Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Driekwart psoriasispatiënten voelt zich belemmerd in dagelijks leven

maandag 01 september 2014 | Bron: LEO Pharma Nederland

Bijna driekwart van de psoriasispatiënten merkt dagelijks de effecten van de huidaandoening op zijn of haar leven. Ze ervaren gevoelens van schaamte, spanning, stigmatisatie en isolatie. Een kwart vindt zelfs dat de aandoening hun leven dicteert.  Dit blijkt uit recent Europees onderzoek onder 3.800 mensen met psoriasis. 

Vrouw zonder psoriasis, door QualityCareDitzelfde onderzoek laat zien dat maar liefst 59% van de mensen met ernstige psoriasis 26 dagen ziek thuis zitten. “De psychische last staat vaak los van de ernst van de aandoening. Iemand met een relatief klein plekje kan er dagelijks problemen van ondervinden. De meeste mensen zijn daarom ook continue op zoek naar informatie over hoe je ‘baas wordt over de ziekte’, aldus Ria Bloemberg-Lubbers van de Psoriasis Vereniging Nederland.

QualityCare

Als antwoord hierop heeft LEO Pharma – een farmaceutisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in dermatologie - het gratis online platform QualityCare™ ontwikkeld. Dit platform bestaat uit verschillende services. Zo krijgen patiënten toegang tot 72 artikelen over psoriasis; van behandeling tot hoe om te gaan met schaamte. Verder is via het platform mogelijk om professionele hulp van een verpleegkundige te krijgen en kan de patiënt zich abonneren op de nieuwsbrief of lezen in een online magazine.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische ontstekingsziekte waarbij de huid is aangedaan. Kenmerkend aan de aandoening is de schilfering van de huid, de rode pijnlijke plekken en de jeuk. De ziekte is nog niet te genezen, maar met medicijnen kunnen tegenwoordig de klachten steeds beter worden onderdrukt. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -