Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Steeds meer kinderen slachtoffer van misdrijf

dinsdag 16 december 2014 | Bron: Nationalezorggids.nl

Steeds meer kinderen slachtoffer van misdrijf

Jaarlijks komen er zo’n 62.000 kinderen bij die slachtoffer worden van seksueel misbruik. Ook is in 2013 één op de vijf jongeren tussen de 15 en 18 jaar de dupe geworden van geweld of een vermogensdelict en 10% van deze groep heeft te maken met online pestgedrag. Dat blijkt uit de Kinderrechtenmonitor 2013 van Kinderombudsman Marc Dullaert. 

Steeds vaker zijn kinderen slachtoffer van mishandeling, diefstal of vandalisme. Ook het aantal geregistreerde slachtoffers van mensenhandel steeg en er was een toename in kinderporno. Tevens groeien steeds meer kinderen op in eenoudergezinnen. “Deze monitor laat zien dat Nederland te kort schiet in het waarborgen van de veiligheid van kinderen", zegt de Kinderombudsman. 

Kinderen in armoede

Dullaert maakt zich zorgen over het aantal kinderen dat opgroeit in armoede. Sinds 2009 is het aantal ouders in de bijstand verder toegenomen. De cijfers van kinderen die leven onder de armoedegrens blijven stijgen. In 2011 liep het aantal minderjarigen in een huishouden met een laag inkomen op naar 432.000. Een slordige 380.000 kinderen groeien op in een gezin met een inkomen dat valt onder het niet-veel-maar-toereikendcriterium. Kinderen blijken dit erg vervelend te vinden. 

Het is de derde keer dat hij  controleert hoe het staat met de naleving van kinderrechten in Nederland.

.
- Advertentie -
- Advertentie -