Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nederlanders willen zelf zorgverlener kiezen

donderdag 24 april 2014 | Bron: VvAA

Bijna alle Nederlanders willen zelf beslissen over wie hun zorg verleent. Dat blijkt uit onderzoek van VvAA, de ledenorganisatie en dienstverlener voor zorgprofessionals. Vorige week adviseerde de Nederlandse Zorgautoriteit om de vrije artsenkeuze af te schaffen. Daarmee zouden zorgverzekeraars betere zorg kunnen inkopen.

Zorgverzekeraar niet beter geschikt

ArtsNu blijkt dat driekwart van de Nederlanders dit niet zit zitten, zelfs niet als de zorgpremie er met acht euro per maand door daalt. Mensen weten zelf heel goed welke zorgverlener ze willen bezoeken. Tweederde van de ondervraagden vond de zorgverzekeraar dan ook niet beter geschikt om de kwaliteit van zorg te beoordelen dan zijzelf. De respondenten vonden het daarnaast onacceptabel als zorgkosten niet meer vergoed zullen worden bij een zorgverlener van eigen keuze.

Een ander opvallend resultaat uit het onderzoek is dat de helft van de Nederlanders niet weet wat voor polis hij of zij heeft (natura/restitutie/combinatie).

.
- Advertentie -
- Advertentie -