Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bekkenbodemoefeningen helpen bij vroegtijdige zaadlozing

vrijdag 18 april 2014 | Bron: Algemeen Dagblad

Onderzoek heeft uitgewezen dat bekkenbodemoefeningen mannen kunnen helpen bij een vroegtijdige zaadlozing. Een probleem waar één op de vijf mannen wel eens mee kampt. Vorige maand werd al een campagne gestart om de klacht bespreekbaar te maken.

Seksueel uithoudingsvermogen opgeschroefd

Er wordt gesproken van vroegtijdige zaadlozing als het hoogtepunt al binnen één minuut is bereikt. In een onderzoek werd de effectiviteit van bekkenbodemoefeningen getest op 40 mannen tussen de 19 en 46 jaar. Aan het begin van het onderzoek hadden de mannen een gemiddeld seksueel uithoudingsvermogen van 32 seconden. Na 12 weken hadden 35 heren dit gemiddelde opgeschroefd tot 2,5 minuut. Dit alles door het trainen van de bekkenbodem- en liesspieren.

Veiliger en goedkoper

Bekkenbodemoefeningen worden vaak gedaan door zwangere vrouwen of vrouwen die net bevallen zijn. Nu blijkt dat ook mannen er profijt van kunnen hebben. Gangbare behandelingen die tot nu toe werden ingezet tegen vroegtijdige zaadlozing zijn crèmes, antidepressiva en gedragstherapie. De bekkenbodemoefeningen zijn goedkoper, en ook veiliger.

.
- Advertentie -
- Advertentie -