Zoeken

"Moet ik leren leven met schimmelnagels?"

Verhaal door Paula (33)

Paula (33 jaar) heeft last van schimmelnagels. Ze verzorgt haar nagels regelmatig, zodat ze er leuk uitzien. Maar toch droomt ze van een toekomst met 'normale' nagels. 

"Ik heb al zeker vijftien jaar last van schimmelnagels. Het begon met een beetje een gelige verkleuring van de nagels, en geleidelijk aan werd dit erger. Inmiddels zijn de meeste van mijn teennagels wit verkleurd, dik en bobbelig."

Niet kunnen knippen

"Knippen is moeilijk, dus zo nu en dan ga ik naar de pedicure die de nagels bijschaaft en vijlt zodat ze er weer een tijdje beter uitzien. Zeker als de zomer is begonnen besteed ik er toch wat extra aandacht aan, zoals gezegd door naar de pedicure te gaan, maar ook door de teennagels eens mooi te lakken - waardoor je het bijna niet meer ziet. Lekker in je zomerkleding en mooie open schoenen dragen."

"Ondanks dit, zou ik toch blij zijn als ik weer echt mooie nagels zou hebben. Ik weet wel dat er speciale behandelingen en medicijnen zijn, maar daarvoor moet je naar de huisarts. Misschien moet ik dat dan toch maar eens doen want laatst hoorde ik dat schimmelnagels besmettelijk zijn."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen
Voetverzorging

Heb jij ook wel eens last van likdoorns, wratten of schimmelnagels? Hoe kun je de voeten het best verzorgen?

Lees het in het dossier Voetverzorging

Wist je dat?

Dossier vroeggeboorteEen vroeggeboorte altijd gepaard gaat met een ziekenhuisbezoek? Zowel kind als moeder moeten worden opgenomen. Hoe lang dit duurt, is onder andere afhankelijk van het aantal weken dat je baby te vroeg is geboren. Meer over dit ziekenhuisbezoek en over het ontstaan, de gevolgen en medische problemen van een vroeggeboorte lees je in het dossier Vroeggeboorte >>

Reacties

 • Sil

  Treesje

  Ga naar die pedicure en laat je schimmelnagels door haar behandelen. Het werkt en je hoeft geen medicijnen te slikken.

  Reageer
 • Sil

  Manii

  Hoi!

  Vraag tabletten op recept voor de schimmelnagels bij de huisarts, het werkt echt! Na de 1e twee weken moet je wel bloed laten prikken om te controleren of je lichaam goed reageert. Een gezonde nagel groeit en duwt de schimmelnagel naar boven, uiteindelijk moet je het niet meer kunnen zien. Afhankelijk van de ernst van je klachten slik je de tabletten van een halfjaar of tot 1 jaar. Ik ben nu 3 maanden bezig en zie het resultaat tot nu toe zeer succesvol. Na zoveel jaar is het vrijwel alleen daar nog mee te behandelen ben ik bang.

  Reageer
 • Sil

  siny

  Schimmelnagels zijn hardnekkig; je komt er bijna niet weer vanaf. Ik had zelfs zwarte nagels, die zijn verholpen met medicatie, maar daar zitten ontzettend veel bijwerkingen bij. Maar het is toch noch niet helemaal weg, nu adviseerde mijn pedicure om het regelmatig met azijn te doen en ik heb een gevoel dat dat werkt .

  Reageer
 • Sil

  Ikke

  Google eens op dermonal.

  Reageer
 • Sil

  Hanna

  Beste Marina,
  Je kunt zalfjes en poedertjes tegen voetschimmel gewoon kopen bij de drogist of apotheek. Als het niet helpt kan de huisarts een sterker middel voorschrijven. Het is daarmee nog niet gezegd dat voetschimmel makkelijk te genezen is, soms is het erg hardnekkig. Ik heb er al twee jaar last van. Vanaf het begin heb ik het behandeld, ook door de huisarts. Tot nu toe heeft het in zoverre geholpen dat je er niets meer van ziet, maar het komt wel telkens terug.
  Mijn advies is om toch te proberen er iets aan te doen, misschien werkt het. Voetschimmel is inderdaad erg besmettelijk en je moet daarom slippers dragen als je bijvoorbeeld gaat zwemmen.

  Reageer
 • Sil

  Annet

  Hallo, heb je al eens geprobeerd om in een badje met biotex blauw met daarin een sponsje met een paar druppeltjes chloor erin, het kan misschien helpen. Wat ook goed is is tee tree olie, kan je halen bij de tuinen. Heeft geen bijwerkingen en is volledig natuurlijk.

  Reageer
 • Sil

  emma

  Hoi, Ik heb zelf 5 jaar lang met schimmelnagels (tenen) rondgelopen. Ik had nooit sandalen aan en durfde amper naar het strand of zwembad te gaan. Omdat ik in die 5 jaar twee zwangerschappen had en borstvoeding gaf, wilde ik geen medicijnen gebruiken. Vele dure druppeltjes en cremes geprobeert. Helaas........ Nu ben ik na 6 maanden met elke maand een week 1 pilletje per dag te slikken en eindelijk vanaf. Ik loop weer in sandalen, heerlijk! Emma

  Reageer
  • Sil

   Madonnaforever

   Hallo Emma,

   Welke medicijnen heb jij gebruikt? Ben je er nu nog steeds vanaf?
   Alvast bedankt voor je reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Rian B.

   Reageer
 • Sil

  G. Olsen

  Leven met schimmelnagels? Dat is absoluut niet nodig. Mijn man had schimmelnagels al vanaf dat hij het zich kan herinneren. Hij is naar de huisarts gegaan en heeft om een goed en sterk middel gevraagd. Twee maal heeft hij het middel moeten gebruiken daar de schimmel halstarrig was. Nu is hij ervan gevrijwaard, sinds lange tijd. Het is echt niet nodig om hier mee rond te blijven lopen en daarbij kan het nog overgebracht worden aan een ander, dat is toch iets wat je moet stimuleren om naar een huisarts te gaan. Jammer dat mensen er zo makkelijk over denken wat ze een ander mens event. kunnen aandoen!

  Reageer
 • Sil

  sonja

  Het is niet bij iedereen zo makkelijk om een paar pillen te nemen en er van af te zijn! Ik heb ook al heel lang last van een schimmelnagel en heb al van alles geprobeerd o.a. ook de medicijnen van de huisarts. Weet je eigenlijk wel hoe slecht die pillen voor je zijn! Soms moet je het één accepteren om het ander te beschermen. En niemand doet bewust een ander iets aan, dat is een beetje simpel gedacht!

  Reageer
 • Sil

  johan

  Wat kosten die succesvolle pillen tegen schimmelnagels eigenlijk? En betaalt de patient of de verzekering de pillen? Als een miljoen mensen last van de schimmel hebben en de pilletjes gaan gebruiken zal de prijs gaan dalen.

  Reageer
  • Sil

   johanders

   Mooie bijdrage Johan!

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

35 + 5 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

schimmelnagels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe Conny na 20 jaar toch nog succesvol haar menstruele migraine laat behandelen.

Bekijk de video