Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Aandacht voor autisme op Wereld Autisme Dag

donderdag 02 april 2015 | Bron: Autismeweek.nl

Aandacht voor autisme op Wereld Autisme Dag

Op 2 april is jaarlijks de Wereld Autisme Dag. Bijna 200.000 Nederlanders hebben een vorm van autisme, zoals PDD-NOS of Asperger. Om extra aandacht te vragen voor deze stoornis organiseren de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds van 28 maart tot en met 4 april de Autismeweek.

In het kader van de Wereld Autisme Dag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kleuren gebouwen in meer dan 180 steden wereldwijd vandaag blauw om autisme letterlijk in de schijnwerpers te zetten. Ook lanceren de NVA en het AutismeFonds deze week de nieuwe campagne ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!’.

AutThere

De campagne is onderdeel van het project AutThere. Dit project moet onbegrip over autisme wegnemen. Verschillende jongeren vertellen op de website watdachtjevanmij.nl over de invloed van autisme op hun leven. Daarnaast maakte het project de ontwikkeling van de AutThere-app mogelijk, die jongeren met autisme helpt om met elkaar in contact te komen.

Kijk voor meer activiteiten in de Autismeweek op autismeweek.nl

.
- Advertentie -
- Advertentie -