Zoeken

Helft van niet-westerse allochtonen heeft tekort vitamine D

| Bron: nu.nl

De helft van de niet-westerse allochtonen in Nederland heeft een tekort aan vitamine D. Het tekort komt bij bijna evenveel mannen als vrouwen voor. Dit blijkt uit recent onderzoek van de GGD Den Haag en het VU Medisch Centrum onder 613 mensen tussen de 18 en 65 jaar.

Bij autochtone Nederlanders heeft 5,9 procent een vitamine D-tekort. Dat het percentage bij niet-westerse allochtonen zoveel hoger ligt, komt mogelijk door een afwijkend voedingspatroon. Vitamine D zit in voeding als vette vis en margarine en wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. Een tekort kan leiden tot spierpijn, spierzwakte en botafwijkingen.

Delen
Wist je dat?

Dossier Leven met MSJe je voeding dient aan te passen als je MS hebt? MS kan namelijk samengaan met kauw-, slik- en darmklachten. Ook het medicijngebruik kan invloed hebben op je lichaam, je houdt bijvoorbeeld meer vocht vast, waardoor je ook je voedingspatroon zult moeten aanpassen. Wat dit dan precies inhoudt en welke tips we je kunnen aanraden, lees je in het dossier Leven met MS.

Wist je dat?

Ongeveer 20% van de Nederlanders minstens één keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat? Vooral sinds 2006 is dit percentage sterk gestegen. Sindsdien heb je geen verwijsbrief meer van de huisarts nodig. Wil je weten wat een fysiotherapeut precies doet? En welke andere (alternatieve) therapieën er zijn om je spieren en gewrichten onder handen te nemen? Lees dan het dossier Therapieën voor spieren en gewrichten

Stem op Gezondheidsplein als website van het jaar!
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Borstkanker & zwangerschap

Bekijk de video