Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

G.D. Zielinski, arts

Dr. G.D. Zielinski

Dr. Gilda Denise van Ginkel-Zielinski is in 1997 afgestudeerd als arts aan de Universiteit Leiden en heeft zich daarna gespecialiseerd tot patholoog. Dit is een arts die onderzoek doet naar cellen (bijvoorbeeld uit de urine of uit een tumor) van patiënten. Ook is zij gepromoveerd met een onderzoek naar HPV en baarmoederhalskanker.

Sinds zij arts is, heeft Denise veel werkervaring opgedaan als patholoog. Zo heeft zij gewerkt als hoofd van een afdeling pathologie op Curaçao en als senior wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Forensisch Instituut. Sinds 2016 is Denise onderzoeker bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Hier doet ze onderzoek naar antistollingsmiddelen (ook wel bloedverdunners genoemd). Daarnaast is ze werkzaam als antistollingsarts bij de trombosedienst van een diagnostisch centrum, wat goed aansluit bij haar onderzoek.

Heeft onder andere de volgende artikelen voor Gezondheidsplein gecontroleerd:

- Advertentie -
- Advertentie -