Zoeken

Wat doe jij tegen een tennisarm?

Een tennisarm valt eigenlijk onder de noemer RSI (Repetitive Strain Injuries). Ook een tennisarm ontstaat door overbelasting, in dit geval van de spieren of pezen in de onderarm. Door overbelasting of verkeerd gebruik van de arm raakt het aanhechtingspunt van de onderarmspieren bij de elleboog geirriteerd en kan uiteindelijk gaan ontsteken. Op dat moment is er sprake van een tennisarm. Overigens komt een tennisarm vaker voor bij mensen die niet tennissen dan mensen die wel tennissen.

Bij een tennisarm heb je pijn aan de buitenkant van de elleboog. Die voel je bij het gebruik van de arm of de hand. Bij een lichte tennisarm kun je vaak volstaan met het ontzien van de arm totdat de klachten weg zijn.

Een 'echte' tennisarm heeft veel tijd nodig voor de genezing, vaak een half jaar tot een jaar. De pijn kan verlicht worden door ijs of een cold-pack op de pijnlijke plek te leggen. Doe dit alleen niet te lang anders wordt de arm te koud. Wanneer je erge of chronische pijn hebt, ga dan naar de huisarts. Die kan pijnstillers of ontstekingsremmers geven. Ook fysiotherapie is een mogelijkheid. Verder is er een vrij nieuwe behandeling met ultrasonore golven. Een operatie voor een tennisarm komt maar zelden voor, omdat die vaak niet effectief is.

Zorg ervoor dat de tennisarm goed genezen is voordat je weer volop aan het werk gaat. Wacht liever een week te lang met het belasten van de arm, dan dat je te vroeg begint. Een tennisarm is alleen te voorkomen door erop te letten dat je je arm goed gebruikt. Sporters kunnen de kans op klachten verkleinen door voor een goede conditie, en het juiste materiaal te zorgen. Ook een goede warming up en cooling down kunnen klachten voorkomen.

Wat doe jij tegen een tennisarm? Welke behandeling hielp bij jou het beste? En hoelang duurde het weer voordat jij volledig aan de slag kon? Ben je te snel aan de slag gegaan? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Mascha

  Ik heb echt de oplossing. Had meer dan een half jaar last van een tenniselleboog. Ik kon niets meer. Eerst heb ik voor ongeveer 20 euro een epipoint achtige band gekocht voor om je arm. Deze heeft aan de binnenkant een extra dik kussentje wat je precies op de zere plek doet en geeft veel verlichthing. Maar de grootste hulp was een video op you tube van een yoga leraar Chaz Rough. Hij heeft verschillende filmpjes maar de Chaz Rough tennis elbow heeft mij volledig klachtenvrij gemaakt. Wel elke dag doen,dus discipline, maar een leven zonder pijn is dat zeker waard.

  Reageer
 • Sil

  Daniella

  Hallo ik ben Daniella 25 jaar ik ben vakkenvuller en mijn dokter zei dat ik een tennisarm heb, maar verder hebben we niet gesproken over mijn werk, ben ik vergeten. Maar mijn werk neemt mij niet serieus, kom ik thuis met heel veel pijn. Op werk zeiden ze je kunt kleine dingen vullen. Ik heb hier ongeveer een half jaar last van.

  Reageer
 • Sil

  Koen

  Ik heb sinds 2 maanden last van een tennisarm. Heb net 2 weken vakantie gehad en het ging goed. Ik ben van beroep stratenmaker en ben afgelopen maandag weer begonnen met werken. Maar ik heb nu weer erg last van mijn arm. Wat te doen tegen deze klachten en pijn?

  Reageer
 • Sil

  Frans

  Ik heb aan mijn rechterarm vorig jaar 2 x een GPS behandeling gehad en een operatie. Dat was goed gegaan! Ik heb nu bijna geen last meer. Ik ben 18 augustus geopereerd aan m'n linker tennisarm, dat gaat nu nog niet zo super en het litteken in nu ook ontstoken. Mag na de operatie 8 weken niet werken. Het blijk dus dat ik gevoelige pezen heb.

  Reageer
 • Sil

  Elly

  Ik heb altijd 's nachts veel last en pijn van mijn tennisarm het is soms of je arm in de brand staat. Wat zou je daar bv aan kunnen doen?

  Reageer
 • Sil

  Kees

  Ik heb al bijna driekwart jaar ernstig last van een tenniselleboog. Moest af en toe met mijn linkerarm, mijn pijnlijke rechterarm verleggen ook na drie weken rust. Fysiotherapie maakte het erger. Heb nu twee (behoorlijk pijnlijke) behandelingen gehad en ik ben nu al zeer tevreden. Ik doe elk uur de opgegeven rekoefening en het gaat per uur beter! Nog één behandeling komende maandag en ik ben ervan overtuigd dat het dan helemaal weg is. In drie weken, drie behandelingen!

  Reageer
 • Sil

  Mooney73

  Beste Ine,
  Als ik jouw verhaal zo hoor dan zou het een frozen shoulder kunnen zijn. Sterk verminderde mobiliteit en veel pijn. Misschien dat je hiermee iets kunt.
  Met vriendelijke groet, Mike

  Reageer
 • Sil

  Inelibregts

  Ik heb gehoord van de methode van een dokter.
  Hij scheurt pezen in de elleboog. Na drie keer is de pijn weg. Kan dit ook met spieroverbelasting?
  Mijn huisarts zei namelijk dat dat ook een tennisarm is.

  Reageer
 • Sil

  Monique

  Ik vraag me af of er nog een behandeling mogelijk is nadat je geopereerd bent? Ik ben afgelopen februari aan mijn tennisarm geopereerd. Ik heb echt veel last, operatie heeft helaas niet geholpen.

  Reageer
 • Sil

  Lena

  Ik ben nu eindelijk van mijn tennisarm klachten af! Liep al anderhalf jaar met pijn en had van alles al geprobeerd: rust, fysio, cortison, maar niets hielp.
  Nu heb ik dus twee maanden geleden een aantal behandelingen bij een Guasha therapeut (praktijk De Qi van West) in Amsterdam gehad en kan weer alles doen, de pijn is helemaal weg! Kan deze therapie echt aanraden!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

32 - 2 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

tennisarm

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe ontstaat bekkenpijn tijdens de zwangerschap en wat zijn de symptomen?

Bekijk de video