Zoeken

"Moet ik leren leven met schimmelnagels?"

Verhaal door Paula (33)

Paula (33 jaar) heeft last van schimmelnagels. Ze verzorgt haar nagels regelmatig, zodat ze er leuk uitzien. Maar toch droomt ze van een toekomst met 'normale' nagels. 

"Ik heb al zeker vijftien jaar last van schimmelnagels. Het begon met een beetje een gelige verkleuring van de nagels, en geleidelijk aan werd dit erger. Inmiddels zijn de meeste van mijn teennagels wit verkleurd, dik en bobbelig."

Niet kunnen knippen

"Knippen is moeilijk, dus zo nu en dan ga ik naar de pedicure die de nagels bijschaaft en vijlt zodat ze er weer een tijdje beter uitzien. Zeker als de zomer is begonnen besteed ik er toch wat extra aandacht aan, zoals gezegd door naar de pedicure te gaan, maar ook door de teennagels eens mooi te lakken - waardoor je het bijna niet meer ziet. Lekker in je zomerkleding en mooie open schoenen dragen."

"Ondanks dit, zou ik toch blij zijn als ik weer echt mooie nagels zou hebben. Ik weet wel dat er speciale behandelingen en medicijnen zijn, maar daarvoor moet je naar de huisarts. Misschien moet ik dat dan toch maar eens doen want laatst hoorde ik dat schimmelnagels besmettelijk zijn."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

Reacties

 • Sil

  Julo

  Mijn grote teennagel, schimmelinfectie. Moet je proberen de nagel eerst zo kort mogelijk te knippen met een tang. Desnoods in het midden inknippen. Ik heb alles geprobeerd, je hoeft het maar even een dag niet bij te houden, deze schimmel blijft hardnekkig. Hoe is het mogelijk dat ik het volhoud, op dit moment gebruik ik vaporub. Ik houd de moed er in, soms smeer ik er zwarte trekzalf op in de nacht. Ik houd het vol zodat er geen tweede besmette nagel bij komt. Bijna niet te doen. Beste is om de teennagel eraf te halen. Ze zijn zo ver in de wetenschap, maar hier komen ze maar niet verder in. Iets slikken, denk er niet aan. En laseren wordt niet vergoed. Gebruik nageltang en andere soorten scharen, met een eenvoudig knipschaartje kom je er niet.

  Reageer
 • Sil

  Voet & meer

  Schimmelnagels kan je op verschillende manieren behandelen. En regelmatig naar een pedicure om je nagels te frezen. Een schimmelnagel is niet op de een op andere dag gekomen en zal ook niet snel weggaan. Je moet er wel wat voor doen.

  Reageer
 • Sil

  Treesje

  Ga naar die pedicure en laat je schimmelnagels door haar behandelen. Het werkt en je hoeft geen medicijnen te slikken.

  Reageer
 • Sil

  Manii

  Hoi!

  Vraag tabletten op recept voor de schimmelnagels bij de huisarts, het werkt echt! Na de 1e twee weken moet je wel bloed laten prikken om te controleren of je lichaam goed reageert. Een gezonde nagel groeit en duwt de schimmelnagel naar boven, uiteindelijk moet je het niet meer kunnen zien. Afhankelijk van de ernst van je klachten slik je de tabletten van een halfjaar of tot 1 jaar. Ik ben nu 3 maanden bezig en zie het resultaat tot nu toe zeer succesvol. Na zoveel jaar is het vrijwel alleen daar nog mee te behandelen ben ik bang.

  Reageer
  • Sil

   Patricia

   Pillen helpen zeer zeker maar zijn enorm slecht voor de lever. Vandaar dat ik ze niet neem. Laserbehandeling schijnt te helpen, maar het kost je al gauw enkele honderden euro's.

   Reageer
 • Sil

  siny

  Schimmelnagels zijn hardnekkig; je komt er bijna niet weer vanaf. Ik had zelfs zwarte nagels, die zijn verholpen met medicatie, maar daar zitten ontzettend veel bijwerkingen bij. Maar het is toch noch niet helemaal weg, nu adviseerde mijn pedicure om het regelmatig met azijn te doen en ik heb een gevoel dat dat werkt .

  Reageer
 • Sil

  Ikke

  Google eens op dermonal.

  Reageer
 • Sil

  P.

  Ja, ik heb mijn teennagels drie keer laten laseren, maar helaas nog zonder resultaat.

  Reageer
 • Sil

  Bianca

  Hier een schimmelnageltje op mijn middelste teen, al 2,5 jaar aan het tobben nadat er een meneer met zijn rolstoel overheen was gereden. De nagel was beschadigd en binnen een paar weken zat er een schimmel in/onder. Alles geprobeerd, zelfs gevraagd of de huisarts het nageltje eraf wilde halen. Maar dit deed hij niet, achteraf maar goed ook.

  Ik smeer bij mijn kinderen al lang vaporub onder hun voeten als ze verkouden zijn en veel hoesten. Dit werkt zo goed! 2 weken geleden was ik zelf enorm benauwd en heb mijn voeten flink ingesmeerd met vaporub. Waanzinnig... mijn schimmelnagel verdween! De benauwdheid was snel over maar ik smeer nog wel even door tot de nagel helemaal beter is!

  Reageer
  • Sil

   Sunny

   En is je schimmelnagel nog steeds weg door de vaporub? Klinkt echt als een wondermiddel!

   Reageer
   • Sil

    Kitty

    Ja, het lijkt onwerkelijk, maar het helpt écht! Twee keer per dag insmeren met Vaporub, eerst wordt de plek donkerder en daarna zie je het opknappen. Gaat vrij snel, als preventie is het wel raadzaam om het nog een tijdje te blijven smeren zodat alle restjes ook weg zijn.

    Reageer
 • Sil

  Schimmelvoet

  Ik heb jarenlang last gehad van schimmelnagels. Ik had nooit gedacht dat ik er af zou komen. Toen we drie weken op Bonaire gedoken hebben, waren mijn schimmelnagels weg en zijn de laatste 10 jaar niet teruggekomen! Ik denk dat veel zoutwaterbaden kunnen helpen.

  Reageer
 • Sil

  pejeha

  Ik heb zelf ook last gehad van voetschimmel en kalknagels, na aanraden van de huisarts dit behandeld met cajaputti-olie, nu geen last meer, het duurt wel even een tijdje, maar na zes weken al resultaat.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

44 - 4 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

schimmelnagels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat zijn de verschijnselen van waterpokken?

Bekijk de video