Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Grote stijging informatiebehoefte malaria

woensdag 23 april 2014 | Bron: International SOS

Sinds 2010 hebben steeds meer mensen informatie en advies gevraagd over malaria. Dat blijkt uit gegevens van International SOS, een organisatie die medische hulp verleent aan bedrijven en overheden. 

Meer aanvragen informatie en advies

MugDe afgelopen vier jaar heeft de onderneming 27% meer aanvragen gehad voor informatie en advies over de infectieziekte malaria. In 2013 behandelden de medische teams wereldwijd 870 gevallen. Het gaat daarbij om evacuaties, ziekenhuisopnames, patiëntbezoeken en informatieverzoeken.

Hoogste risico

Landen met de hoogste risico’s op malaria zijn Nigeria, Angola, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Mozambique. In 2013 zorgde malaria van alle infectieziekten voor de meeste ziekenhuisopnames en evacuaties van reizigers en expats in Afrika.

Bedrijven

Volgens International SOS moeten bedrijven die hun werknemers uitzenden meer doen aan educatie. Ook moeten ze programma´s implementeren, gericht op preventie, controle, diagnose en behandeling. De meeste dodelijke slachtoffers worden veroorzaakt doordat symptomen niet worden herkend, misdiagnose, een verkeerde of een te late behandeling.

.
- Advertentie -
- Advertentie -