Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'Huisdieren zorgen voor slaaptekort en stress'

vrijdag 19 september 2014 | Bron: Vara

'Huisdieren zorgen voor slaaptekort en stress'

Gezellig zo'n pluizige viervoeter of ander huisdier in huis. Lekker ontspannend als je lekker samen kunt spelen of een eindje wandelen. Dat zou je in ieder geval denken, maar Brits onderzoek wijst het tegenovergestelde uit. Het hebben van een huisdier zou zorgen voor een gebrek aan slaap en een toename van stress

Slaapgebrek door blaffend of miauwend huisdier

Aan het Brits onderzoek deden 1000 katten- en hondeneigenaren mee. Ze moesten verschillende vragen beantwoorden. Hieruit bleek dat 54% regelmatig 1,5 uur slaap moet missen vanwege blaffende, miauwende, snuffelende of krabbende huisdieren. 28% van deze groep gaf aan dat het huisdier met regelmaat tijdens de nacht de slaapkamer probeert binnen te komen. Een klein deel wordt ook daadwerkelijk wakker gebeten of geknaagd.

Gestresste baasjes

Een groot deel van de deelnemers geeft aan meer stress te ervaren nu ze een huisdier hebben. Dit komt voornamelijk door alle gekke dingen die huisdieren allemaal uitvreten of offers (lees: dode muizen) die ze voor hun baasjes meenemen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -