Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Lachen maakt je mooi

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: nu.nl

Maakt make-up een vrouw aantrekkelijker? 'Nee' antwoordt de Britse man -én vrouw. Uit een onderzoek van Orbite Complete bleek dat vrouwen zonder make-up maar met een fraaie (glim)lach aantrekkelijker worden gevonden dan vrouwen met een laagje 'plamuur'.

In totaal deden duizend Britten mee aan het onderzoek, zowel mannen als vrouwen. Zij kregen foto's van vrouwen te zien. Op de ene foto stond een vrouw zonder make-up maar met een lach en op de andere een opgemaakte vrouw die serieus keek. Zeventig procent van de mannen kiest liever een lachende vrouw zonder make-up dan een opgemaakte vrouw waar geen lachje afkan. Ook het merendeel van de vrouwen vond hun lachende seksegenoten mooier.

Verder bleek dat zestig procent van de mannen de niet-lachende vrouw interpreteert als chagrijnig en tweederde van de vrouwen vond haar ongeïnteresseerd overkomen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -