen of het kwaad kan om de aloë langer dan 8 weken te drinken. Dit ligt er net aan of het sap of gel is en of het bladgroen is meegenomen in het proces. Het bladgroen is namelijk laxerend en absoluut niet goed voor de darmen. Voor zover bekend zijn maar enkele merken gegarandeerd bladgroenvrij, waaronder die van Forever (Living Products). Mensen die dat drinken zijn dus veilig!

  Reageer
 • Sil

  Anne

  Ik ben gezondheidstherapeut en heb tijdens mijn opleiding heel wat ontgiftingskuren leren kennen. Maar het heeft mij nooit echt aangesproken om een hele tijd bijna niks te eten. Toen heb ik de Aloë Vera leren kennen en het sprak me direct aan. Het werkt ontgiftend, maar je krijgt tegelijk heel veel voedingsstoffen binnen. Het sprak me direct heel erg aan en heb er zelf al zeer veel baat bij gehad. Dankzij de Berry, kan ik terug mijn ringen aandoen, omdat mijn vingers minder vocht vasthouden. Vroeger had ik regelmatig last van winderigheid, schimmel aan mijn teennagels, kloofjes tussen de tenen en af en toe een vaginale infectie. Hiervan heb ik de laatste jaren geen last meer. Verder neem ik ook regelmatig de Freedom. Vroeger ging ik 2x per jaar naar de osteopaat, voor pijn aan mijn nek en schouders. Ik werk als begeleider bij personen met een motorische handicap, dus moet heel wat heffen en tillen. Dankzij de Freedom heb ik nu al 3 jaar geen last meer van pijn en dit terwijl ik in het team de oudste collega ben.

  Reageer
  • Sil

   Linny

   Hoe heb je het ingenomen ter ontgifting? En wat is de Berry en Freedom waar je het over hebt? Ook ik heb last van die kwaaltjes vandaar mijn interesse.

   Reageer
   • Sil

    Anne

    Ik drink het dagelijks (2x 30 ml). Het is een grondige reiniger van je darmen. Het neemt nl. alles weg, maakt alles los dat aan je darmen is blijven 'plakken'. Het is wel belangrijk dat je alleen de gel neemt die in de binnenkant van het blad zit. Alleen die heeft een geneeskrachtige werking. Als er schil bijzit, werkt het té laxerend. De Berry is Aloë Vera met veenbessensap. De Freedom, daar is MSM, chondroïtine en glucosamine aan toegevoegd (helpt om het kraakbeen terug op te bouwen en is ontstekingsremmend).

    Reageer
    • Sil

     Jos

     Geloof best dat het een grondige reiniger is e.d., maar kraakbeen terug opbouwen kan echt niet. Kraakbeen wat weg is komt nooit meer terug!

     Reageer
   • Sil

    Judith

    Hoi Linny,

    Ik zit net de reacties te lezen van jou en een aantal andere mensen. Heb je onder tussen al een goed antwoord gekregen, want ik zelf ben distributeur van de Aloë Vera producten. Dus mocht je meer informatie willen hebben of producten willen hebben dan mag je mij wel emaillen.

    Groeten Judith

    Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

87 + 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe Conny na 20 jaar toch nog succesvol haar menstruele migraine laat behandelen.

Bekijk de video