Zoeken

Trommelstokvingers

Wat zijn trommelstokvingers?

Bij trommelstokvingers is er sprake van een vervorming van het uiteinde van de vingers. De vingertoppen zijn verdikt, de nagelriemen verdwijnen en de nagels lopen bol om de vingertoppen heen.

Andere benamingen voor deze aandoening zijn: empyeemvingers, hippocratische vingers en horlogeglasnagels.

Oorzaak van trommelstokvingers

Trommelstokvingers komen voor als verschijnsel bij afwijkingen aan longen, hart of grote bloedvaten, en lever. Er komt daardoor te weinig zuurstof in die delen van het lichaam die het verst van het hart liggen, zoals de vingers. Waarschijnlijk heeft dit zuurstofgebrek te maken met het ontstaan van de afwijking.

Deze tekst is goedgekeurd door N. van Hasselt, arts

Volgende paginaSymptomenchecker

Delen
Hoe staat het met jouw hart?

Wat zijn risicofactoren voor hart- en vaatziekten? En wat heeft leefstijl en erfelijkheid ermee te maken? Je leest alles over aandoeningen aan de bloedsomloop in het dossier ‘Sta ‘ns stil bij je bloedsomloop’.

Particulier alternatief voor het verpleegtehuis met aandacht voor dementie en Alzheimer

zorghotel, particuliere woonzorgAls je ouder wordt of kampt met geheugenproblemen betekent dat niet automatisch dat je naar een verpleegtehuis wilt. Vaak is de situatie er wel naar maar wat wil je zelf? Gelukkig is er een particulier alternatief voor het verpleegtehuis waar allure, rust, ruimte, comfort, respect, geborgenheid en goede zorg hand in hand gaan. Op landgoed Rijckholt vind je particuliere woonzorg.

Kijk hier voor meer informatie over deze particuliere woonzorg.

- advertorial -

Over trommelstokvingers
Nieuwsbrief Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstaande aandoening!

Video van de week

Waar moet je op letten bij moedervlekken?

Bekijk de video