Zoeken

Aloë Vera: gevaarlijk of wondermiddel?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. En sinds kort is Aloë Vera weer helemaal in. Niet zozeer omdat er nieuwe goede kanten aan de plant zijn ontdekt, maar eerder doordat veel aanbieders zich op de markt voor dit product hebben gestort. Ook het internet staat vol met verhalen over dit schijnbaar fantastische wondermiddel.

Wat men soms vergeet te vermelden is dat er ook nadelen aan het gebruik kunnen zitten. Zo werken sommige Aloë Vera-producten bijvoorbeeld laxerend bij inwendig gebruik. Ze mogen daarom niet langdurig worden gebruikt en worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Begeleiding van een arts kan soms wenselijk zijn. De gel voor uitwendig gebruik is wel veilig.

Wat is nu waar van dit wondermiddel? Hoe zit het met het aanbod van producten? Heb je ervaring met Aloë Vera? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Nuchter

  http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2006/afleveringen/03-11-2006/fragmenten/is-aloe-vera-wel-zo-gezond

  Reageer
 • Sil

  Miripiri

  Ik kweek ze zelf en gebruik het bijvoorbeeld op mijn huid en haar of doe het in mijn drank. Het maakt de lever schoon en reinigt het lichaam.

  Reageer
 • Sil

  Curly

  Ik dacht dat aloë vera een afslankmiddel was, maar ik lees dat het overal goed voor is.

  Reageer
 • Sil

  Meisje

  Mijn dochter heeft al jaren last van misselijkheid, hevige buikpijn, niet kunnen eten, afvallen en de artsen zeggen chronisch terwijl het niet onderzocht is kan aloë vera haar pijn verzachten.

  Reageer
  • Sil

   Martin

   Mijn dochter heeft jarenlang ziekenhuizen afgelopen omdat ze altijd buikpijn had, niet naar het toilet kunnen, moe enzovoorts. Zij is nu bezig met aloë te drinken en de pijn is veel minder, naar het toilet gaan geen probleem. Ze heeft meer energie.

   Reageer
 • Sil

  Rico

  Niemand dwingt je!

  Reageer
 • Sil

  Sofie

  Hoi,

  ikzelf ben distributeur van aloë vera producten in pure vorm. Ik wil wel even benadrukken dat dit GEEN geneesmiddel is, enkel een hulpmiddel. Het kalmeert en voedt de huid waardoor het genezingsproces bevorderd wordt.

  Reageer
  • Sil

   Eric

   Als je distributeur bent dan weet je dat aloë vera meer is dan enkel een ondersteuningsmiddel. Alexander de Grote gebruikte het op z'n veldslagen. En kan je adviseren om je te verdiepen in de persoonlijke ervaringen van Michael Poyser, een groot Mexicaans chemicus en oprichter van de aloë vera producten waar al redelijke tijd goedkope aftreksels van op de markt zijn, die wel de ongezonde stof aloïne hebben.

   Reageer
 • Sil

  Nelly

  Op een beurs in Roeselare werd bij de producten een lipstick (kleurloos) cadeau gedaan. Eerste gewaarwording: helemaal verschillend van een gewone lipstick, hij is korrelig en droog, maar bij intens gebruik bij opkomende koortsblaasjes bijzonder nuttig en aangenaam! Het vervangt wel degelijk de dure koortsblaas werende zalf!

  Reageer
 • Sil

  Jolanda

  Ik vind de werking van Aloe Vera heel fijn, maar waar goed op gelet moet worden is inderdaad welke delen ze gebruiken van de plant. Dat moet op de verpakking staan en anders niet kopen. Mijn huid is duidelijk meer zacht en niet meer zo schraal.

  Reageer
 • Sil

  Ximone

  Ik heb zelf een Aloe Vera plant, die een genezende werking heeft, maar niet voor consumptie geschikt.
  Ik gebruik een blad/stengel waarvan ik de gelachtige binnenkant smeer op (brand)wondjes, zonnebrandplekken, onrustige huid en puistjes. Het kan overdag onder de make-up aangebracht worden of je brengt het snachts aan.
  Het werkt verkoelend en verbeterend.

  Reageer
 • Sil

  Dave 83

  Ik heb een ernstige huidaandoening en gebruik nu sinds 8 maanden Aloe producten welke ik op Curacao heb gekocht. Curaloe, super goede spullen voor inwendig en uitwendig gebruik. Kent iemand het product? Ik zag dat ik het ook online kan bestellen... thanks!

  Reageer
  • Sil

   Karin

   Ik koop al jaren dat product, geweldig. Is nu ook te krijgen in Nederland en ik volg er een massageopleiding. En hij is via mij hiermee in contact gekomen.

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

53 - 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video