Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'Rivaliteit onder joggers heeft positieve invloed op prestaties'

donderdag 10 juli 2014 | Bron: Goedgevoel

'Rivaliteit onder joggers heeft positieve invloed op prestaties'

Je kent het vast wel: je bent heerlijk aan het joggen en ineens word je ingehaald door een andere jogger. Dat frustreert je! Maar deze frustratie blijkt juist goed te zijn voor je eigen prestaties, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Het onderzoek, dat de resultaten van verschillende bestaande studies vergeleek, toonde aan dat 56,9% van de joggers één of meer rivalen had. 66% van deze groep gaf aan zich aan deze rivalen op te trekken en hierdoor zelf beter presteerde. Samen met je rivaal deelnemen aan wedstrijden, blijkt de prestaties ook positief te beïnvloeden. In een loop van 5 kilometer loop je gemiddeld 25 seconden sneller als je rivaal ook meedoet. Hoe meer rivalen deelnemen aan de wedstrijd, hoe beter de prestatie wordt. Volgens onderzoeker Gavin Kilduff van de New York University School of Business heeft de ideale rivaal hetzelfde geslacht en is hij of zij ook van dezelfde leeftijd. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -