Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Consultatiebureau goed bezocht

vrijdag 31 oktober 2014 | Bron: NOS

Consultatiebureau goed bezocht

Het consultatiebureau blijkt in Nederland goed bezocht. Ongeveer 95% van de ouders gaat geregeld met hun kleintje tussen de 0 en 4 jaar naar het consultatiebureau. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Er is sprake van een toename, want tien jaar geleden was dat nog 90%. 

Het blijkt dat veel ouders (99%) vooral in het eerste jaar van hun kindje een bezoekje brengen en dit afneemt tegen de tijd dat het kind naar de basisschool gaat (85%). Het aantal keren dat het bureau bezocht wordt, blijkt niet te worden beïnvloed door de woonplaats (platteland vs stad, inkomen, de afkomst (autochtoon vs allochtoon) of het geslacht van de baby.

Rapportcijfer 7

De ouders beoordelen de zorg die het consultatiebureau levert gemiddeld met een dikke 7. Hierbij zijn de niet-westerse allochtonen en mensen met lagere inkomens nog iets positiever dan de westerse allochtonen of mensen met een hoger salaris.

.
- Advertentie -
- Advertentie -