Zoeken

Vullen maaltijdvervangers voldoende?

Maaltijdvervangers bestaan in shake-, soep- en reepvorm. Een shake van 200 calorieën kun je gebruiken als ontbijt, een reep of soep als lunch. Als je echt flink voor de maaltijdvervangers wilt gaan, kun je een afslankkuur kopen. Hierin zitten ook shakes, soepen en repen maar ook een soort maaltijden op basis van bijvoorbeeld pasta.

Er bestaan veel verschillende soorten maaltijdkuren, waarvan bijvoorbeeld het aantal calorieën per dag verschilt. Sommige bieden zelfs maar 500 calorieën per dag (ter vergelijking: de meeste volwassenen nemen dagelijks 2000 calorieën in). Je mag ze dus ook niet langer dan een week gebruiken anders is het niet goed voor de gezondheid, zo staat op de verpakkingen.

De afslankkuren worden vaak gebruikt door mensen die in korte tijd veel willen afvallen. Maar wie daarna weer terugkeert naar een eetpatroon met veel meer calorieën, kan de kilo's die eraf zijn gegaan, zo weer terugkrijgen.

Heb je ervaring met maaltijdvervangers? Is een maaltijdvervanger voldoende om een hele maaltijd te vervangen? Oordeel mee en lees de ervaring van anderen! 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Zoë

  Ik ben al geruime tijd met shake's gestart maar vind me daarin niet terug. Mijn man daarentegen is al goed afgevallen door het juist te gebruiken. Ik niet en ben daardoor veel aangekomen. Ik zou weer gewoon willen eten maar wil niet aankomen, hoe moet ik het aanpakken?

  Reageer
 • Sil

  Lea

  Heeft iemand tips voor mij?
  Ik ben al sinds begin februari ziek. Ik kan niet veel bewegen, omdat ik daar geen energie voor heb. Nou ben ik wel 3,5 kg aangekomen, omdat ik verder wel gewoon kan eten. Ook heb ik de laatste paar weken de hele dag door honger. Ik ben niet te dik, maar ik zou wel graag die kilo's er weer af willen hebben.

  Ik ben altijd heel erg sportief geweest (minimaal 4 uur op een dag sporten) en ben daarom altijd erg slank geweest met een mooi sportief postuur. Ik weet dat dit niet weer kan bereiken door alleen maaltijdvervangers te nemen, maar misschien is het een duwtje in mijn rug? Ik zou zo graag weer het mooie strakke buikje, de strakke benen en het sportieve kontje willen hebben wat ik voor februari had.

  Zouden maaltijdvervangers een goed begin zijn om mijn energie weer wat op te krikken, zodat ik weer wat kan beginnen met sporten? Of raden jullie dit af? Ik wil namelijk niet echt afvallen, maar wil het meer gebruiken ter voorkoming van nog meer aankomen, omdat ik wel honger heb, maar niks verbruik.

  Reageer
 • Sil

  Mieke

  Ik ben momenteel aan het afslanken met maaltijdvervangers. ik neem 2 maal daags een eiwitdieet en 's avonds een caloriearme maaltijd. Ik ben na 2 weken tijd nu al 4,3 kg afgevallen. Het gaat super goed. De shakes zijn lekker van smaak. Geen hongergevoel. Er zitten alle vitaminen en mineralen in die je nodig hebt. Ik ben zeer tevreden en zal het iedereen aanraden die graag betaalbaar wil afslanken.

  Reageer
  • Sil

   Mimaatjes

   Hoi. Mag ik vragen welk merk je gebruikt? Ik heb nu namelijk herbalife, maar dat is erg slecht voor mijn portemonnee. Dus ik ben op zoek naar een goedkoper alternatief.

   Groetjes.

   Reageer
 • Sil

  Willem

  Volgens mij is de truc van het afvallen het volgende: zo min mogelijk brood eten: brood=dood en maakt je dik. Beter muesli met water 's morgens. Afblijven van alle frisdranken en gewoon water drinken uit de kraan. Alle zoetigheid vermijden, want als je eenmaal een glas cola neemt dan volgt heel snel een zak chips en ga zo maar door. Zo veel mogelijk vers voedsel nemen en zout vermijden. Vlees vermijden want er zit heemijzer in en is zwaar kankerverwekkend, over de antibiotica maar niet te spreken, kip vermijden. Beter verse vis eten van de markt of van de visafslag. Neem dan geen gekweekte vis. Dat hongergevoel duurt twee weken dan verdwijnt het.
  Shakes kunnen ook een hulpmiddel zijn maar neem dan zonder suikers. Meestal na een paar keer heb je genoeg van de shakes en verlang je naar een lekker gestoomde zalm. 1 of 2 keer keer in de week een gekookt eitje of een omelet met groenten erin zonder zout en zonder brood.
  Ik was zelf 103 kg en nu 88 kg en dat binnen een paar weken en voel me nu (kip) vislekker. Mijn hartslag was standaard 's morgens 118 bpm en nu 88 bpm.Je komt van al je kwalen af. 99% van de mensen heeft magnesium/calcium/vitamine c tekort. Kijk daar ook naar.

  Reageer
 • Sil

  Ladykris

  Ik heb ervaring met verschillende maaltijdvervangers en ben nu pas bezig met de huismerk maaltijdvervangers van de drogist. Deze zijn relatief goedkoop en ook nog eens lekker. Ik neem de shake in de ochtend en de reep in de middag. Ik eet verder gewoon avondeten. In een week tijd ben ik twee kilo afgevallen.

  Het klopt dat als je in één keer stopt, je sneller bijkomt. Als je het rustig opbouwt, dan zijn deze producten wel erg fijn.

  In het verleden heb ik duurde maaltijdvervangers gehad maar ik vond het toch te prijzig. Heb nu hetzelfde effect van de drogist, alleen dan voor een leukere prijs.

  Reageer
 • Sil

  rene

  Probeer gewoon zo gezond mogelijk te blijven eten. Vers eten is mijn devies. Kant-en-klaarmaaltijden of uit pakjes koken is makkelijk, maar moet je eens kijken hoeveel toegevoegde suikers daarin zitten en hoeveel conserveermiddelen eraan worden toegevoegd. Schrikbarend en naar mijn mening ongezond. Voor de grap zou je alle ingrediënten die op de verpakking staan eens moeten googlen.

  Reageer
 • Sil

  Nathalie

  Je kunt inderdaad aankomen ondanks dat je 1000 kc per dag eet. Als je te weinig eet en wel veel beweegt dan val je in de meest gevallen (massa van de)spieren af en kom je vet aan. Alle vetten worden vastgehouden omdat er geen of te weinig vet binnenkomt. Je energie wordt gehaald uit je spieren in plaats van dat de vetten worden aangesproken.

  Reageer
 • Sil

  Lydia

  Waar koop je die van slimmer slim?

  Reageer
 • Sil

  Willy

  Hoe heet die maaltijdvervanger uit Apeldoorn? Ik woon er ook en ik wil ook afvallen.

  Reageer
 • Sil

  sofie

  Is het normaal dat je van twee maaltijdvervangers, een derde maaltijd bestaande uit groeten en fruit als tussendoortje vier kg op de eerste week bijkomt? Na twee jaar slechts één maaltijd per dag (en ettelijke kilo's minder), begon ik bij te komen door te weinig te eten. Ben dan met maaltijdvervangers gestart, maar na één week vier kilo bijgekomen. Kan dat?

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

88 + 2 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video