Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gel is het nieuwe wapen tegen bloedneus

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: Twinpharma

Ze komen altijd onverwacht en ongelegen: bloedneuzen. Het ene zakdoekje na het andere wordt ingezet, de neusvleugels worden helemaal rood van het hard dichtknijpen en net als je denkt dat het over is, begint het weer. Een bloedneus is meestal ongevaarlijk maar wel erg vervelend. Niet alleen voor degene die het heeft maar ook voor degenen die erbij zijn op dat moment. En vaak ontstaan ze in situaties waarbij het lastig is om er op dat moment mee om te gaan. Dichtknijpen en wachten, is tot nog toe de methode die de meeste mensen toepassen.

Sinds kort is er echter een speciaal middel verkrijgbaar tegen bloedneuzen. Nozohaem® is een kleine tube met gel die, in de neus leeg gedrukt, het bloeden direct stopt. Het is ontwikkeld door de Zweedse KNO-specialist Professor Björn Petruson. Nozohaem is eigenlijk onmisbaar in de EHBO koffertjes op scholen, bij sportclubs, op het werk , in de tassen van sportcoaches & verzorgers en verder in de verbanddoos thuis. En zelfs op zakenreis is het geen overbodige luxe om een tube Nozohaem bij de hand te hebben. De gel druk het bloedvat dicht waardoor de bloedneus meteen gestopt worden. Verder bevat het glycerine en calcium die ervoor zorgen dat het bloed sneller stolt. Meer informatie over bloedneuzen vind je in het speciale dossier. Meer weten over Nozohaem? Kijk dan hier>>

.
- Advertentie -
- Advertentie -