Zoeken

Trommelstokvingers

Bij trommelstokvingers is er sprake van een vervorming van het uiteinde van de vingers. De vingertoppen zijn verdikt, de nagelriemen verdwijnen en de nagels lopen bol om de vingertoppen heen. Trommelstokvingers komen voor als verschijnsel bij afwijkingen aan longen, hart of grote bloedvaten, en lever. Er komt daardoor te weinig zuurstof in die delen van het lichaam die het verst van het hart liggen, zoals de vingers. Waarschijnlijk heeft dit zuurstofgebrek te maken met het ontstaan van de afwijking. Andere benamingen voor deze aandoening zijn: empyeemvingers, hippocratische vingers en horlogeglasnagels.

Deze tekst is goedgekeurd door N. van Hasselt, arts

Volgende paginaSymptomenchecker

Delen
Forum

Forum chronische pijnOp het forum kun je vragen stellen, vragen beantwoorden en discussiëren over alles wat met Chronische pijn te maken heeft.

Er zijn vier verschillende catergoriën:

Wist je dat?

MalnuCareEr specialistische zorg beschikbaar is bij ondervoeding? Is eten een zorg voor jou, of maak je je zorgen om familie? Eet je wel voldoende? Of heb je misschien moeite om je eten weg te krijgen? Bij Stichting Malnucare kun je terecht met deze vragen.

MalnuCare is een informatie- en behandelcentrum bij (dreigende) ondervoeding. Iedereen kan hier terecht wanneer eten een zorg wordt. De diëtisten van MalnuCare geven adviezen om ondervoeding te voorkomen en indien nodig te behandelen.

Ga naar de website van Malnucare >>

- advertorial -

Over trommelstokvingers
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstande aandoening!

Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video