Zoeken

Welke dieetmethode gebruik jij?

Dieetmethoden zijn tegenwoordig niet meer op de vingers van één hand te tellen. Ze zijn er in alle soorten en maten: van snel een paar kilootjes afvallen tot een hele andere levensstijl. De ene methode staat 1000 kcal toe, bij de andere mag je veel meer eten. De bekendste dieetmethode is Weight Watchers. Al meer dan 25 miljoen vrouwen en mannen hebben dankzij Weight Watchers gewicht verloren. Ook de dieetmethode van Sonja Bakker is erg populair.

De laatste tijd lijken de dieetmethoden als paddestoelen uit de grond te schieten. Van het Heller-programma hebben nog maar weinig mensen gehoord, terwijl de methode van Michel Montignac alweer tot het verleden behoort. Er zijn er zo veel dat je niet meer weet welke geschikt is om die paar kilootjes kwijt te raken.

Heb je ervaring met een bepaalde dieetmethode? Welke heb jij allemaal geprobeerd? En met welk dieet was jij het meest succesvol? 

Reageren
Delen

Is jouw kind te zwaar?

En wil je hem/haar op een verantwoorde manier laten afvallen? Dan kunnen gewichtsconsulenten Natasja Wilderman en Bea Pols je hierbij begeleiden. Zij helpen je met het uitstippelen van een dieetplan. Ga daarvoor naar de vraag- en antwoordrubriek Overgewicht bij kinderen en stel gratis jouw vraag! 

Heb je een paar kilootjes te veel?

En wil je afvallen, maar weet je niet hoe? Jane van Slingerland en Bea Pols, beide gewichtsconsulenten, begeleiden je hierbij! Wil je weten welk dieet bij jou past? En welke voedingsmiddelen je het best in de kast kan laten staan, achter slot en grendel? Stel dan jouw gratis dieetvragen aan hen in de vraag- en antwoordrubriek 'Gezond Afvallen'

Reacties

 • Sil

  Belinda

  Er zijn ontzettend veel dieetmethodes, ik heb er een aantal geprobeerd. Het probleem is alleen dat je met al die methodes je eetgedrag veranderdt voor zolang je op dieet bent. Ik heb vaak een 1000 kalorien dieet gedaan. Dit gaat me redelijk af, maar als ik op een gewicht ben dat ik acceptabel vind, mag je meer hebben, waardoor je terug valt in je oude eetgewoontes. Dan volgt dus het bekende jojo-effect. Ik ben nu naar een dietiste van de kruisvereniging gestapt. Samen hebben we mijn eetpatroon bekeken en aangepast naar een gezond eetpatroon. Ik wen me nu dus een gezond eetpatroon aan, waardoor ik afval. Het is niet makkelijk om je eetparoon te veranderen, maar met professionele hulp en geduld heb ik vetrouwen dat ik over een jaar ( of langer !!!!) op een accetabel gewicht ben en een gezond eetpatroon blijf houden.

  Reageer
 • Sil

  Elissa

  Ik woog veel te veel en probeerde ook vele dieten maar ik denk dat er geen een van werkt.Je moet gewoon stoppen met snoepen en dan val je verschrikkelijk veel af.

  Reageer
 • Sil

  R.

  graag wil ik even reageren,

  Ik ben sinds begin oktober met een dieet en in combinatie met wat lichaamsbeweging al 12 kilo afgevallen en ik moet nog 7 kilo maar dat ga ik halen.Mijn dieet bestaat voor namelijk uit het laten staan van alle koolhydraten, ik heb dus veel succes met dit dieet ik hoop dat veel mensen dit dieet zullen gaan volgen het reguleerd je suiker spiegel en je raakt ook veel afvalstoffen kwijt tevens moet je wel veel drinken ongeveer 2 liter per dag in het eerste begin moet je wel volharden wil je meer info mail me maar
  veel succes doei doei

  Reageer
 • Sil

  Annie

  ik wil even reageren op dieetmethode.ik ben een paar maanden met montiac bezig geweest ,en wat mij betreft is dit een prima methode om af te vallen .ik was 6 kg afgevallen,kon goed eten ,en je houdt het goed vol .ik ga beslist weer verder.

  Reageer
 • Sil

  Yvonne

  Mijn naam is Yvonne (29) en kamp al zo'n 10 jaar met flink overgewicht. In januari 2000 heb ik eindelijk de stap genomen om er iets aan te doen. ik had eerder natuurlijk al van alles geprobeerd wat niet hielp. Ik ben nu bij de Slankklup Nederland en ben inmiddels 27 kg afgevallen en voel me uitstekend. Ook het behouden van mijn streefgewicht gaat goed mede door de uitstekende begeleiding. Dit is heel goed vol te houden en te combineren met een gezin zonder apart te hoeven koken. Wil je hierover mee weten kun je me altijd mailen. En ik wens alle lijners heel veel succes en sterkte.

  Reageer
 • Sil

  Susanne, student voeding&dietetiek

  Veel van de dieetmethodes hebben bewezen effectief te zijn. Mensen die zich er aan houden vallen inderdaad af, maar het grote nadeel van deze dieeten is vaak dat er als er langere tijd met eenzelfde dieet wordt doorgegaan, men toch niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en het resultaat niet van lange duur is. Bijna niemand houd het vol om opeens met veel minder voeding dan normaal te voldoen (zoals met het 1000 kcal-dieet) Het moet een langdurige verandering van de eetgewoonte (het liefst in combinatie met een verhoogde stofwisseling (sport)) zijn wil men het resultaat behouden.

  Reageer
 • Sil

  Sarina

  Hoi ik ben Sarina en ben 31 jaar.Ik ben in 4 maanden tijd 12 kilo afgevallen zonder dieet.Ik had echte vreetbuien en op een dag was de maat voor mij vol.Ik ben gaan fitnessen en tijdens het fitnessen dronk ik een halve liter water.Ik at gewoon en dronk gewoon.Voornamelijk de Coca Cola kon ik niet laten, en hoewel ze zeggen dat je er dik van word viel ik toch 12 kilo af.Voor mijn geen speciaal dieet.Als je er helemaal achter staat dan val je echt wel af.

  Reageer
 • Sil

  Jolanda

  ik ben een vrouw van 36 jaar ben in sept met een 1000 kaloriendieet begonnnen en 1x in de week zwemmen ben nu in middels van de 108 kilo naar de 85 gegaan wil nog 7kilo afvallen en dat gaat me ook lukken wil je meer weten laat het me weten ik stuur je de gegevens door groetjes en het is mijn ook gelukt dus jullie ook

  Reageer
 • Sil

  Wendy

  Ik ben een vrouw van bijna 21 jaar, ik kamp al sinds mijn 8e jaar met behoorlijk wat overgewicht. Toen ik 8 was heb ik mij aangesloten bij de weight watchers. Dit is een afslankclub waar je een afdeling jeugd en een afdeling volwassenen hebt. Bij het jeugddieet viel ik niet af, bij het volwassenen dieet een paar ons in de week, na een aantal maanden kon ik het niet meer en ben er meegekapt. Sindsdien ben ik nog enkele malen teruggeweest, maar het hielp niks. Daarnaast ook alle andere dieeten geprobeerd die er zijn, zelfs gevaarlijke pillen maar niks helpt. Ik eet niet veel op een dag, snoep haast niet, beweeg genoeg, wat is het dan waar ik van aankom? Ik ben al naar het academisch ziekenhuis geweest om me volledig te laten onderzoeken,maar zelfs zij weten niet wat het is. Ik ben daarom echt opzoek naar HET dieet, die mij kan helpen, want als ik niet snel afval dan zie ik het niet meer zitten, ik ben ZO ongelukkig. Kan iemand mij helpen met mijn overgewich!
  t? heeft iemand bijvoorbeeld ervaring om in een afslankkliniek te zitten? graag reacties, alvast bedankt

  Reageer
 • Sil

  Corrie

  Hallo Allemaal,

  Ja dat lijnen is iets waarom vinden ze niet een goeie pil uit voor slank te blijven . Zelf ben ik ook heel mijn leven dik geweest, wat niet zo'n pretje was !! Je kon niet gewoon over straat zonder dat je heerlijke woorden van andere mensen hoorden. Ze moesten eens weten dat jou daar zo'n verdriet mee doen !! Ik heb echt alles gedaan wat er maar te doen is voor af te vallen . Maar 7 jaar geleden heb ik een maagverkleining laten doen. Ben er heel blij mee. Nee dit is niet voor een paar kilo !! Met echt overgewicht van 35 kilo tot meer.
  Het is een flinke ingreep en hier moet je niet te ligt overna denken.Helaas word dit wel gedaan door sommige lotgenoten.
  Heb ook een site op internet http://maagverkleining.wereld.nl
  Dit doe ik met heel liefde en plezier en de lotgenoot staat er niet alleen voor. Hier ontmoet je lotgenoten en sta je er zelf niet alleen voor,

  Groetjes Corrie

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

97 - 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe Conny na 20 jaar toch nog succesvol haar menstruele migraine laat behandelen.

Bekijk de video