Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Mogelijk nieuwe behandeling HIV

woensdag 23 juli 2014 | Bron: NU.nl

Een opvallende ontwikkeling in de strijd tegen HIV/AIDS. Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om hiv uit menselijke cellen in een laboratorium te verwijderen. Een eerste stap naar volledige genezing, stellen de wetenschappers. 

Met een speciale techniek konden de onderzoek met HIV-geïnfecteerde cellen opsporen. Vervolgens ‘sneden’ ze de minuscule virusdeeltjes met behulp van een speciaal eiwit uit de cellen. Deze techniek is nog niet op mensen getest, alleen in het laboratorium op opgekweekte cellen.

Nog niet volmaakt

De onderzoekers geven aan dat de techniek lang niet volmaakt is. Ze slaagden er nog niet in om het virus in alle behandelde cellen volledig weg te snijden. Uit de achtergebleven resten zou het virus opnieuw kunnen gaan woekeren. Pas al de techniek verfijnd is, kan het op HIV-besmette mensen toegepast worden. Tot die tijd zullen zij gewoon anti-viralemiddelen moeten slikken om de infectieziekte onder controle te krijgen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -