Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Groente en fruit verkleinen kans op kanker

vrijdag 07 augustus 2015 | Bron: Wkof.nl

Groente en fruit eten verkleint kans op kanker

Er is nieuw bewijs dat het eten van groente en fruit kanker kan voorkomen. Veel groente en fruit eten verkleint namelijk de kans op het ontstaan van verschillende vormen van hoofd- en halskanker. Dat blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek, gefinancierd door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Mondholtekanker voorkomen

Het verband bleek het sterkste bij het verkleinen van de kans op mondholtekanker. Mondholtekanker is de meest voorkomende vorm van hoofd- en halskanker in Nederland. In de afgelopen tien jaar tijd is het aantal nieuwe gevallen onder vrouwen met ruim 45 procent gestegen. Bij mannen steeg het aantal gevallen met 16 procent.

Voedingsstoffen en vitaminen

De onderzoekers hebben naast groente en fruit ook de rol van bepaalde voedingsstoffen onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat een hogere inname van vitamine C uit voeding de kans op hoofd-halskanker verkleint. Ook vitamine E heeft mogelijk een verband met deze kankervormen. Hierbij gaat het om vitamines uit voeding, niet uit supplementen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -