Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'Meer doden door resistentie dan kanker in 2050'

donderdag 11 december 2014 | Bron: Scientias

'Meer doden door resistentie dan kanker in 2050'

In 2050 zullen naar verwachting meer mensen overlijden aan een antimicrobiële resistentie dan aan kanker. Schattingen gaan uit van jaarlijks tien miljoen extra doden wereldwijd. De oorzaak ligt in het toenemend gebruik van antibiotica, wat ervoor zorgt dat steeds meer bacteriën hier resistent (immuun) voor worden. Dat blijkt uit Brits onderzoek. 

De wetenschappers concluderen dat resistente E. coli, tuberculose en malaria de grootse impact gaan hebben. En dan in het bijzonder in continenten als Azië en Afrika, indien er geen actie wordt genomen. Volgens econoom Jim O’Neill stijgen de kosten wereldwijd hierdoor naar 80 biljoen dollar per jaar.

Huidig medicijngebruik onder de loep

Om de resistentie tegen te gaan is het volgens de onderzoekers zaak om kritisch naar je medicijngebruik te kijken. Ook zullen wetenschappers aan de slag moeten met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en zal er meer internationale aandacht voor medicijngebruik nodig zijn. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -