Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Check je huid op Nationale Huidkankerdag

vrijdag 29 mei 2015 | Bron: Huidkanker.pro

Check je huid op Nationale Huidkankerdag

Zaterdag 30 mei is de derde Nationale Huidkankerdag. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Daarom vraagt de organisatie extra aandacht voor de ziekte met als thema ‘Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid?’ 

Opsporen van huidkanker

Vroege opsporing en behandeling van huidkanker vergroot de kans op genezing. Daarom is de Nationale Huidkankerdag niet alleen gericht op preventie en voorlichting, maar ook op het opsporen van huidkanker. Een record aantal bezoekers, meer dan 7000, laat zaterdag de huid controleren op verdachte plekjes door een van de ruim 200 deelnemende dermatologen.  

Toename huidkankerpatiënten

Het aantal mensen met huidkanker is in de afgelopen twintig jaar meer dan verdrievoudigd. Jaarlijks komen er 53.000 nieuwe gevallen van huidkanker bij. Daarvan zijn 5.600 melanomen, de meest agressieve huidkankervorm. Tijdens de Nationale Huidkankerdag in 2014 werden 70 melanomen opgespoord.

Meer weten over huidkanker? Bekijk dan eens de Videospecial Huidkanker op Gezondheidsplein. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -