Zoeken

Gaat elk pondje door het mondje?

Gemiddeld heeft een vrouw 2.000 kilocalorieen (kcal) per dag nodig en heeft een man genoeg aan gemiddeld 2.500 kcal per dag. Maar dit kan flink verschillen per persoon. 

Sommigen eten nog geen 1500 kilocalorieen, en eten gezond, en toch vallen ze niet af. Anderen kunnen het ene stuk taart na het andere eten zonder er iets van te merken. En dan zijn er nog de mensen die juist willen aankomen, en heel veel calorieën eten, zonder dat ze ook maar ergens ronder worden.

Herken je dit probleem? Of heb je een andere mening over waarom het sommige mensen niet lukt om op een ideaal gewicht te komen? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Lonka

  Ja ik wil afvallen maar ik heb een reumatische aandoening. Maar wil wel afvallen met afslanktabletten. Kan ik dat wel gebruiken? Want ik kan niet rennen of sporten. Ik ben een paar kilo's aangekomen, ik weeg normaal 65 nu 73 gemiddeld. Ik vind dit heel erg. Omdat ik af en toe snoep, gewoon normaal snoep, geen kilo snoep hoor. Maar ik wil afvallen.

  Groetjes Lonka

  Reageer
 • Sil

  Volvo850

  Ik zie het al, met de mond kun je makkelijk afvallen. Ik ken zoveel mensen in mijn omgeving die inderdaad af zijn afgevallen en later het dubbele er weer bij hebben gekregen. Het vergt zoveel dicipline, als je het goed wilt doen moet je alle feesten, verjaardagen en vakanties verbannen. De hele dag een zwaar dieet volgen, wat voor leven heb je dan nog sociaal gezien.

  Reageer
 • Sil

  dikkerdjedap

  (Iedereen kan afvallen. Het lukt prima! Je moet alleen een duidelijk doel voor ogen hebben. Ik gun iedereen de zelfverzekerdheid die ik nu ervaar!)

  Was dat maar waar @Mr Light! Van kinds af aan loop ik bij allerlei artsen ervoor: maar het is afvallen en weer bijkomen. Het typische jojo-effect.

  Tuurlijk als je veel snoept en snackt en je laat dat staan val je wel af, dus geen probleem. Maar als je schildklier niet werkt en je gebruikt 1000 gezonde calorieën per dag, word je echt moedeloos hoor.

  Reageer
 • Sil

  dikkertjedap

  Ja, @Dickman gek word je ervan! Hier is nog iemand in de overgang. Wat ik ook doe, het werkt gewoon niet. En dan die ongelooflijke gezichten van sommige mensen.

  Reageer
 • Sil

  Brigitte

  Ik heb hele vervelende darmen en meer dan 3 keer per dag eten geeft veel pijn en andere overlast (ik zal niet in details treden). Als ik vaker eet, dan heb ik helemaal geen honger meer waardoor ik als ik eten ruik erg misselijk wordt en niet kan eten. Hoe houd ik mijn kachel aan de gang?

  Reageer
 • Sil

  Willem

  Yep.. als je niet afvalt, dan eet je te veel... dat is het simpele gedeelte van het verhaal.

  Reageer
 • Sil

  Diëtist

  Ik zie heel veel reacties van mensen die veel dieten hebben geprobeerd en toch niet afvallen.

  Als je je gezond, slank en vitaal wilt voelen, begint het bij de basis. Goed voor jezelf zorgen.

  Ieder mens is verschillend en dus ook de lichamelijk behoefte aan energie en andere voedingsmiddelen.

  Door de juiste tips op jouw lijf en jouw leven aangepast kom je beter tot jezelf.

  Door het juiste te eten in de goede hoeveelheid en op het juiste tijdstip zul je je energieker en fitter voelen en zal het vetperentage afnemen. Zonder dat je daar extra veel tijd en moeite aan hoeft te besteden.

  Als voedingsconsulte begeleid ik dagelijks mensen met verschillende achtergronden.


  Reageer
 • Sil

  trudy

  Eindelijk afgevallen met dank aan een boek. Je leert alles over voeding, menuplan, mentale ondersteuning. Echt een nieuwe aanpak en kijk op overgewicht. Helder en duidelijk omschreven en een gratis forum.

  Ik heb werkelijk ook al van alles geprobeerd en niets werkte echt voor lange tijd. Voor mij is dit de manier en het is nog super gezond ook.

  Groet, Trudy

  Reageer
 • Sil

  Ine

  Lieve oud collega's met overgewicht. Al 15 jaar heb ik alles geprobeerd. Slank worden en daarna zelfs nog meer kilootjes erbij. Ik heb 6 maanden geleden het Newlife Horrmoonbalans dieet gevolgd. Ik ben nu slank en niet meer aangekomen. Ik wil het wel van de daken schreeuwen hoe blij ik ben. Nog geen pondje aangekomen.. Sucees, Ine

  Reageer
 • Sil

  Dikkerdje Dap

  Nee, dat geldt zeker niet voor mij dat elk pondje door het mondje gaat.Vanaf kleuter altijd al boven het gemiddelde. Sport 3 x per week rij geen auto loop en doe alles op de fiets,heb honden waar ik per dag meer dan 3 uur mee loop.
  1 Niet werkende schildklier medicijnen niet afvallen met elk gezond dieet erbij.Ken zowat alle dieeten uit mijn hoofd.
  2 Modifast niet afvallen.
  3 Atkins hehehe 42 kilo eraf.
  4 In de overgang 10 kilo erbij ondanks Atkins dieet.Hier wordt je erg moedeloos van.
  Uit eten gaan en dan alleen magere gerechten zonder toetje hopa 1,5 kilo erbij.
  Loop bij de internist medicijnen schildklier weer omhoog.
  Vochtabletten erbij nu blijf ik god zij dank op gewicht maar nog wel te zwaar.
  Ben er voor opgenomen geweest ook toen viel ik niet af.Dus mensen oordeel niet te snel met het gezegde ieder pondje gaat door het mondje want zelfs mijn arts staat voor een raadsel.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 + 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video