Zoeken

Kunnen sommige standjes voor een vrouwelijk orgasme zorgen?

Veel vrouwen hebben moeite om tot een orgasme te komen tijdens seks. Alhoewel er ook een aantal vrouwen is die nog nooit een orgasme heeft ervaren, zijn er ook velen die alleen door masturbatie tot een hoogtepunt komen. 

Tijdens de seks is het voor een vrouw vaak moeilijker, omdat haar clitoris wat hoger in de schede ligt. De penis van de man komt dan niet goed in de buurt van de clitoris. Alhoewel er een aantal vrouwen zijn die een zogenaamd intern orgasme krijgen van stimulatie in de schede (de zogenaamde g-plek), kunnen de meeste vrouwen alleen een clitoraal orgasme krijgen. Door penetratie alleen is het dan moeilijk om tot een climax te komen.

Er zijn verschillende trucjes om toch een fijn gevoel te krijgen. Naast het gebruik van een vibrator of vingers kun je ook variëren in standjes. Sommige vrouwen kunnen bijvoorbeeld wel een orgasme krijgen als zij bovenop zitten en zelf het tempo bepalen. Soms kan het ook helpen om het bekken wat meer op te lichten in de "man boven, vrouw onder" positie.

Heb jij een favoriet standje waardoor je toch tot een orgasme kunt komen? Of heb je eigenlijk nooit moeite met een orgasme? Vind je dat een orgasme niet zo belangrijk is, omdat je gewoon geniet van het moment? Probeert je partner te variëren, zodat je toch klaar komt?

Reageren
Delen
Praat mee over seksualiteit! Praat mee over seksualiteit!

Loopt het tussen de lakens niet zo vlotjes? En wil je weleens van anderen horen met welke standjes zij tot een hoogtepunt komen? Of hoe je (ex-)partner(s) moet vertellen dat je een SOA hebt? Wissel tips, adviezen en de laatste nieuwstjes met anderen uit op het seksualiteitforum

Reacties

 • Sil

  Leonieke Moerman

  Beste Francisca, wat fijn voor je dat je migraine minder is geworden. Ik had ook heel veel last van migraine. Daar kwam nog bij dat ik een huidziekte heb, waardoor ik een heleboel medicijnen die werken tegen migraine, niet kan gebruiken. Ik heb van internet het advies afgehaald om naar een homeopatische arts te gaan. Dit heeft mij erg geholpen. Ik moet 1x per week of per 2 weken een soort van korrel in mijn mond laten smelten. Tja, ik stond er eerst ook heel negatief tegenover, want hoe kan zoiets nou helpen? Het zit gewoon tussen je oren denk ik, maar ja: als het helpt, waarom zou je het dan niet gebruiken. Het heet irisversicolor. Misschien iets voor andere lezers/lezeressen om eens over na te denken. Baadt het niet dan schaadt het niet, denk ik altijd maar en bij mij heeft het echt geholpen. Oké, ik ben niet helemaal van mijn migraine af, maar het is in ieder geval een stuk minder geworden.

  Reageer
 • Sil

  Moon

  hoi allemaal,
  ik vind ook dat de gewone artsen veel meer naar voedingsallergieen ed. moeten kijken wanneer mensen met chronische klachten naar hen toekomen. Ik zelf ben anderhalf jaar ziek moe en verkouden geweest,wat gecombineerd ging met hevige stemmingswisselingen. Mijn huisarts vond eigenlijk dat ik me aanstelde, en deed mijn mogelijke melkallergie af als iets new age achtigs. Na anderhalf jaar ben ik ook naar een MORA therapeut geweest op aanraden van iemand die erge astma had, dat ook een voedselallergie bleek te zijn. Ik was inderdaad ook eerst sceptisch over het apparaat dat werkt met metalen staafjes die je vast moest houden. Wel bleek dat ik een lactose intolerantie had met daar bij nog een koemalkallergie. Ik neem nu alweer een twee jaar geen melk en melkprodukten en het resultaat was zo goed. Ik voelde me meteen 100 procent fitter. Ik kan me nu alleen nog druk om mensen maken die vinden dat allergieen en intoleranties maar aanstellerij is. Op deze pagina zie je het bewijs dat er wel degelijk iets mis kan zijn met de verwerking van je voedingsstoffen!

  Reageer
 • Sil

  marianne

  Ik heb ook al migraine vanaf mijn 4e en ik ben nu 14 en ik heb er alles aan gedaan maar het help allemaal niet.

  Reageer
 • Sil

  linda

  Dat vind ik heel fijn voor jou. Ik ben nu bijna 17 jaar en heb vanaf mijn 4e jaar al migraine. Soms wel 3 keer op 1 dag. Hoe kan ik bij zo iemand komen?? om er achter tekomen of ik dat ook heb??? groeten Linda

  Reageer
 • Sil

  Manuela

  Mijn zoon van 7 heeft ook al 3 jaar migraine maar doordat hij geen chocolade meer krijgt en rustig aandoet met zware maaltijden heeft hij bijna nooit meer last. Dit na een tip van een andere migraine patient die ook een voedingsdeskundige had geraadpleegd.

  Reageer
 • Sil

  K. v.d.Tuin

  Sinds ik 18 jaar geleden naar een voetreflexoloog ben geweest, die mij vertelde na uitgebreidt met die man gesproken te hebben, dat ik een galblaasmigraine had, heb ik nog zelden migraine en dan alleen als ik iets neem waar ik niet over nagedacht heb. Ik heb nog wel eens hoofdpijn , maar dat kan ik prima sturen. Ik had minimaal 1 aanval in de week en soms meerdere en dat gedurende ±18 jaar.

  Reageer
 • Sil

  Judith

  Ik heb dezelfde ervaring..Vele jaren met migraine, en bij komende klachten..Ik ben er nu via dezelfde methode achter gekomen dat mijn darmen te traag werken en ontzettend vervuild zijn..Dit veroorzaakte braken, diaree en migriane tegelijk..Na het eten van vezelrijk voedsel, heb ik elke dag ontlasting en heb ik al 5 maanden geen migraine meer..

  Reageer
 • Sil

  Fabienne

  heb hier zelf geen ervaring mee , maar kan wel melden dat ook caffeine een grote factor is bij migraine , ben zelf sinds een aantal maanden onder behandelijk van een neuroloog die mij adviseerde om het gebruik van caffeine te stoppen , sinds die tijd veel minder last van de migraine , nu alleen nog rond de mentruatie erg veel last , dus denk dat ik ook eens naar zo\'n specalist ga , baat het niet dan schaad het niet

  Reageer
 • Sil

  diny troeyen

  terug naar de Natuur dus diverse porties fruit en groenten dagelijks EXTRA zorgt voor reiniging in het lichaam/opbouw cellen/verbetering inmuunsysteem.
  Het verbaast mij niet dat een voedingsadvies bij diverse lichamelijke en geestelijke klachten mensen daadwerkelijk helpt. Hoe eerder men ermee start, des te meer weerstand men krijgt.
  Ik eet zelf al 12 jaar fruit en groenten in capsulesvorm.

  Reageer
 • Sil

  martina

  ikzelf krijg flinke migraine als ik de dag ervoor thee of ijsthee heb gedronken. Ik drink al 2 jaar geen thee en ijsthee meer en heb ook sinds die tijd geen aanval meer gehad. Erg jammer want ik was dol op thee, vooral in de winter mis ik dit heel erg, maar liever geen thee dan de volgende de hele dag plat op bed...

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

97 - 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video

Specials & Dossiers