Zoeken

Heb je regelmatig last van spierpijn?

Door overmatige belasting van een spier die normaliter weinig wordt gebruikt, krijg je last van spierpijn. Maar soms zijn er ook andere oorzaken. 

Tijdens griep is spierpijn bijvoorbeeld vrij normaal, omdat je spieren door het griepvirus gaan ontsteken. Je kunt ook spierpijn krijgen na een val, schop of afkoeling van je spieren. Reuma van spieren, pezen en gewrichtsbanden veroorzaakt ook spierpijn. Dat geldt ook voor spit, hernia en ischias.

Heb je regelmatig last van spierpijn in bijvoorbeeld je benen, schouders, nek of rug? Hoe wordt deze veroorzaakt? Hoe verhelp je deze klachten? Welke invloed hebben de pijnklachten op je functioneren?

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Tulpje

  Ik heb al meer dan een week ontzettende spierpijn in mijn bovenbenen en kuiten! Ik dacht eerst dat ik mijn benen te zwaar getraind had met fitness. Maar ik heb inmiddels al meer dan een week niet gesport en de spierpijn blijft.. Ook voel ik mij ontzettend moe, kan de hele dag wel slapen! Is dit soms een vreemd griepvirus? Ik ben verder niet ziek..

  Reageer
 • Sil

  Stientje

  Ik heb nu al enkele maanden rugpijn onder het linker schouderblad en met uitstraling net onder m'n linker rib als ik tijdje recht sta of rechtop zit. Als ik dan ga liggen gaat de pijn over. Ben al naar de fysiotherapeut geweest en die vindt niets en verwees me naar de rugschool, die ben ik ondertussen gestart, met gevolg dat ik nu terug meer last heb. Daar zeggen ze dat dat waarschijnlijk normaal is doordat ik die spieren terug die werken. Ik ben radeloos. Waar kan ik terecht zodat ik weet wat er mis is?

  Reageer
 • Sil

  senior

  Na mijn wekelijkse biljartmiddag en ook na een fietstocht van zo'n 50 kilometer (elektrische fiets), heb ik altijd zo'n twee dagen last van spierpijnen in de benen en in de onderrug. Dit had ik al in mijn jeugd, onder andere na een voetbalwedstrijd (laag niveau) of fietstocht. Is dit te voorkomen door aminozuren? Gaarne uw mening. Man 86 jaar. Bij voorbaat dank.

  Reageer
 • Sil

  Fleur

  Ik hou heel erg van sporten en doe regelmatig oefeningen. Ik train de meeste spiergroepen en het liefst vrij intensief. Ik zie zeker resultaat, mijn spieren worden sterker. Alleen heb ik regelmatig lichte spierpijn. Zeker niet vervelend maar ik voel het wel als ik bijvoorbeeld mijn buik of benen heb getraind. Spierpijn komt door kleine scheurtjes in het spierweefsel en is niet erg schadelijk heb ik gelezen. Maar is het ernstiger als ik het regelmatig heb?

  Reageer
 • Sil

  Geert

  Ik heb last van spierpijn in de benen en de rug. Dit komt voort van af en toe maar eens paard te rijden. En af en toe baantjes te trekken in het zwembad. Meestal neem ik MOTIFENE 75 MG. Dit helpt de pijn we te nemen. En dit voorkomt ontstekingen. Maar die pijn blijft nu al een paar weken aanhouden. Nu zal ik naar de dokter gaan. Om een bloedonderzoek te laten uitvoeren. Zelf neem ik magnesium / knoflook / omega 3 vis olie. Heeft dat zin of kan er dan een nevenwerking optreden? Omdat ik met een schildklier heb die te traag werkt. Ik neem daarvoor elke dag L - Thyroxine 150 mcg.

  Reageer
 • Sil

  Loes

  Ik ben 22 jaar en sinds een paar maanden heb ik iedere ochtend (spier)pijn in mijn knie en benen! Het is soms zo erg dat ik dan met moeite mijn knie of benen kan bewegen! Weet iemand wat ik hier mee kan? of waar dit vandaan komt?!

  Reageer
 • Sil

  Maantje

  Ik heb nu twee jaar geen steunzolen meer omdat ik ze niet kan betalen. Wel vaak last van mijn rug en beenspieren. Afgelopen tijd fiets en loop ik meer en daarna kan ik vooral mijn rechterbeen niet goed van de grond tillen door pijn bij het lopen. Ook last in mijn onderrug. Moet ik hiervoor ergens mijn spieren laten nakijken of steunzolen regelen? Of iets anders?

  Reageer
 • Sil

  Lilo

  Heb veel last van pijn in de arm, trekt door naar oksel, schouder en veel nek pijn. Is iemand bekend met dit probleem?

  Reageer
 • Sil

  Caroline

  Ik heb al een 5-tal jaar verschrikkelijke pijnen in nek, schouders, armen, ellebogen, polsen, vingers, rug, onderrug en bekken en voeten en tenen. Ben soms ten einde raad van de pijn. Ik neem al jaren spierontspanners (4 tot 6 per dag), contramal (tot 120 druppels per dag) en antidepressiva zonder dat het betert (de momenten dat ik het inneem is het een uur of 2 beter en dan begint het terug. Soms ben ik een week beter, denk ik dat ik alles ingebeeld heb en begin ik allerlei huishoudelijke taken te doen (a ja ik ga ook 3x per week naar kinesist) en volgende dag heb ik het terug zitten. Gisteren was mijn verjaardag, had een redelijk goeie dag, zijn 's middags naar brugge geweest en 's avonds gaan eten. Dat was helaas verloren geld: ik heb niks kunnen eten van de pijn (maar was helaas gereserveerd) en ben thuisgekomen met helse pijnen en vandaag ben ik geen klap waard. Ik verga van de pijn en zou er liever een eind aan maken dan zo te moeten verder leven. Wie kan me advies en hulp geven??

  Reageer
 • Sil

  Ron

  Ik weet niet wanneer je deze noodkreet stuurde, maar ik herken veel. Vier maanden geleden begon het met pijn in onderrug (had ik al een beetje), toen liezen, armen, plek midden rug en de bilspieren. In de ochtend heb ik het iets minder dan in loop van de dag. Ben ook langs reumatoloog, neuroloog etc. geweest, maar sinds april geen dag zonder pijn. Nu naar een acupuncturist. Het heeft met prikkel regeling te maken, maar hoe kom je eraf? Soms speelt ook jeuk wel eens een rol en denk ik dat het oppervlakkiger (huid) ook kan zitten. Al met al zijn alle 'erge' dingen uitgesloten, maar daar heb je niet zoveel aan wanneer je elke dag pijn hebt. Ben jij al iets verder gekomen?

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

88 - 8 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video