Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Pijnlijke injecties bij jeugdreuma mogelijk verleden tijd

dinsdag 21 juli 2015 | Bron: Vriendenloterij.nl

Pijnlijke injecties bij jeugdreuma mogelijk verleden tijd

Goed nieuws voor kinderen met reuma: het project ‘nooit meer prikken’ van het Reumafonds onderzoekt of de gebruikelijke pijnlijke injecties bij jeugdreuma vervangen kunnen worden door een pijnloze methode. Het nieuwe apparaatje ‘Stick2me’ biedt mogelijk uitkomst.

De Stick2me injecteert de benodigde reumamedicijnen met micronaaldjes in de bovenste laag van de huid. In deze opperlaag van de huid bevinden zich geen pijnzenuwen wat deze behandeling pijnloos maakt. In de toekomst kan dit de zeer pijnlijke injecties met medicijnen voor kinderen met reuma mogelijk stoppen en vervangen.

Verder onderzoek met behulp van Vriendenloterij

Voordat het nieuwe apparaatje ingezet kan worden is verder onderzoek nodig. Een donatie van 367.000 euro van de Vriendenloterij maakt dit mogelijk. Directeur van het Reumafonds Lodewijk Ridderbos is blij met deze gift: ‘De omschakeling naar de Stick2me betekent heel veel voor kinderen met reuma. Geen pijnlijke injecties meer, maar een snelle, makkelijke en vooral pijnloze toediening van je medicijnen.’

Fabrikanten laten het afweten

De Stick2me-methode werd al eerder ontwikkeld in Groot-Brittanië, maar fabrikanten voelden er om financiële redenen weinig voor om deze methode verder te onderzoeken. Ridder: ‘Helaas zijn de fabrikant van de micronaaldjes en de leveranciers van de moderne medicijnen niet geïnteresseerd om deze methode voor de relatief kleine groep kinderen verder uit te werken.’

Optimaal inzetten Stick2Me

Dankzij de gift van de Vriendenloterij kan nu alsnog verder onderzocht worden wat te beste manier is om de Stick2Me te gebruiken. Verder moet onderzocht worden hoe de medicijnen vanuit de bovenste huidlaag optimaal in het bloed terechtkomen. Na dit onderzoek kan het apparaatje landelijk worden uitgerold via kinderartsen, behandelaars, ouders en kinderen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -