Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Aanpak overgewicht kinderen cruciaal vóór negende jaar

dinsdag 19 augustus 2014 | Bron: Metro nieuws

Aanpak overgewicht kinderen cruciaal vóór negende jaar

Wanneer je kind kampt met overgewicht, dan is het zaak dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken, liefst tussen hun derde en achtste. Als je in deze leeftijd namelijk te zwaar bent, dan is de kans groot dat je ook op volwassen leeftijd met overgewicht te maken krijgt. Dat blijkt uit Duits onderzoek. 

Vroege preventie overgewicht

Het onderzoek werd gefinancierd door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zij spreken in Metro over het belang van vroege preventie van overgewicht. “Dit onderzoek toont aan dat het werken aan een gezond gewicht tussen de drie en acht jaar cruciaal is in de strijd tegen overgewicht”, aldus communicatiemanager Germund Daal. In Nederland hebben ongeveer 12% van de kinderen tot 12 jaar te maken overgewicht, nog eens 18.500 kinderen tot 18 jaar kampen met het meer ernstigere morbide obesitas.

Meer bewegen

Minstens één uur per dag bewegen en een gezond voedingspatroon kunnen ouders inzetten om hun kind van de extra kilo's af te helpen. Een goed ontbijt is hierbij van belang. Hiermee voorkom je dat je kind snel naar ongezonde tussendoortjes zal grijpen. Naast dat overgewicht zorgt voor fysieke ongemakken, zorgt het ook voor een toenemende kans op nier-, baarmoeder-, darm- en borstkanker

.
- Advertentie -
- Advertentie -