Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vrouwen ontwikkelen vaker kanker door overgewicht

vrijdag 28 november 2014 | Bron: Ad.nl

Vrouwen ontwikkelen vaker kanker door overgewicht

Jaarlijks ontwikkelen ruim 3000 vrouwen en bijna 2000 mannen kanker als gevolg van overgewicht. Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Wereld kanker Onderzoek Fonds. Internationaal gezien zijn er bijna een half miljoen mensen die kanker krijgen door een te hoog lichaamsgewicht. 

Opmerkelijk is dat meer dikke vrouwen dan dikke mannen kanker ontwikkelen. Oorzaak is volgens de onderzoekers dat vooral bij kankersoorten waar vrouwen last van hebben, een relatie te vinden is met overgewicht. Denk aan borstkanker na de menopauze, baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker.

Gezonder leven voorkomt kanker

De onderzoekers berekende het overgewicht aan de hand van de Body Mass Index (BMI). De WHO denkt dat veel kankergevallen voorkomen kunnen worden door het aannemen van een gezondere leefstijl: “Ruim een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan voorkomen worden door een gezond gewicht te behouden, gezond te eten en voldoende te bewegen.''

.
- Advertentie -
- Advertentie -