Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Maag Lever Darm Stichting slaat alarm

maandag 18 mei 2015 | Bron: Mlds.nl

Maag Lever Darm Stichting slaat alarm

De Maag Lever Darm Stichting slaat op maandag 18 mei letterlijk alarm. Hiermee vraagt de stichting aandacht voor de ruim twee miljoen patiënten in Nederland met maag-, lever- of darmaandoeningen. Vandaag start ook de collecteweek voor de Maag Lever Darm Stichting.

Alarmbellen

Maag,- lever en darmziekten, zoals coeliakie, de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa, staan inmiddels in de top vier van meest voorkomende ziekten in Nederland. Gezamenlijk zorgen ze voor 13% van de sterfgevallen in ziekenhuizen. Daarom klinken vandaag door heel Nederland alarmbellen in de straten en op de radio. Ook bekende Nederlanders waaronder Astrid Joosten en Roelof Hemmen slaan alarm.

Collecteweek

Deze week is ook de nationale collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting. De stichting probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het opsporen, behandelen of mogelijk genezen van buikziekten. Online doneren is ook mogelijk via Maagleverdarmalarm.nl.

.
- Advertentie -
- Advertentie -