Zoeken

Aloë Vera: gevaarlijk of wondermiddel?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. En sinds kort is Aloë Vera weer helemaal in. Niet zozeer omdat er nieuwe goede kanten aan de plant zijn ontdekt, maar eerder doordat veel aanbieders zich op de markt voor dit product hebben gestort. Ook het internet staat vol met verhalen over dit schijnbaar fantastische wondermiddel.

Wat men soms vergeet te vermelden is dat er ook nadelen aan het gebruik kunnen zitten. Zo werken sommige Aloë Vera-producten bijvoorbeeld laxerend bij inwendig gebruik. Ze mogen daarom niet langdurig worden gebruikt en worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Begeleiding van een arts kan soms wenselijk zijn. De gel voor uitwendig gebruik is wel veilig.

Wat is nu waar van dit wondermiddel? Hoe zit het met het aanbod van producten? Heb je ervaring met Aloë Vera? 

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Stel je vraag over eczeem!

Stel je vraag over eczeem! Heb jij een vraag over je huidaandoening? Of heb jij, je kindje of familielid een plekje op je huid waar je je zorgen over maakt? Stel je vraag dan gratis je vraag aan onze eczeemdeskundige! 

Dossier Cystic fibrosis

Cystic fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd, is een erfelijke aandoening waarbij de klieren in je lichaam een te dik, of taai, slijm produceren. Hierdoor kunnen afvoergangen van je lever en alvleesklier verstopt raken. Taai slijm in de longen maakt je verder extra vatbaar voor luchtweginfecties. 

Lees meer over deze aandoening in het dossier Cystic fibrosis.

Reacties

 • Sil

  Annette

  Ik heb van veel mensen te horen gekregen dat Aloe vera erg goed zou werken tegen last van de huid, schimmels, en ook goed zou zijn voor darmen enzovoort. Echter heb ik nu een maand of 8 Aloe vera gedronken (niet te vaak), en krijg ik er integendeel extra veel last van aan me huid, rode plekken en verschijnselen die ik nooit eerder heb gehad. Ook krijg ik veel last van buikpijn. Ik ben niet echt te spreken over dit product.

  Groetjes Annette

  Reageer
  • Sil

   Stephanie

   Ik vraag me af of je wel goed advies heb gekregen, en of je wel de beste Aloe Vera drinkt.

   Reageer
 • Sil

  Najram

  Snel werkend middel als verzachter bij zonverbrande huid. Een klein stukje van de plant afsnijden, doorns eraf, dan stukje in de lengte doorsnijden, en smeren maar. Het werkt echt als een trein. In no time is de gevoeligheid weg en de roodheid ook. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen :-)
  Ik gebruik het ook na het douchen. Schoon gezicht, insmeren met stukje blad, daarna paar druppels amandelolie in handen warm wrijven, dan op de aloë Vera doen en je hebt een hele zachte huid. Probeer maar eens.

  Reageer
 • Sil

  Tkzg

  Voor alle mensen die zich afvragen of het kwaad kan om de aloë langer dan 8 weken te drinken. Dit ligt er net aan of het sap of gel is en of het bladgroen is meegenomen in het proces. Het bladgroen is namelijk laxerend en absoluut niet goed voor de darmen. Voor zover bekend zijn maar enkele merken gegarandeerd bladgroenvrij, waaronder die van Forever (Living Products). Mensen die dat drinken zijn dus veilig!

  Reageer
 • Sil

  Anne

  Ik ben gezondheidstherapeut en heb tijdens mijn opleiding heel wat ontgiftingskuren leren kennen. Maar het heeft mij nooit echt aangesproken om een hele tijd bijna niks te eten. Toen heb ik de Aloë Vera leren kennen en het sprak me direct aan. Het werkt ontgiftend, maar je krijgt tegelijk heel veel voedingsstoffen binnen. Het sprak me direct heel erg aan en heb er zelf al zeer veel baat bij gehad. Dankzij de Berry, kan ik terug mijn ringen aandoen, omdat mijn vingers minder vocht vasthouden. Vroeger had ik regelmatig last van winderigheid, schimmel aan mijn teennagels, kloofjes tussen de tenen en af en toe een vaginale infectie. Hiervan heb ik de laatste jaren geen last meer. Verder neem ik ook regelmatig de Freedom. Vroeger ging ik 2x per jaar naar de osteopaat, voor pijn aan mijn nek en schouders. Ik werk als begeleider bij personen met een motorische handicap, dus moet heel wat heffen en tillen. Dankzij de Freedom heb ik nu al 3 jaar geen last meer van pijn en dit terwijl ik in het team de oudste collega ben.

  Reageer
 • Sil

  Jaap Jan

  Aloë Vera sap kan mensen helpen om beter in hun vel te zitten. Het is verstandig om te vragen wat je klachten zijn. Soms zijn er andere middelen meer geschikt. Teveel kan ook diarree veroorzaken omdat het lichaam er aan moet wennen. Voor de darmen en stoelgang heb ik positieve resultaten gehoord. Ook Aloë Veragel tegen brandwondjes of plekjes op de huid kunnen positief reageren.

  Reageer
 • Sil

  Annette1980

  Wie heeft er ervaring met het drinken van de Aloë Berry in combinatie met het slikken van carmazepine (tegen epilepsie)?

  Reageer
 • Sil

  Yvonne

  Dus Aloë Vera crème smeren tijdens de zwangerschap mag wel?

  Reageer
 • Sil

  Mieke

  ik gebruik nu 3 maanden Aloe Vera Gel/Juice en de Gelly (creme)voor mijn acne/allergie op mijn gezicht en ik heb er erg veel baat bij. Kan iemand vertellen waarom het produkt niet zo lang achter elkaar gebruikt mag worden?

  Reageer
 • Sil

  B.

  Ik gebruik dit als huidcreme
  en het bevalt uitstekend

  Reageer
 • Sil

  Rene

  Hallo beste top sante,

  Naar aanleiding van het stukje over de ALOE VERA wil ik het volgende kwijt.
  De Aloe KAN van alles maar omdat ieder mens anders is kan de uit(werking) verschillent zijn.
  Je hoeft er niet helemaal mee te stoppen als je aan de dunne bent, je kan gewoon minderen met de doseering.

  De term agresieve verkoopSlaat nog kant nog wal.

  Directe verkoop d.m.v. productinfo(avonden)is een ander systeem dan men gewend is.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

19 - 9 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief Gezondheidsplein Nieuwsbrief
Video van de week

Vermindert de seksuele opwinding na de overgang?

Bekijk de video