Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

'DNA als basis voor ideaal sportschema'

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: HLN

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je ondanks ellenlange trainingen nog geen steek vooruit kwam. Makers van een nieuwe test beweren dat het genetisch bepaald is, welke workout voor jou het meeste resultaat oplevert. Ze ontwierpen daarom een speciale test hiervoor.

Deze nieuwe DNA-test onderzoekt twintig genen die betrokken zijn bij beweging. Ook het risico op een blessure en de tijd die nodig is om te herstellen worden berekend. De uitslag van de test is een persoonlijk sportadvies. Volgens de makers van de test zou het menselijk DNA namelijk de sleutel zijn tot het achterhalen van je ideale sportschema.

Iedereen is verschillend
De een is goed in sprinten of gewichtheffen, terwijl de ander goed is in joggen of aerobics. Dit komt omdat er twee manieren zijn van trainen: kort en krachtig en uithoudingsvermogen. Ook is er nog een derde type, dan moet je de twee manieren van trainen combineren. Als je genetische aanleg hebt voor uithoudingsvermogen en je gaat kort en krachtig trainen, dan zal dit weinig resultaat opleveren.

 

.
- Advertentie -
- Advertentie -