Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

‘Onbeperkte’ sushi niet vers en vol bacteriën

dinsdag 25 augustus 2015 | Bron: AD.nl

‘Onbeperkte’ sushi niet vers en vol bacteriën

De kwaliteit van sushi in restaurants met de all-you-can-eatformule is vaak onder de maat. De gerechten zijn meestal niet vers en bevatten teveel bacteriën. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Slecht gesteld met hygiëne

Achttien van de twintig onderzochte sushi restaurants haalde een onvoldoende voor de test. Overal werden de vier populairste sushi's gegeten en gekocht voor het onderzoek. Alle onderzochte restaurants laten steken vallen volgens de Consumentenbond. Zo is het slecht gesteld met de hygiëne. De poepbacterie werd bijvoorbeeld in de sushi aangetroffen. Deze bacterie is niet per se schadelijk, maar wijst wel op slechte hygiëne bij het bereiden van de sushi. Ook kan de poepbacterie wijzen op het te lang of te warm bewaren van eten.

twee voldoendes

Er zijn ongeveer vierhonderd sushi restaurants met de all-you-can-eatformule. Dit houdt in dat mensen voor een vast bedrag onbeperkt sushi kunnen eten. Voor het onderzoek zijn twintig van dit soort restaurants onderzocht. De twee restaurants met een voldoende scoorde slechts een 5,9.

.
- Advertentie -
- Advertentie -