Zoeken

Aloë Vera: gevaarlijk of wondermiddel?

Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. En sinds kort is Aloë Vera weer helemaal in. Niet zozeer omdat er nieuwe goede kanten aan de plant zijn ontdekt, maar eerder doordat veel aanbieders zich op de markt voor dit product hebben gestort. Ook het internet staat vol met verhalen over dit schijnbaar fantastische wondermiddel.

Wat men soms vergeet te vermelden is dat er ook nadelen aan het gebruik kunnen zitten. Zo werken sommige Aloë Vera-producten bijvoorbeeld laxerend bij inwendig gebruik. Ze mogen daarom niet langdurig worden gebruikt en worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Begeleiding van een arts kan soms wenselijk zijn. De gel voor uitwendig gebruik is wel veilig.

Wat is nu waar van dit wondermiddel? Hoe zit het met het aanbod van producten? Heb je ervaring met Aloë Vera? 

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Wist je dat?

Doe de gratis voedingstestEen tekort aan glucosamine kan zorgen voor pijnlijke gewrichten? Wil je weten of je voldoende glucosamine binnenkrijgt? Doe dan gratis de voedingstest en krijg advies over welke supplementen je het best kunt gebruiken. Doe snel de voedingstest!

- advertorial -

Wist je dat?

Frijters Mind Tuning helpt je van je angsten en fobieën afAngsten en fobieën zo erg kunnen zijn dat je niet meer goed kunt functioneren? Zowel thuis als op je werk loop je constant tegen je angst of fobie aan of moet je de raarste dingen doen om het te vermijden. Met Frijters Mind Tuning kun je echter in 2 à 3 sessies helemaal van je klachten af zijn.

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Claude

  Artikel begint al onzorgvuldig want Aloe vera is geen vetplant. Met hun puntige en stekelige bladeren lijken aloë's op vetplanten of cactussen, maar dat zijn het niet. Aloë's zijn lelieachtigen, net als de ui, de knoflook, de tulp – en de lelie uiteraard.

  Reageer
 • Sil

  Anneke

  Toevallig was ik afgelopen week op Lanzarote bij een fabriekje waar aloë vera wordt verwerkt. Er werd heel duidelijk uitgelegd dat er aan de onderkant waar het blad vast zit aan de stam een bepaald goedje zit, hiermee beschermt de plant zich tegen insecten enz. Dit spul moet je dus niet binnen krijgen omdat dit heel erg laxerend kan werken. Als je voor de rest er voorzichtig mee omgaat, 't meeste is toch bedoeld voor de buitenkant, dan kan het weinig kwaad.

  Reageer
 • Sil

  Ellen

  Ik wil graag weten hoe je de aloë vers plant moet gebruiken bij de ziekte van Crohn. Hoeveel moet je nemen en hoe maak je het klaar. Ik heb zelf een grote plant. Gebruik hem uitwendig maar wist niet dat je hem ook ter verlichting van Crohn kan gebruiken.

  Reageer
 • Sil

  Jane

  Een vriendin is bij een party van Forever Living geweest en vertelde dat er ook iets was voor rusteloze benen. Ze wist echter niet meer wat dit was. Kan iemand mij hieraan helpen. Ik heb nl. veel last van rusteloze benen.

  Reageer
  • Sil

   Marlies

   Hai Jane, ik zal het voor je uitzoeken. Groet Marlies

   Reageer
 • Sil

  A

  Het is belangrijk om zeker te zijn dat het om de goede Aloë Vera plant gaat, daarbij moet de inhoud van het blad in de producten zijn verwerkt en niet het blad zelf. Het gehele blad werkt inderdaad laxerend. Ook moeten Aloë Vera producten geen extra bestanddelen hebben, Aloë moet als hoofdbestanddeel gebruikt worden en dat is in veel producten niet het geval.

  Reageer
 • Sil

  Vera Aloe

  Dag, Aloë Vera, ik las erover dat het helend zou zijn betreffende littekens. Dus, ik heb een Aloë Vera in de tuin. In een pot. Het is per ongeluk niets anders dan een Aloë Vera. Ik maakte een papje met de binnenkant van het blad door dit te raspen, te mengen met wat baby-olie. Even roeren en smeren op een paar littekens die keurig dicht zijn. Ik stond in de fik. Vreselijk! Pijn en ontstellende jeuk. Dus geen aanrader om zelf te dokteren met verse Aloë Vera!

  Reageer
 • Sil

  Tonny

  Ik ben deze week begonnen met aloe vera. 's Morgens met citroen en kaneel, ''t is laxerend maar niet met een vervelend gevoel, met krampen en zo. Zo is 't wel goed vol te houden.

  Reageer
 • Sil

  Nelly

  Super de cleanbox. Je valt zonder wat te doen minimaal 6 kilo af in 9 dagen.

  Reageer
 • Sil

  Annette

  Ik heb van veel mensen te horen gekregen dat Aloe vera erg goed zou werken tegen last van de huid, schimmels, en ook goed zou zijn voor darmen enzovoort. Echter heb ik nu een maand of 8 Aloe vera gedronken (niet te vaak), en krijg ik er integendeel extra veel last van aan me huid, rode plekken en verschijnselen die ik nooit eerder heb gehad. Ook krijg ik veel last van buikpijn. Ik ben niet echt te spreken over dit product.

  Groetjes Annette

  Reageer
  • Sil

   Stephanie

   Ik vraag me af of je wel goed advies heb gekregen, en of je wel de beste Aloe Vera drinkt.

   Reageer
  • Sil

   Marleen

   Ik heb dezelfde opmerking als Stephanie. En je moet weten dat vooraleer het verbetert je aandoening eerst zal verergeren als je aloë vera gaat drinken om vervolgens merkelijk te verbeteren. Aloë vera is puur natuur. Let op met mensen die belangen hebben gelinkt aan de pharma-industrie.

   Het enige dat ik zelf uit ervaring weet dat ik veel geld kwijt was aan veel-beloven-weinig-resultaat producten uit de apotheek, supermarkt of parfumerie. En na dan nog een onderzoek door test-aankoop over het waar of niet waar gehalte van vele geneesmiddelen was voor mij de maat vol. Ik ben teruggevallen op aloë vera en mijn kwalen en jarenlange pijn zijn weg. Leg het maar uit.

   Reageer
 • Sil

  Najram

  Snel werkend middel als verzachter bij zonverbrande huid. Een klein stukje van de plant afsnijden, doorns eraf, dan stukje in de lengte doorsnijden, en smeren maar. Het werkt echt als een trein. In no time is de gevoeligheid weg en de roodheid ook. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen :-)
  Ik gebruik het ook na het douchen. Schoon gezicht, insmeren met stukje blad, daarna paar druppels amandelolie in handen warm wrijven, dan op de aloë Vera doen en je hebt een hele zachte huid. Probeer maar eens.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

43 - 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Kanker, en dan? Patiënt, partner en oncoloog vertellen over Kanker.nl

Bekijk de video