Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Eénderde migrainepatiënten onderbehandeld

maandag 01 september 2014 | Bron: Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten

In Nederland kampen 3,1 miljoen mensen met migraineklachten. Ruim éénderde van hen wordt onvoldoende behandeld. Dit komt voornamelijk doordat zij niet met hun klachten naar de huisarts gaan. Hierdoor lopen ze een adequate behandeling tegen de terugkerende hoofdpijnaanvallen mis. 

Migraine kan leiden tot slapeloze nachtenDe Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten, de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra en Novartis organiseren deze week de Migraine Week om aandacht te vragen voor dit probleem. Doelstelling: in de toekomst moet migraine eerder worden gediagnosticeerd en efficiënter aangepakt worden. Het kan niet zo zijn dat er ieder dag zo’n 70.000 Nederlanders aan bed gebonden zijn en alleen maar wachten tot de migraineaanval overgaat, menen de initiatiefnemers.   

Migrainetest, -dagboek & brochures

Om eerder én tot een snellere diagnose te komen stellen de initiatiefnemers daarom vanaf deze week een migrainetest, -dagboek en informatieve brochures beschikbaar. Vooral de eerste twee tools moeten mensen meer inzicht geven in hun hoofdpijnklachten. Iemand die vermoedt dat hij migraine heeft, kan samen met de apotheker of drogist een migrainetest doorlopen. Die kan je vervolgens eventueel doorverwijzen naar de huisarts. Met een migrainedagboek kan worden bijgehouden hoe de hoofdpijnklachten zich ontwikkelen. De huisarts kan hier de behandeling op afstemmen. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -