Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Schoenen hogere prioriteit dan anticonceptie

dinsdag 30 september 2014 | Bron: Telegraaf

Uren op internet snuffelen naar de ideale schoen of informatie inwinnen over het voor jou meest geschikte anticonceptiemiddel? Uit nieuw Australisch onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen voor het eerste kiezen. 

Hoge schoenen? Leuker dan anticonceptie! Hoewel er heel wat vrouwen een vorm van anticonceptie gebruiken, geven velen dit maar bar weinig aandacht. “Het verbaast me soms hoe slecht vrouwen geïnformeerd zijn over hun keuzes. Ze hebben de neiging te gebruiken wat hun vrienden doen, of waar ze ergens over hebben gelezen in plaats van een bezoekje te brengen aan hun huisarts of gynaecoloog”, zegt verloskundige en gynaecoloog Gino Pecoraro. Het onderzoek bevestigt de lezing van Pecoraro: één op de vier vrouwen stapt van de pil over op een andere vorm van anticonceptie zonder overleg met hun huisarts.

Pil het populairst 

De studie laat zien dat de pil het meest populaire anticonceptiemiddel blijft, gevolgd door condooms. Meer permanente methoden van anticonceptie, zoals het hormonale spiraaltje, werden door minder dan 20 procent van de ondervraagde vrouwen gebruikt. In Nederland wordt deze vorm juist steeds populairder, al is ook hier de anticonceptiepil nog het meest gebruikt. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -