Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vitaminetekort vaak te laat ontdekt

donderdag 17 september 2015 | Bron: Vitastiq.nl

Vitaminetekort vaak te laat ontdekt

Ieder mens heeft een verschillende behoefte aan vitamines en mineralen. Helaas ontdekken veel mensen een vitamine- of mineralentekort vaak te laat, namelijk pas als er klachten ontstaan. Mogelijk met ernstige gevolgen.

Te weinig of te veel vitaminen

Ons lichaam is niet in staat om alle vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheden aan te maken. Met een gevarieerde voeding kom je een heel eind maar soms ontstaat er toch een tekort. En een vitaminetekort is niet geheel zonder risico. Daartegenover brengt ook een overschot aan vitamines risico’s met zich mee. Kortom: vitaminen of mineralen in onjuiste hoeveelheden leiden mogelijk tot klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen of lusteloosheid.

Innovatieve app

Voor mensen met een verhoogd risico op tekorten, zoals vegetariërs of senioren, is er een oplossing bedacht. Met een nieuwe app is het mogelijk om gewoon thuis 30 belangrijke vitamine- en mineralenniveaus te controleren. Dit voorkomt klachten door een vitaminetekort of vitamineoverschot en dure doktersbezoekjes.

.
- Advertentie -
- Advertentie -