Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zeven uur slaap per nacht is voldoende

donderdag 24 juli 2014 | Bron: DailyMail

In een tijd waarin we drukker zijn dan ooit en 24 uur per dag met informatie worden gebombardeerd, klagen velen van ons dat we genoeg slapen. Maar we blijken meer te slapen dan we denken. Zeven uur slaap per nacht is het beste voor je gezondheid, stelt Shawn Youngstedt, een professor die slaapduur bestudeert.

Youngstedt: “De overlijdenskans en vatbaarheid voor ziektes is het laagst, als je elke nacht zeven uur slaapt. Meerdere keren is aangetoond dat acht uur slaap of meer gevaarlijk is voor de gezondheid.” Dit blijkt ook uit een recente studie waarbij het geheugen van bijna 9000 mensen na een korte en lange nachtrust werd onderzocht. Hieruit bleek dat ouderen die minder dan zes uur of meer dan acht uur sliepen minder zich minder konden herinneren. 7 uur slaap lijkt daarom het meest ideaal.  

Meer slapen dan noodzakelijk

We denken dat we chronisch te weinig slapen, maar dat blijkt onzinDe laatste jaren is er ook veel onderzoek gedaan naar hoeveel uur we daadwerkelijk slapen.  Hoewel veel mensen geloven dat ze een chronisch slaaptekort hebben, slapen de meesten meer dan strikt noodzakelijk. “We proberen onszelf ervan te overtuigen dat we te weinig slapen”, zegt slaapprofessor Jim Horne, van de Loughborough Universiteit. Uit de onderzoeken blijkt dat de mensen die zeven tot zevenenhalf uur slapen, het gezondste zijn.

.
- Advertentie -
- Advertentie -