Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Audiologisch centrum Kentalis opent digiTAAL spreekuur

maandag 02 maart 2015

Audiologisch centrum Kentalis opent digiTAAL spreekuur

Heb je vragen over de taal- of spraakontwikkeling van je kind? Vanaf 1 maart stel je ze gratis via het digiTAALspreekuur van Kentalis. Kentalis is een organisatie die kinderen met communicatieproblemen helpt om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

7,6% van de bevolking heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). De oorzaak van TOS is neurologisch. Er gaat iets mis in de hersenen waardoor het verwerken van taal moeizamer verloopt. Zo snel mogelijk behandelen is belangrijk om problemen, bijvoorbeeld een leerachterstand, te voorkomen. Het digiTAALspreekuur van Kentalis kan daarbij helpen.

Voor alle communicatieproblemen

Niet alleen mensen met TOS, maar alle kinderen, jongeren en volwassenen die moeite hebben met taal en spraak mogen contact opnemen met Kentalis. Dus ook als communiceren moeilijk is door bijvoorbeeld autisme of auditieve en/of motorische problemen. Huisartsen, gemeenten, logopedisten, pedagogisch begeleiders en andere professionals zijn tevens welkom met vragen over de taal- of spraakontwikkeling van hun patiënten.

Mail je vraag naar digiTAALspreekuur@kentalis.nl

.
- Advertentie -
- Advertentie -