Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

18-jarigen vaker uit zichzelf donor

dinsdag 15 april 2014 | Bron: NOSop3

Steeds meer jongeren schrijven zich spontaan in als donor. Ten opzichte van vijf jaar geleden is het percentage spontane inschrijvingen verdubbeld naar 10 procent, meldt de Nederlandse Transplantie Stichting (NTS). 

Ja.Nee-campagne loont

Registeren in het donorregister mag al vanaf 12 jaar. Vanaf hun achttiende worden jongeren hiervoor actief benaderd met een registratiebrief. Veel jongeren wachten deze brief niet meer af en leggen uit eigen beweging hun keuze vast.

Volgens de NTS werpen de bewustwordingscampagnes haar vruchten af. “Er komt steeds meer aandacht voor het onderwerp. We weten ook dat veel jongeren op school les krijgen over dit onderwerp”, vertelt Janine van Trierum van de NTS.

Brief

Jongeren die zijn geboren in 1995 krijgen deze week een brief van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) met de vraag of ze donor willen worden. De brief gaat naar zo'n 180 duizend 18-jarigen die hun keuze voor het donorschap nog niet hebben geregistreerd.

.
- Advertentie -
- Advertentie -