Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gekweekte zalm vettere hap dan pizza

woensdag 17 september 2014 | Bron: Telegraaf

Gekweekte Schotse wordt omschreven als gezond en mager, maar in de praktijk valt dat vies tegen. De gekweekte zalm bevat drie keer zo veel vet als de wilde variant en zelfs twee keer zo veel vet als een pizza. Dat heeft een analyse van de Britse krant The Sunday Times uitgewezen. 

Zalm op een bedje van slaZalm wordt bejubeld omdat de vis rijk is aan omega 3-vetzuren, die goed zijn voor onze gezondheid. Maar volgens een analyse, blijkt dit toch niet helemaal te kloppen. Gekweekte zalmen moeten in een kleine ruimte leven en zwemmen daardoor minder lange afstanden als een wilde vis. Het gevolg: een vis vol vetten, zo’n 14 gram per 100 gram vis.

Vetpercentage

Een klassieke diepvriespizza margarita bevat 7,6 gram minder vet, bleek uit een analyse van de Sunday Times. Wilde zalm heeft een vetpercentage tussen de 2,7 en 3,3 gram per 100 gram vis.   

Nu kan nog worden gedacht dat het hoge vetpercentage niet erg is, omdat het om gezonde vetten gaat. Maar eerder onderzoek van het Amerikaanse departement van Landbouw toont aan dat deze stelling niet opgaat. In gekweekte zalm zit minder omega-3-vetzuren dan wilde vis. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -