Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

“Vrouwen herkennen signalen beroerte nauwelijks”

woensdag 06 augustus 2014 | Bron: Telegraaf

Hartinfarcten bij vrouwen worden nogal eens gemist omdat ze de signalen niet herkennen. Nu blijkt ook dat vrouwen moeite hebben om een beroerte bij zichzelf te zien.  

Kenmerkende symptomen

Onderzoekers van de American Heart Association ondervroegen ruim 1200 vrouwen over de symptomen van een beroerte. Meer dan 20 procent van hen wist geen enkel teken op te noemen.

Kenmerkende verschijnselen als een spraakproblemen, verdoofd gevoel of een halfzijdige verlamming werd door ongeveer de helft herkent als een teken van een beroerte. Maar de kennis over minder bekende symptomen is alarmerend. Slechts 25 procent weet dat een plotselinge hevige hoofdpijn, onverklaarbare duizeligheid en ineens slecht zien met één oog kan duiden op een herseninfarct.

Alarmnummer

Hoewel vrouwen dus weinig kennis hebben over beroertesymptomen, weten ze wel wat ze moeten doen als ze een beroerte herkennen: namelijk het alarmnummer bellen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl