Zoeken

Mannen in de overgang: onzin?

Veel mannen maken rond hun vijftigste jaar net als vrouwen een soort verandering mee. Mannen blijven echter in principe tot op zeer hoge leeftijd in staat om kinderen te verwekken. Dit in tegenstelling tot de vrouw die haar vruchtbaarheid verliest in de overgang.

Bij mannen spreekt men meer van een geestelijke overgang: ze realiseren zich dat ze ouder worden, twijfelen misschien aan hun levensdoel of carrière. Dit wordt wel de "midlifecrisis" genoemd. De ene man zal moeiteloos door deze periode gaan, maar voor de ander kan het een lastige periode zijn met veel spanningen en stress.

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar eventuele lichamelijke veranderingen die invloed kunnen hebben op de gezondheid. Heb jij als man zelf of heeft je partner lichamelijke en/of geestelijke overgangsklachten? Of is de mannenovergang onzin?

Reageren
Delen
Vraag gratis proefsachet Wapiti DarmMild aan! Vraag gratis proefsachet Wapiti DarmMild aan!

Om je stoelgang te ondersteunen kun je Wapiti DarmMild gebruiken. Dit is een natuurlijk product gemaakt van vruchtenextracten. Om precies te zijn van mango, papaya en jujube (een soort bes). Deze vruchten helpen een regelmatige stoelgang in stand te houden.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen Wapiti DarmMild gebruiken. Bij een zwangerschap of als je borstvoeding geeft, moet je altijd voor gebruik je huisarts raadplegen. Hetzelfde geldt voor darmaandoeningen.

Bestel hier een gratis proefsachet!

- advertorial -

Wist je dat?

Dossier hormoongevoelige borstkankerHormoongevoelige borstkanker overgangsklachten met zich mee brengt? De tumor is dan afhankelijk van hormonen om te kunnen groeien. Hormoongevoelige borstkanker reageert goed op hormoontherapie, welke ervoor zorgt dat er geen oestrogeen bij de kankercellen kan komen. De tumor kan daardoor niet meer groeien en kan zelfs kleiner worden. Meer over deze vorm van borstkanker en (de bijwerkingen van) hormoontherapie, lees je in het dossier Hormoongevoelige borstkanker en overgang.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

78 + 2 =

Ziekenhuis.nl

Lees op Ziekenhuis.nl meer over de aandoening.

overgang

Stem op Gezondheidsplein als website van het jaar!
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Borstkanker & zwangerschap

Bekijk de video