Zoeken

Trommelstokvingers

Bij trommelstokvingers is er sprake van een vervorming van het uiteinde van de vingers. De vingertoppen zijn verdikt, de nagelriemen verdwijnen en de nagels lopen bol om de vingertoppen heen. Trommelstokvingers komen voor als verschijnsel bij afwijkingen aan longen, hart of grote bloedvaten, en lever. Er komt daardoor te weinig zuurstof in die delen van het lichaam die het verst van het hart liggen, zoals de vingers. Waarschijnlijk heeft dit zuurstofgebrek te maken met het ontstaan van de afwijking. Andere benamingen voor deze aandoening zijn: empyeemvingers, hippocratische vingers en horlogeglasnagels.

Deze tekst is goedgekeurd door N. van Hasselt, arts

Volgende paginaSymptomenchecker

Delen
Wist je dat?

Doe de gratis voedingstestJe voedingssupplementen kunt kopen die precies op jouw individuele eet- en leefgewoonten zijn afgestemd? Door online een voedingstest in te vullen, wordt berekend welke aanvullingen je nodig hebt om gezond en fit te blijven. Vervolgens kun je het supplement online bestellen. Iets voor jou? Doe dan snel de voedingstest!

- advertorial -

Wist je dat?

spreekuur vragen stellenGezondheidsplein ook een Online Spreekuur tanderosie heeft? Je kan hier gratis al je vragen stellen die je nog hebt over tanderosie. Stel hier je vraag over tanderosie aan onze specialist of bekijk de eerder gestelde vragen van andere.

Over trommelstokvingers
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstande aandoening!

Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je een mitella aan?

Bekijk de video