Zoeken

Altijd verkouden en niks helpt

Verhaal door Bettine (41)

Bettine (41) jaar is al ruim tien jaar continu verkouden. Ze is zelfs geopereerd geweest aan haar keel. Maar het lijkt erop dat ze ermee moet leren leven.

Ziek

"Ruim tien jaar geleden ben ik een tijd nogal ziek geweest. Er was niks te vinden. Het had vast te maken met stress, drukte, slaaptekort. Ik had een baby gekregen en combineerde dat enthousiast met mijn bijna voltijdse werkweek, dus ik rende volledig achter mezelf aan. Toen werd ik dus ziek, ben toen noodgedwongen minder gaan werken en lag alleen maar in bed. Vooral moe en verkouden was ik. Had bloedarmoede dus ik kreeg staalpillen."

Overtollig slijmvlies

"Nu tien jaar later denk ik dat het wel een soort vermoeidheidssyndroom was maar dat is nu nog niet zo erkend, laat staan toen. Hoe dan ook, ik knapte na een jaar wel wat op. Bleef wel wat moe, maar veel minder dan eerst. Maar ik bleef verkouden! En ik bleef keelpijn houden. Toen heeft mijn huisarts mij na veel zeuren van mijn kant maar doorverwezen naar een KNO-arts. Die zag dat ik bepaalde plekken in mijn keel had. Soort overtollig slijmvlies. Zoals sommigen te grote amandelen hebben als kind, had ik dit. Het was vergelijkbaar."

Leren leven met eeuwige verkoudheid

"Toen ben ik poliklinisch geopereerd, onder volledige narcose. Ze hebben die vlekken soort van weggebrand. En voor een maand of twee ging het goed. En toen begon het weer: keelpijn, gesnotter enz. Dus op een gegeven moment toen ik weer op mijn oude niveau was zeg maar, hebben ze weer in mijn keel gekeken: alle plekken die ze toen hadden weggehaald, zaten er weer. Blijkbaar was er niets afdoendes aan te doen. Opnieuw opereren kon wel zeiden ze, maar zou niet gek veel uithalen. Ik had er ook geen zin in. Dus blijf ik maar verkouden. Keelpijn en snotterig. Soms gaat het beter soms slechter. Heeft ook met mijn weerstand te maken. Goed eten, genoeg slapen enz. is voor alles goed, en dan voel ik me ook beter. Maar vervelend is het wel. Ook omdat niemand je serieus neemt als je klaagt over verkoudheid. Want iedereen is wel eens snotterig, daar ga je toch niet over zeuren."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen
Wist je dat?

MalnuCareEr specialistische zorg beschikbaar is bij ondervoeding? Is eten een zorg voor jou, of maak je je zorgen om familie? Eet je wel voldoende? Of heb je misschien moeite om je eten weg te krijgen? Bij Stichting Malnucare kun je terecht met deze vragen.

MalnuCare is een informatie- en behandelcentrum bij (dreigende) ondervoeding. Iedereen kan hier terecht wanneer eten een zorg wordt. De diëtisten van MalnuCare geven adviezen om ondervoeding te voorkomen en indien nodig te behandelen.

Ga naar de website van Malnucare >>

- advertorial -

Vragen over netvliesaandoeningen?

Stel je vraag over netvliesaandoeningen! Heb je een vraag over een netvliesaandoening? Stel hem dan onze vraag- en antwoordrubriek over netvliesaandoeningen. De ervaringsdeskundigen van de Oogvereniging staan klaar om jouw prangende vragen te beantwoorden. 

Stel je vragen over netvliesaandoeningen >>

Reacties

 • Sil

  salaroe

  Ik ben al 6 tot 7 jaren altijd verkouden met slijm. Ik heb alle bloedonderzoek gehad en alles was goed. Ik heb ook een longfoto gehad, die er goed uitzag. Mijn dokter zei dat ik een verwijs naar de KNO-arts moet vragen.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem (20)

  Ik wilde graag reageren op altijd verkouden zijn. Ik (20) ben ook heel vaak verkouden en heb dan ook altijd keelpijn, het is echt heel vervelend, je voelt je dan echt beroerd! Het heeft ook vast met mijn weerstand te maken. Vroeger was ik ook heel vaak ziek, de dokter adviseerde vitamine C tabletten. Sinsdien ben ik veel minder ziek, wel nog vaak gevoelig voor verkoudheid, maar ik knap nu veel sneller op en er is mee te leven. Missschien helpt Vitamine C ook bij u?!

  Reageer
 • Sil

  Anoniem (39)

  Ik merk dat verkoudheid bij mij samenhangt met de hoeveelheid suiker die ik gebruik. Als ik suiker en zoetigheid gebruik (teveel snoepen, koekies, etc) dan begint het al snel weer te lopen...

  Reageer
 • Sil

  R.M. (34)

  Ik herken het probleem! Ikzelf loop al een jaar of 15 met deze chronische verkoudheid en inderdaad helpt er niets. De een zegt van 'hoorkoorts' de ander zegt weer van 'restantje griep', maar nee hoor: je hebt gewoon het hele jaar een verstopte neus en moet continu snotteren!!

  Er is mij weleens geadviseerd om een pennicilinekuur te doen en als je die goed afmaakt, dan zou het wel eens over kunnen zijn... maar ja voor hoelang? Het blijft inderdaad gewoon vervelend en er lijkt ook niets aan te doen.

  Reageer
 • Sil

  Veronica (48)

  Beste Bettine,

  het eerste wat in mij opkomt is dat je heel duidelijk een allergie hebt.
  Helaas herkennen de meeste artsen in de gewone geneeskunde dit niet. Eenvoudigweg kunnen ze dit niet meten met hun meetmethodes en het liefst ontkennen ze het ook, want ze hebben daar meestentijds niets over geleerd in hun studie. Althans niet in die mate dat ze het herkennen.

  Je zult dus naar een goede alternatieve arts of therapeut moeten gaan die hier wel op een verantwoorde manier mee om kan gaan en je op een goede manier kan testen. En dan daarna zorgvuldig adviezen kan geven. Je kunt een vertrouwd adres opvragen voor bijvoorbeeld door Drs.Irene Hill opgeleide therapeuten, je kunt informatie hierover krijgen bij VSM. Of mij even mailen.
  Vriendelijke groet, Veronica Verens

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Altijd verkouden,
  zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden ben ik verkouden. De ene keer wel meer dan de andere. Maar wel altijd verkouden. Ben zelfs bij KNO arts geweest en heb me laten opereren aan neus. inmiddels 5 jaar geleden. Ze hebben iets weggehaald, zodat ik beter kon adem halen, Want door de verkoudheid haalde ik telkens adem door mijn mond. Met als gevolg dat ik een zere keel kreeg. In het begin merkte ik wel verbetering, maar langzamerhand was ik weer bij het zelfde punt belandt. Nog een keer opereren, doe ik niet want ik heb er geen fijne ervaring van overgehouden. Het zou een kleine ingreep zijn, maar ik was er behoorlijk ziek van. Altijd verkouden...Je raakt er aan gewend, altijd verkouden betekend gewoon altijd zakdoeken op zak. Zonder deze ga ik niet de deur uit. Soms baal ik ervan, maar het kan niet anders.

  Reageer
 • Sil

  Hans (48)

  Beste Bettine

  Ik zelf heb ruim 25 jaar al klachten met voornamelijk mijn linkerbijholte.
  Altijd een druk erop met daarbij een lichamelijk onrustig gevoel, moe en daardoor prikkelbaar.

  Wat daar door KNO artsen al financhiël aan gesleuteld is wil je niet weten.
  Niks hielp blijvend, net zoals jij beschreef na enige tijd begon de ellende weer.
  Uiteindelijk het alternatieve circuit opgezocht.
  Ik ben nu de afgelopen maanden in behandeling geweest bij een electro- accupuncturist, en het lijkt wel een wonder zo goed als geen last gehad.

  Kosten geneesmiddellen, zoals zink visoliecapcules en homeopatische druppels
  hooguit F250.
  Van de behandeling krijg ik het meeste terug van de verzekering.

  Misschien ook iets voor jou!!!
  Misschien moet jij ook die kant eens op kijken.

  Reageer
 • Sil

  Mientje (42)

  ik weet precies wat je bedoel. Heb namelijk idem al zeker 25 jr. niemand geloofd je meer huisarts, collegae, familie iedereen heeft een ander oplossing of oordeel hierover,maar hebben geen van allen de oplossing

  Reageer
 • Sil

  Sander (30)

  Drink je veel melk/gebruik je veel zuivel?

  Reageer
 • Sil

  Hans (24)

  Ik was ook altijd verkouden, in de zin van snotterig. Ik ben hier sinds 2 jaar vanaf, zonder operaties etc. Het kost me circa 2 minuten in de week. Als jij dat ook wilt, neem dan contact met me op.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

27 - 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video