Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Een derde van de Nederlanders wil zomerfit zijn

donderdag 17 april 2014 | Bron: Herbalife

Ongeveer 30% van de Nederlanders is van plan zich extra in te zetten om zomerfit te zijn. Slechts een kwart van deze mensen lukt dit ook daadwerkelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Herbalife, waarin volwassenen werden gevraagd naar hun zomerdoelen.

Tevreden met zichzelf

ZomerZodra de eerste zonnestralen in de lente doorkomen is dat voor velen het sein om actie te ondernemen. Het draait daarbij niet alleen om ‘slanker, strakker of gespierder’ te worden. Fit zijn betekent voor veel mensen dat zij tevreden zijn met zichzelf. Ook willen de respondenten in de zomer genoeg energie hebben en een goede conditie.

Om deze doelen te bereiken beginnen mensen gevarieerd en gezond te eten (58%) en meer te sporten (50%). Ook maakt 15% van de ondervraagden gebruik van voeding- en vitamine supplementen.

Diverse redenen voor niet behalen van doelen

Veel mensen lukt het niet om hun zomerdoel te bereiken. De helft geeft aan dat het hen sommige jaren wel en sommige jaren niet lukt. Meer dan de helft van de stoppers zeggen dat zij ondanks hun doelen toch ‘gewoon geen zin hadden’. Sommigen beginnen er simpelweg niet aan. Anderen missen een coach of buddy die hen motiveert. Ten slotte gooit een deel de handdoek in de ring omdat ze niet snel genoeg resultaat zien.

.
- Advertentie -
- Advertentie -