Zoeken

Wat doe jij tegen een tennisarm?

Een tennisarm valt eigenlijk onder de noemer RSI (Repetitive Strain Injuries). Ook een tennisarm ontstaat door overbelasting, in dit geval van de spieren of pezen in de onderarm. Door overbelasting of verkeerd gebruik van de arm raakt het aanhechtingspunt van de onderarmspieren bij de elleboog geirriteerd en kan uiteindelijk gaan ontsteken. Op dat moment is er sprake van een tennisarm. Overigens komt een tennisarm vaker voor bij mensen die niet tennissen dan mensen die wel tennissen.

Bij een tennisarm heb je pijn aan de buitenkant van de elleboog. Die voel je bij het gebruik van de arm of de hand. Bij een lichte tennisarm kun je vaak volstaan met het ontzien van de arm totdat de klachten weg zijn.

Een 'echte' tennisarm heeft veel tijd nodig voor de genezing, vaak een half jaar tot een jaar. De pijn kan verlicht worden door ijs of een cold-pack op de pijnlijke plek te leggen. Doe dit alleen niet te lang anders wordt de arm te koud. Wanneer je erge of chronische pijn hebt, ga dan naar de huisarts. Die kan pijnstillers of ontstekingsremmers geven. Ook fysiotherapie is een mogelijkheid. Verder is er een vrij nieuwe behandeling met ultrasonore golven. Een operatie voor een tennisarm komt maar zelden voor, omdat die vaak niet effectief is.

Zorg ervoor dat de tennisarm goed genezen is voordat je weer volop aan het werk gaat. Wacht liever een week te lang met het belasten van de arm, dan dat je te vroeg begint. Een tennisarm is alleen te voorkomen door erop te letten dat je je arm goed gebruikt. Sporters kunnen de kans op klachten verkleinen door voor een goede conditie, en het juiste materiaal te zorgen. Ook een goede warming up en cooling down kunnen klachten voorkomen.

Wat doe jij tegen een tennisarm? Welke behandeling hielp bij jou het beste? En hoelang duurde het weer voordat jij volledig aan de slag kon? Ben je te snel aan de slag gegaan? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Jen

  Mijn man is opgestaan met een serieuze tenniselleboog en voelt niks van pijn. Dat is pas raar vind ik of komt het nog voor?

  Reageer
 • Sil

  Bar

  Ik ben naar een specialist in het noorden van het land gegaan. Deze heeft me enorm geholpen, ben al een tijd pijnvrij.

  Reageer
  • Sil

   Ttjep

   Ben ook wel nieuwsgierig naar "jouw" therapeut Bar..

   Reageer
 • Sil

  Isabella

  Hallo, ik ben Isabella, ik ben 14 jaar en ik heb last van een tennisarm. Ik ben naar de dokter geweest die zei dat ik er een paar weken tot een maand niks mee mocht doen. Maar na die maand ging ik gewoon weer alles doen, maar toen had ik weer heel veel last. Toen ben ik terug naar mijn huisarts gegaan en die zei dat ik weer een maand rust moest nemen en na die maand had ik nog steeds last. Ik ben toen naar een andere huisarts gegaan en die heeft me doorverwezen naar de fysio en daar zit ik nu al bijna een half jaar, maar de klachten worden nu wel minder.

  Reageer
 • Sil

  Bar

  Ik heb een jaar lang alles geprobeerd, het heeft me klauwen met geld en heel veel tijd gekost. En na een jaar zei de huisarts doodleuk: "Leer er voor nu maar mee leven, het gaat vanzelf wel een keer over." Belachelijk gewoon. Bij toeval kwam ik op internet een therapeut voor tennisarm tegen die een hele andere kijk op dit probleem had en daardoor dus ook een hele andere behandelswijze. Ik ben erheen gegaan want wat moest ik anders? En geloof het of niet; ik ben van m'n tennisarm af! Er waren maar een paar behandelingen nodig, had ik dat maar een jaar eerder geweten.

  Reageer
  • Sil

   Henk

   Ik zou graag willen weten waar je heen bent gegaan.

   Reageer
  • Sil

   Jacky

   Graag zou ik van je willen lezen door wie je behandeld bent. Ik ben al anderhalf jaar aan het sukkelen, injecties gehad, shockwave gehad en nu dry needles.. Tot op heden zonder resultaat.

   Reageer
 • Sil

  Postwerkster

  Ik zit momenteel met een tennisarm, maar mijn baas dreigt mijn loon stop te zetten, omdat ik geen aangepast werk wil doen voor één week. Daarna moet ik het werk volledig gaan hervatten, terwijl ik mijn arm niet mag overbelasten en tijd nodig heeft. Wat ik hier lees een half jaar of zelfs langer, wat moet ik hier tegen doen? Mijn andere elleboog gaat nu ook pijnlijk worden als ik stofzuig, dan moet ik al binnen de minuut stoppen want dan heb ik de kracht niet meer en doet het pijn.

  Reageer
  • Sil

   Chiara

   Je bent verplicht om passend werk te doen. Dit is de Wet Poortwachter waar ook de werkgever zich aan moet houden. Ikzelf heb ook een tennis- en golfarm aan één kant en werk gewoon door, de huisarts zei dat het wel negen maanden kon duren. Gewoon pijnstillers eten en doorgaan.

   Reageer
 • Sil

  Mascha

  Ik heb echt de oplossing. Had meer dan een half jaar last van een tenniselleboog. Ik kon niets meer. Eerst heb ik voor ongeveer 20 euro een epipoint achtige band gekocht voor om je arm. Deze heeft aan de binnenkant een extra dik kussentje wat je precies op de zere plek doet en geeft veel verlichthing. Maar de grootste hulp was een video op you tube van een yoga leraar Chaz Rough. Hij heeft verschillende filmpjes maar de Chaz Rough tennis elbow heeft mij volledig klachtenvrij gemaakt. Wel elke dag doen,dus discipline, maar een leven zonder pijn is dat zeker waard.

  Reageer
 • Sil

  Daniella

  Hallo ik ben Daniella 25 jaar ik ben vakkenvuller en mijn dokter zei dat ik een tennisarm heb, maar verder hebben we niet gesproken over mijn werk, ben ik vergeten. Maar mijn werk neemt mij niet serieus, kom ik thuis met heel veel pijn. Op werk zeiden ze je kunt kleine dingen vullen. Ik heb hier ongeveer een half jaar last van.

  Reageer
  • Sil

   Postloopster

   Dat heb ik nu ook, ik ben postbezorgster en volgens mijn baas is er niks aan de hand en hij gelooft me sowieso nooit, maar hij voelt die pijn niet en met één hand werken bij de post of in de winkel is niet te doen.

   Reageer
 • Sil

  Koen

  Ik heb sinds 2 maanden last van een tennisarm. Heb net 2 weken vakantie gehad en het ging goed. Ik ben van beroep stratenmaker en ben afgelopen maandag weer begonnen met werken. Maar ik heb nu weer erg last van mijn arm. Wat te doen tegen deze klachten en pijn?

  Reageer
 • Sil

  Frans

  Ik heb aan mijn rechterarm vorig jaar 2 x een GPS behandeling gehad en een operatie. Dat was goed gegaan! Ik heb nu bijna geen last meer. Ik ben 18 augustus geopereerd aan m'n linker tennisarm, dat gaat nu nog niet zo super en het litteken in nu ook ontstoken. Mag na de operatie 8 weken niet werken. Het blijk dus dat ik gevoelige pezen heb.

  Reageer
 • Sil

  Elly

  Ik heb altijd 's nachts veel last en pijn van mijn tennisarm het is soms of je arm in de brand staat. Wat zou je daar bv aan kunnen doen?

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

78 - 8 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

tennisarm

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video