Zoeken

Wat doe jij tegen zweten?

Als je het warm hebt, ontstaat zweet aan het lichaamsoppervlak. Poriën en klieren in je huid scheiden dan vocht uit dat verdampt aan de oppervlakte (transpiratie).

Transpireren zorgt er voor dat de inwendige temperatuur niet te hoog oploopt. Dagelijks scheiden onze twee miljoen zweetkliertjes minstens een halve liter vocht uit. Transpireren gaat bij veel mensen gepaard met een vervelende transpiratiegeur. Het transpiratievocht op zich is geurloos. Pas als er bacteriën bij komen, ga je een zweetlucht ruiken. Veel mensen gebruiken hiervoor een deodorant of anti-transpirant. Deodorant is samen met shampoo het meest gebruikte toiletartikel in Nederland. Maar liefst 80% van de Nederlandse bevolking gebruikt dagelijks een deodorant.

Zweet jij veel? In welke situaties produceer jij zweet? En wat doe je er tegen? Gebruik je een deodorant of anti-transpirant?

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  GertJan

  "Wat doe jij tegen zweten" dat is een vraag waar ik al jaren wat mee probeer te doen. Op een zomerdag zweet ik eigenlijk overal op mijn lijf, net als vele anderen. Luchtige kleding, veel op blote voeten lopen, zon zoveel mogelijk mijden, kortom, al vele dingen voor geprobeerd. Echter heb ik me er nu maar aan overgegeven, "Het is niet anders".

  Wel heb ik voor het zweten bij mijn voeten verder verdiept in de mogelijkheden. Door het zweten van mijn voeten, had ik 's avond een vreselijke geur aan mijn voeten kleven. Nog niet eens het zweten was erg, de geur was zeer aanwezig.
  Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Surfend op het internet kwam ik de website zweetvoeteninfo.nl tegen. Daar vind je verschillende manieren die je kunt proberen om van de zweetvoeten af te komen.
  Wat mij enorm geholpen heeft is het proberen van ander materiaal sokken en schoeisel. Daarnaast neem ik nu wekelijks 2 keer een voetenbadje om de voetjes schoon en fris te houden.

  Dit zweetprobleem heb ik inmiddels dus onder controle, nu toch nog eens kijken of er voor mijn lijf ook een oplossing is.

  Groet

  Reageer
 • Sil

  Gino

  De t-shirts van scabeau.com werken voor mij heel goed! Geen zweetvlekken meer op mijn bovenkledij. Kan deze aan iedereen aanraden.

  Reageer
 • Sil

  Marc (23)

  Beste Maaike,

  wat jammer dat je tegen beter weten in je uiterlijk hebt laten voorgaan op de gezondheid van je gebit. Je tanden beschadigen onherstelbaar. Gewicht daarentegen is controleerbaar en bepaal je zelf. Door bijvoorbeeld bewust en regelmatig kleine hoeveelheden te eten en verspeid over de dag had je in ieder geval een beter begin kunnen maken met een verstandig dieet. Ook een diëtist(e) raadplegen over mogelijkheden van een goed afslanktraject was verstandiger geweest. Ik ben zelf erg geschrokken van je verhaal. Ik hoop dat andere mensen die jouw ervaring hebben gelezen het dus zullen nalaten deze methode over te nemen.

  Reageer
 • Sil

  Daphne (27) dtenduis@angelfire.com

  Wat ontzettend klote voor je dat het zo gelopen is. Ik kan mij wel enigsinds voorstellen dat je zo wanhopig was. Maar als ik een ding wel begrijp is dat dieten en dergelijke niet werken. Om blijvend af te vallen - iets wat veel moeite kost, dat onderken ik niet - is maar een ding dat werkt. En dat melde Marc ook al. Namelijk je eetpatroon aanpassen. Gezonder eten en bewegen. Een dietiste raadplegen is geen gek idee. Zij kan je goed helpen en advies geven. En wellicht is ze ook een steun in de rug voor je.
  En als je niet meer verder afvalt, dan is dat gewicht het gewicht dat bij je hoort. Acceptatie van jezelf is net zo moeilijk als je gewicht kwijt raken.
  Ik wens je heel veel succes en sterkte.

  Reageer
 • Sil

  Anoniem

  Sorry hoor, maar wie laat er nu een kaakklem zetten om af te vallen, zelfs als het wordt afgeraden?! Dit vind ik wel heel ver gaan. Zoals anderen ook al zeggen moet het voedselpatroon aangepast worden. Ga sporten en vraag deskundige hulp hierbij. Wil je dan toch iets operatiefs doen, dan bestaat er ook nog zoiets als een maagverkleining. Dat is dus speciaal voor mensen die niet KUNNEN afvallen, maar wel WILLEN. Dat de verloren kilo's er nu weer aan zitten, had ik je ook wel kunnen vertellen. Als je zo drastisch overstapt op vloeibaar voedsel, en daarna weer terug gaat naar normaal voedsel, is het algemeen bekend dat de kilo's weer terugvliegen. Dus is alles voor niets geweest. Nee, dit vind ik gewoon echt heel erg dom. Sorry.

  Reageer
 • Sil

  Annemarie

  Jeetje Maaike! Wat een horrorverhaal is dat. Je vertelt het vrij zakelijk, maar ik geloof dat dit ook psychisch wel een grote impact op je heeft gehad of nog steeds heeft! Hoe heb je je psychisch staande gehouden in die tijd?

  Reageer
 • Sil

  Serap

  Zoals je in de andere verhalen hebt kunnen lezen is het inderdaad niet echt slim van je geweest. Vooral de pijn die je hebt geleden, en niet het blijvende resultaat. Ik kan heel goed begrijpen dat je wanhopig
  bent geweest betreft je gewicht. Maar de oplossing is inderdaad gezond eten en sporten. Dit schrijf ik uit ervaring. Ik was ook te zwaar en had alles geprobeerd tot dat ik bij Lady Line terecht ben gekomen. Daar ben ik maar liefst 20 kilo afgevallen, maar op een gezonde manier.
  Door daar te sporten en ze hebben me geleerd bewust om te gaan met mijn eetpatroon. Mocht je nog willen afvallen dan raad ik ze zeker aan. Succes.

  Reageer
 • Sil

  irena

  Ik weet dat je er alles voor wil doen om af te vallen, want daar heb ik ook last van maar dit verhaal is toch echt verschikkelijk.
  Nou zijn de kilo's er weer aan en je tanden waren kapot.
  Ik vind het een absurd verhaal.

  Reageer
 • Sil

  Janine

  Beste Maaike. Ik zat er dus ook over te denken om een kaakklem te laten zetten. Maar nu ik jou verhaal heb gelezen heb ik zoiets van laat maar. Dan maar 20 kilo te zwaar. Maar ik weet dat je af en toe wanhopig bent. En dan toch dingen doet om af te vallen ook al zijn ze niet zo verstandig. Maar in ieder geval bedankt dat je je verhaal niet voor jezelf houdt. Zodat andere mensen zich wel een keer bedenken voordat ze aan zoiets beginnen.

  Reageer
 • Sil

  monique

  hoi,
  ik vind het heel erg voor je dat het zo is gelopen.
  de reacties van dat je eetpatroon maar had moeten veranderen slaat nergens op want als je te zwaar bent weet je dat zelf ook wel.maar dat is nou juist het probleem het veranderen en sporten als al te zwaar bent doe je ook niet gauw en zeker niet in een sportschool waar allemaal slanke type`s sporten.
  nee dit is heel triest dat het zo gebeurt is maar de begeleiding van dikke mensen is erg slecht hier telt nog als je te dik is het je eigen schuld.
  maar voor drugs en alcohol is hulp genoeg.
  ik wens je heel veel sterkte met het verwerken
  groeten; monique

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

84 + 6 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat zijn de verschijnselen van waterpokken?

Bekijk de video