Zoeken

"Moet ik leren leven met schimmelnagels?"

Verhaal door Paula (33)

Paula (33 jaar) heeft last van schimmelnagels. Ze verzorgt haar nagels regelmatig, zodat ze er leuk uitzien. Maar toch droomt ze van een toekomst met 'normale' nagels. 

"Ik heb al zeker vijftien jaar last van schimmelnagels. Het begon met een beetje een gelige verkleuring van de nagels, en geleidelijk aan werd dit erger. Inmiddels zijn de meeste van mijn teennagels wit verkleurd, dik en bobbelig."

Niet kunnen knippen

"Knippen is moeilijk, dus zo nu en dan ga ik naar de pedicure die de nagels bijschaaft en vijlt zodat ze er weer een tijdje beter uitzien. Zeker als de zomer is begonnen besteed ik er toch wat extra aandacht aan, zoals gezegd door naar de pedicure te gaan, maar ook door de teennagels eens mooi te lakken - waardoor je het bijna niet meer ziet. Lekker in je zomerkleding en mooie open schoenen dragen."

"Ondanks dit, zou ik toch blij zijn als ik weer echt mooie nagels zou hebben. Ik weet wel dat er speciale behandelingen en medicijnen zijn, maar daarvoor moet je naar de huisarts. Misschien moet ik dat dan toch maar eens doen want laatst hoorde ik dat schimmelnagels besmettelijk zijn."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen
Voetverzorging

Heb jij ook wel eens last van likdoorns, wratten of schimmelnagels? Hoe kun je de voeten het best verzorgen?

Lees het in het dossier Voetverzorging

Wist je dat?

Mazelen, rode hond en de bof typische kinderziektes zijn? Deze ziektes lijken onschuldig, maar kunnen ernstige ziekteverschijnselen geven. Daarom worden kinderen over het algemeen ook tegen dit soort kinderziektes ingeënt. Lees meer in het dossier ‘Kinderziektes’.

Reacties

 • Sil

  Treesje

  Ga naar die pedicure en laat je schimmelnagels door haar behandelen. Het werkt en je hoeft geen medicijnen te slikken.

  Reageer
 • Sil

  Manii

  Hoi!

  Vraag tabletten op recept voor de schimmelnagels bij de huisarts, het werkt echt! Na de 1e twee weken moet je wel bloed laten prikken om te controleren of je lichaam goed reageert. Een gezonde nagel groeit en duwt de schimmelnagel naar boven, uiteindelijk moet je het niet meer kunnen zien. Afhankelijk van de ernst van je klachten slik je de tabletten van een halfjaar of tot 1 jaar. Ik ben nu 3 maanden bezig en zie het resultaat tot nu toe zeer succesvol. Na zoveel jaar is het vrijwel alleen daar nog mee te behandelen ben ik bang.

  Reageer
 • Sil

  siny

  Schimmelnagels zijn hardnekkig; je komt er bijna niet weer vanaf. Ik had zelfs zwarte nagels, die zijn verholpen met medicatie, maar daar zitten ontzettend veel bijwerkingen bij. Maar het is toch noch niet helemaal weg, nu adviseerde mijn pedicure om het regelmatig met azijn te doen en ik heb een gevoel dat dat werkt .

  Reageer
 • Sil

  Ikke

  Google eens op dermonal.

  Reageer
 • Sil

  Schimmelvoet

  Ik heb jarenlang last gehad van schimmelnagels. Ik had nooit gedacht dat ik er af zou komen. Toen we drie weken op Bonaire gedoken hebben, waren mijn schimmelnagels weg en zijn de laatste 10 jaar niet teruggekomen! Ik denk dat veel zoutwaterbaden kunnen helpen.

  Reageer
 • Sil

  pejeha

  Ik heb zelf ook last gehad van voetschimmel en kalknagels, na aanraden van de huisarts dit behandeld met cajaputti-olie, nu geen last meer, het duurt wel even een tijdje, maar na zes weken al resultaat.

  Reageer
 • Sil

  Bo

  Helaas heb ik al dertig jaar voet- en nagelschimmel en natuurlijk ook al van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Nu hoorde ik dat lasertechniek ook resultaat geeft. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reageer
 • Sil

  Corrie

  Er zijn klinieken die schimmelnagels met laseren kunnen verhelpen.

  Reageer
 • Sil

  p00hbeer

  Vera, ik lees net dat jij het ook op je duimnagels hebt (dit heb ik ook, alleen mijn duimen), ik gebruik visolie met een hoog DHA (480mg en 80% mega-3). Moet je wel trouw innemen en waarschijnlijk je hele leven. Maar het zal beter worden (tenminste bij mij). Succes

  Reageer
 • Sil

  p00hbeer

  Ik heb op mijn handen twee kalknagels (alleen op de duimen). Ze staan helemaal krom en bol, het is een vreselijk vies gezicht. Bij mij helpt alleen als ik visolie met een hoge concentratie DHA slik. Ik moet daar ook niet mee stoppen, want anders heb ik het zo weer. Op het ogenblik slik ik twee pillen per dag (want ik heb een maagomleiding en neem niet alle voedingsstoffen optimaal op). Ik neem ze verspreid over de dag op, en telkens tijdens het eten.
  Het idee met dat kampferzalje ga ik maar eens proberen, want dat spreekt mij ook wel aan. Succes allemaal.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

14 - 4 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

schimmelnagels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Kanker, en dan? Patiënt, partner en oncoloog vertellen over Kanker.nl

Bekijk de video