Zoeken

Altijd verkouden en niks helpt

Verhaal door Bettine (41)

Bettine (41) jaar is al ruim tien jaar continu verkouden. Ze is zelfs geopereerd geweest aan haar keel. Maar het lijkt erop dat ze ermee moet leren leven.

Ziek

"Ruim tien jaar geleden ben ik een tijd nogal ziek geweest. Er was niks te vinden. Het had vast te maken met stress, drukte, slaaptekort. Ik had een baby gekregen en combineerde dat enthousiast met mijn bijna voltijdse werkweek, dus ik rende volledig achter mezelf aan. Toen werd ik dus ziek, ben toen noodgedwongen minder gaan werken en lag alleen maar in bed. Vooral moe en verkouden was ik. Had bloedarmoede dus ik kreeg staalpillen."

Overtollig slijmvlies

"Nu tien jaar later denk ik dat het wel een soort vermoeidheidssyndroom was maar dat is nu nog niet zo erkend, laat staan toen. Hoe dan ook, ik knapte na een jaar wel wat op. Bleef wel wat moe, maar veel minder dan eerst. Maar ik bleef verkouden! En ik bleef keelpijn houden. Toen heeft mijn huisarts mij na veel zeuren van mijn kant maar doorverwezen naar een KNO-arts. Die zag dat ik bepaalde plekken in mijn keel had. Soort overtollig slijmvlies. Zoals sommigen te grote amandelen hebben als kind, had ik dit. Het was vergelijkbaar."

Leren leven met eeuwige verkoudheid

"Toen ben ik poliklinisch geopereerd, onder volledige narcose. Ze hebben die vlekken soort van weggebrand. En voor een maand of twee ging het goed. En toen begon het weer: keelpijn, gesnotter enz. Dus op een gegeven moment toen ik weer op mijn oude niveau was zeg maar, hebben ze weer in mijn keel gekeken: alle plekken die ze toen hadden weggehaald, zaten er weer. Blijkbaar was er niets afdoendes aan te doen. Opnieuw opereren kon wel zeiden ze, maar zou niet gek veel uithalen. Ik had er ook geen zin in. Dus blijf ik maar verkouden. Keelpijn en snotterig. Soms gaat het beter soms slechter. Heeft ook met mijn weerstand te maken. Goed eten, genoeg slapen enz. is voor alles goed, en dan voel ik me ook beter. Maar vervelend is het wel. Ook omdat niemand je serieus neemt als je klaagt over verkoudheid. Want iedereen is wel eens snotterig, daar ga je toch niet over zeuren."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

Reacties

 • Sil

  Verkouden

  Ik heb het laatste half jaar idem als hier wordt beschreven. Alleen heb ik geen loopneus, wel niesbuien. Meestal wordt het op bed erger. Ik hoor als ik op mijn linkerzij lig duidelijk soort ratelen bij uitademen. Denk aan bronchiën. Maar ook de keel is beetje rauw. Men hoort dat aan mijn praten. Soms komt er 's morgens na opstaan een klein beetje verdund bloed uit mijn mond. Na oprispen zeg maar.

  Reageer
 • Sil

  Ad

  Ik was altijd verkouden, erg vervelend en na een lange zoeken wat te doen want dokters konden mij niet helpen ben ik terecht gekomen bij de ademmethode van Buteyko en alle problemen begonnen langzaam op te lossen. Iedereen die het toepast geneest. Succes.

  Reageer
 • Sil

  salaroe

  Ik ben al 6 tot 7 jaren altijd verkouden met slijm. Ik heb alle bloedonderzoek gehad en alles was goed. Ik heb ook een longfoto gehad, die er goed uitzag. Mijn dokter zei dat ik een verwijs naar de KNO-arts moet vragen.

  Reageer
 • Sil

  Riro

  Beste allen. Gebruik broomhexidine, het maakt meteen de neus open. Dan kan ik dus eindelijk slapen. Echter het werkt maar vier uur dan begint het opnieuw dichte/verstopte neus. En de werking van dit product wordt steeds korter.

  Ben al geopereerd twee keer (vier jaar geleden). Komende week maar weer naar de dokter en een verwijzing voor knop vragen.

  Reageer
 • Sil

  Bart

  Fijn om te zien en horen dat ik niet de enige ben. Ik ben al een aantal jaren verkouden en dat is de laatste tijd erger geworden. Op het begin altijd een loopneus, tegenwoordig flink verkouden met hoesten erbij. Collega's blijven zeuren, ga eens naar de dokter! Alsof ik daar nog niet geweest ben. Mijn vorige dokter heeft mij na een flink aantal bezoeken zelfs doorverwezen naar een psycholoog (ja echt). Die zij dat ik maar meer moest gaan sporten. Later ben ik geopereerd aan de bijholtes van mijn neus, maar sindsdien loopt er alleen maar meer 'water' uit mijn neus. Ik kan niet bukken zonder te lekken, best vervelend als je je veters strikt, maar nog vervelender als het je vrijpartijen gaat beïnvloeden.

  Onlangs van dokter verwisseld, deze zij mij zelfs: "je vorige dokter kon er niets aan doen, je bent zelfs geopereerd. Wat wil je dat ik doe?". Ongelofelijk, waarom wordt zo iemand dokter? Dus zit ik nu weer thuis met een neusspray.
  Leren gaat moeilijk, moeheid, vergeetachtigheid en moeie ogen beïnvloeden tevens mijn werk. Terwijl de klant flink voor mij moet betalen. Erg frustrerend. Ik denk dat ik gefaseerd ga proberen te kijken of het bijvoorbeeld ligt aan het gebruik van melk, koffie, dat soort zaken. Ik ben benieuwd.

  Succes iedereen!

  Bart

  Reageer
 • Sil

  Gijs

  Ik ben 53 jaar. Ik was zelden verkouden, maar kreeg een aantal jaar geleden een middenoorontsteking en heb, na gebruik van oordruppels, sinds die tijd vocht achter mijn trommelvlies. In 2009 had ik een bacteriële keelontsteking. In januari van dit jaar kreeg ik griep en loop sinds die tijd te snotteren. Een paar weken geleden had ik weer een bacteriële keelontsteking en ook nu ben ik weer verkouden. Het lijkt erop dat mijn kno-problemen chronisch worden en ik zoek naar een oplossing. Ik ga met voeding wat dingen uitproberen, maar denk zelf dat het te maken heeft met het vocht in mijn oor. Er worden in dit forum heel veel oplossingen aangedragen, maar ieder 'geval' lijkt wel een eigen oorzaak en dus een eigen oplossing nodig te hebben.

  Reageer
 • Sil

  Silvia

  Als ik in de winterperiode op vakantie ben in een huisje met vloerverwarming/ of een gewone kachel verdwijnen mijn chronische verkoudheidsklachten. 100% zet ik in op de boosdoener: Centrale verwarming!

  Ik eet supergezond en leef ook met voldoende rust en sport. Ik neem hiervoor geen medicijnen/neusspray of iets dergelijks. Ik weet dat ik hiermee moet leven, maar als ik de kans krijg om weer in een huis te gaan wonen met een kachel... grijp ik die kans met beide handen aan!

  Reageer
 • Sil

  Inge

  Beste Maurice,
  In de hoop dat je dit leest een specifieke vraag: doe jij ook onderzoek bij kinderen?
  Ik heb een 10 jarig zoontje / pikt alles op / veelvuldig, lang en zwaar verkouden / onderzocht op astma e.d. , afweer , longfunctie , coeliakie , allergieën , KNO. Enige wat eruit kwam: boompollenallergie en de in mei (!!!) bezochte KNO arts constateerde verdikt slijm in de neus. Hij is zit onderaan de groeicurve (1.30). De kinderarts kan mij alleen neusspray adviseren, ondertussen blijven de klachten gewoon aan en sta ik met mijn rug tegen de muur.
  Tips???

  Reageer
 • Sil

  hans

  Hans 24
  Probeer nogmaal contact met je op te nemen. Geef een reactie rechtstreeks naar engel.hans@ziggo.nl

  Reageer
 • Sil

  helga

  Ik ben altijd "verkouden" geweest, had 3 zakdoeken per dag nodig, totdat ik bij een andere huisarts kwam. Daar werd ik getest voor pollen, planten en dieren, hele bingolijst vol. Vervolgens heb ik meer dan 10 jaar antihistaminen geslikt, voor ik in aanraking kwam met het alternatieve circuit. Test gedaan met een biotensor, kwamen weer veel dingen uit, bleek ik allergies te zijn voor melk, lactose, synthetische stoffen, fluoride, witte suiker, vlier, tamarinde en nog een paar zaken. Diezelfde dag heb ik alles in huis vervangen door voornamelijk biologische producten en na 2 dagen begon mijn neus al open te gaan. Ik had geen medicijnen meer nodig! En van de andere allergieën heb ik geen, of bijna geen last meer. Nog een groot voordeel, ik heb meer energie en 2 uur slaap minder nodig per nacht. En dat dankzij een test, door iemand uitgevoerd, die hier een gave voor heeft, maar wat natuurlijk nooit wetenschappelijk onderzocht is.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

37 + 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video