Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

2,7 miljard minder zorgkosten bij hogere groente- en fruitconsumptie

vrijdag 27 maart 2015 | Bron: Groentenfruithuis.nl

2,7 miljard minder zorgkosten bij hogere groente- en fruitconsumptie

Twee stuks fruit en twee ons groente per dag is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor de economie. Dagelijkse consumptie van de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit zorgt zelfs voor een zorgkostenbesparing van ruim 2,7 miljard euro in de komende 20 jaar. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van GroentenFruit Huis, een organisatie van de groente- en fruitsector.

De zorgkosten in Nederland stijgen de komende 20 jaar fors. Deze kosten kunnen dalen als de consument meer groente en fruit gaat eten. Bij consumptie van de aanbevolen hoeveelheid dalen de zorgkosten vermoedelijk zelfs met 2,7 miljard euro. Groente en fruit helpen namelijk aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker voorkomen.

Gezond lichaam en gezonde economie

De toenemende groente- en fruitproductie heeft ook voordelen voor de economie. Als het scenario uitkomt, zijn zo’n 120.000 extra arbeidskrachten nodig. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken meldt: “Vanuit verschillende disciplines slaan we nu de handen ineen om meer mensen groente en fruit te laten eten. Dat is goed voor de economie, maar vooral voor onze gezondheid.” 

.
- Advertentie -
- Advertentie -