Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Jaarlijks 100.000 Nederlanders met letsel na ongeval

vrijdag 31 oktober 2014 | Bron: NRC

Jaarlijks 100.000 Nederlanders met letsel na ongeval

Ieder jaar zijn er ongeveer 100.000 Nederlanders die kampen met letsels na een ongeval in het verkeer of op het werk. Het aantal dodelijke ongelukken neemt gelukkig af, maar er zijn nog altijd veel mensen die gewond raken bij een ongeluk. Niet alleen lichamelijke gevolgen, als een nekhernia of whiplash, maar ook financieel en geestelijk kan het impact hebben, zoals angst om te rijden.

Vooral op financieel gebied blijken mensen nog wel wat hulp te kunnen gebruiken. Bepalen wie de schuldige is bij een ongeluk is vaak niet zo moeilijk, welk bedrag er aan letselschade gekoppeld moet worden blijkt lastiger. Het is in ieder geval zaak om alles goed te onderbouwen en ervoor te zorgen dat een en ander met facturen te weerleggen valt. Wanneer je moeite hebt met het vaststellen van het schadebedrag of wanneer je denkt dat de vergoeding niet klopt, dan kun je daarvoor hulp inschakelen. Dat kan via de eigen zorgverzekeraar, maar je kunt er ook aan denken om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Deze gaat dan voor jou in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -