Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Jonge gezinnen vaak onvoorbereid op verre reis

donderdag 16 april 2015 | Bron: KNMP

Jonge gezinnen vaak onvoorbereid op verre reis

De populariteit van verre reizen naar (sub)tropische gebieden stijgt onder gezinnen met jonge kinderen. Zij houden echter onvoldoende rekening met de gezondheidsrisico’s van zo’n reis. Dat blijkt uit gegevens van de beroepsorganisatie voor apothekers (KNMP). 

Vanwege de gezondheidsrisico’s in (sub)tropische gebieden is een goede voorbereiding volgens de KNMP noodzakelijk. Dit blijkt echter niet altijd eenvoudig. Apotheker Lia Dekker: “In de apotheek merken we dat er vaak misverstanden bestaan rondom kwaaltjes, ongemakken en middelen tijdens verre reizen. Ook is de reisapotheek meestal niet juist afgestemd op de vakantiebestemming.”

Insecten, uitdroging en infectieziektes

Een insectenwerend middel met DEET beschermt bijvoorbeeld tegen muggen en teken. Veel ouders weten echter niet dat DEET niet geschikt is voor kinderen en de werking van zonnebrandmiddelen vermindert. Andere gezondheidsrisico’s zijn (zeker voor kinderen) oververhitting, uitdroging en diarree. Ook zijn veel ouders onbekend met de benodigde vaccinaties tegen infectieziektes in (sub)tropische landen.

Lees voor een goede vakantievoorbereiding ook eens het Dossier Vakantie op Gezondheidsplein. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -